Lördagslista: Listan om mig

elinx4
Hej på er och hoppas ni har en himla skön lördagsmorgon. Det har ju trillat in en del nya läsare här på sistone och jag tänkte att vi kanske kan lära känna varandra lite bättre med en lista om… mig!

Hur gammal är du?

Jag är 26 år!

Hur gammal känner du dig?

Känner mig faktiskt som 26 år men ibland brukar jag säga att min mentala ålder är 35 och 5 år. 35 år för att jag är rätt mogen och vuxen i många situationer. Ansvarstagande och sånt där. 5 år för att jag kan vara väldigt barnslig och tramsig – känner få som orkar leka knasiga lekar med barn lika länge som jag själv.

Vart bor du?

Jag bor i den eminenta staden Örebro, aka Närkes pärla. Innan vi flyttade hit för ca tre år sedan hade jag nästan aldrig varit här i hela mitt liv och visste i princip inget om staden – men nu har den verkligen fångat mitt hjärta!

Vad har du gjort idag?

Denna dag när jag skriver detta har jag jobbat lite med mitt slutprojekt i skolan (t.ex. ordnat med bilder i Illustrator och Photoshop), gjort färdigt en frilansartikel för en lokal tidning och fixat med lite blogginlägg. Dessutom har jag hunnit cykla till Willys och köpa plocksallad till lunch med Max som vi åt upp på en filt i solen. Bra jobbat ändå på en dag, tycker jag!

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Jag är en sådan där jättejobbig människa som på riktigt tycker att alla årstider har sin charm! Men tänker nog slå ett slag för sensommaren, precis innan hösten tar vid. När man är lite trött på sommar och vara ledig och inspirationen och peppen inför nystart till hösten börjar krypa sig på. Fast det fortfarande är rätt ljust och varmt.

Är du beroende av något?

Jag är beroende av att dricka prick en kopp kaffe per dag, annars får jag hemskt abstinenshuvudvärk. Dricker jag mer än en kopp mår jag istället dåligt. Är också kanske lite beroende av min mobiltelefon

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Jag hade inte tackat nej till att vakna upp i New York. Allra helst i en lägenhet i Brooklyn, t.ex. Bed-Stuy där vi bodde sist vi var där. Så himla klyschigt men jag har precis som så många andra totalförälskat mig i den staden det går inte att komma ifrån.
elininewyork

Vad är du på för humör just nu?

Fokuserad fast lite stissig/rastlös. Vill på ett sätt vara effektiv och få mycket gjort samtidigt som solen skiner utanför fönstret och jag har väldigt mycket småsaker att göra vilket gör det lite svårt att koncentrera sig. Det här är nog ett rätt typiskt humör för mig.

Vilket är ditt favoritgodis?

Ferrari-bilar!!!! Äääälskar dom. Vet att de innehåller alla jordens dåliga e-ämnen och gelatin och gud vet vad men det är världens godaste godis mer eller mindre. Har även en stor svaghet för Karl Fazer-choklad och Tuttifrutti-godis.

Vilken är din favoritaffär?

Går väldigt sällan i affärer men jag gillar Myrorna här i Örebro för de har så hiiiimlans mycket och jag gjort en del riktigt grymma fynd där. Dock lite överpriser ibland men det är ju för en god sak så why not. Brukar också försöka att förbjuda mig själv från att gå in på Monki för varje gång jag gör det vill jag ha typ allt.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Helt klart en morgonmänniska. Inte så att jag studsar ur sängen klockan 6 men mer att jag föredrar att gå upp tidigt och få mycket gjort på förmiddagen, för det är min bästa tid. Någonstans efter klockan 15 dippar alltid min energi och efter klockan 22 är jag nästan alltid för trött för allt förutom tv-serier.

Har du blivit sydd någon gång?

Svar ja! Har ett RIKTIGT maffigt ärr som skär genom höger ögonbryn. När jag var sex år lekte jag och mina bröder med ett rep som hängde ut från ett höloft, 2,5 meter ovanför marken. Man liksom lutade sig ut ur luckan och höll i repet. När det var min tur en gång så lossnade repet som bara satt fast med två rostiga spikar. Föll huvudstupa i marken och slog pannan i en stentröskel. Fick sy 8 stygn (riktigt fult ärr är det, tyvärr) och har ett litet hål i pannbenet som går att känna, vilket jag brukar tvinga folk att göra för att de ska bli out-creeped, hehe. Helt klart min bästa olycka rent story-mässigt.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Dels skickade min derbykompis Emelie med en liten ”krya på dig”-påse med Max häromdagen när de hade träffats på stan, när jag låg hemma sjuk och ledsen. Den innehöll ett litet kort med Master Yoda på plus te, choklad och regnbågsfärgade näsdukar. Så himla fint!
Sen lagade Max min cykel häromdagen! Han fixade nya däck, satte på en ny lampa för den gamla var trasig och köpte och monterade en liten rödprickig plingklocka. Den typen av tjänster jag uppskattar ENORMT mycket.

Är du blyg?

Nä, det kan jag väl inte påstå. Däremot är jag i stundom lite reserverad/försiktig i nya sociala situationer för jag vill känna in gruppen och vem jag kan vara i den osv.

Vad heter du i andranamn?

Hanna Margareta. Hanna är från bibeln pga uppväxt i kristen familj, Margareta är släktnamn på både mammas och pappas sida och jag är ända dottern i familjen så den var ju rätt given.

Vill du gifta dig?

Jag är, tro det eller ej, redan gift! Firar 3 årig bröllopsdag i sommar – så himla galet vad tiden går.

Har du något smeknamn?

Jag har ju ett så kort, vanligt namn att det inte genererar jättemånga smeknamn. Ibland har folk fått för sig att kalla mig saker som: Elon, Eileen, Alien, Älgen samt Häggis, Häggbergskan och sådant. Inget har riktigt fastnat dock (tack och lov). Inom rollerderbyn är ju mitt derbynamn Dooms Daisy vilket gör att derbyfolk brukar kalla mig både Dooms och Daisy. Pappa och mamma har kallat mig kärleksfulla saker som Strumpagrisen och sådär när jag var liten, de har nästan slutat nu iallafall.
Listan kommer från Sandra Beijer.
Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Hur gammal är du?
Hur gammal känner du dig?
Vart bor du?
Vad har du gjort idag?
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Är du beroende av något?
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Vad är du på för humör just nu?
Vilket är ditt favoritgodis?
Vilken är din favoritaffär?
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Har du blivit sydd någon gång?
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Är du blyg?
Vad heter du i andranamn?
Vill du gifta dig?
Har du något smeknamn?
Listan kommer från <a href=”http://sandrabeijer.se/2015/11/12/listan-om-mig/” target=”_blank”>Sandra Beijer</a> via <a href=”https://teknifik.se/2016/05/lordagslista-listan-om-mig/” target=”_blank”>Teknifik</a>.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Lördagslista: Listan om mig”

    1. Samtidigt så är ju mycket av arbetslivet uppbyggt så det passar oss morgonmänniskor – så det är ju en fördel för oss iallafall. Rent socialt på andra sätt är det ju lite jobbigt ibland när man blir så himla trött på kvällen när alla andra är pigga 😉

  1. Jag är prick likadan med kaffet. Eller nja, jag kan dricka en latte eller så om jag skulle vara ute och fika någonstans men annars är det enbart min morgonkopp som gäller 🙂

  2. Pingback: Personliga listan - EnEmilia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!