Lördagslista: Har du, vem, vilken, vad?

elin haggberg teknikblogg femtech kvinnor inom teknik

HAR DU?

Folköl i kylen:

Nej för den sista drack jag visst upp i måndags.

Något husdjur:

Nej men våra grannars katt som vi också tagit hand om rätt mycket ska snart flytta in hos oss. Katten provade på livet på landet i Dalarna men det var visst lite för stort och nytt för en så gammal katt så nu kommer hon hem igen och flyttar in hos oss på heltid (hurra!).

Någon favoritapp:

Twitter-appen! Älskar den och Twitter funkar verkligen hundra gånger bättre i appen än på datorn.

Några framtidsplaner:

Det vore najs att få jobba ett tag nu så man kanske kan spara ihop lite pengar till typ en lägenhet eller ett litet litet hus (!) i framtiden någon gång?

Gymkort:

Nej, jag tränar rollerderby 2-3 gånger i veckan så något gym hinner jag då rakt inte med (även om det såklart vore lite bra om det kunde hinnas med pga skulle bli ännu bättre derbyspelare!)

Några MVG:n:

Jag gick ut gymnasiet med MVG i allt förutom två ämnen varav ett, sjukt nog, var datakunskap. Ända anledningen var att jag tyckte den lektionen var så urbota tråkig (pga för lätt) och därför gjorde jag massa annat kul på datorn under lektionerna men inte direkt MVG-nivå på uppgifterna (tydligen). Gjorde iallafall mitt projektarbete om bloggar och startade en blogg – det fick jag MVG på! Betyder det att jag har MVG i bloggning? ✌️

Något beroende:

Ja det skulle väl kanske vara min smartphone då? Annars så är jag koffeinberoende men bara på så vis att jag måste dricka en kopp på morgonen.

VEM?

Längtar du mest efter:

Många goda vänner jag inte träffat på länge – vill sitta med dem en och en och prataprataprata om allt som hänt i livet sedan sist.

Stör du dig på:

Alla människor som är dumma mot utsatta människor. Du behöver inte hjälpa alla som ber om det men du kan iallafall kosta på dig att vara en vänlig medmänniska?!

Lagar mat:

Max, just nu. Vi har ett varannan-dag system eftersom vi båda är rätt ointresserade av att laga mat. Det är det bästa sättet att se till att det finns något att äta varje dag.

Diskar:

Den som inte lagar mat tar disken så i dag blir det jag. Generellt tycker jag faktiskt om att diska för jag brukar lyssna på podcast samtidigt och älskar att ha ett rent kök att vakna till.

VILKEN?

Tidning läser du:

I pappersform brukar jag läsa Journalisten för den får jag i brevlådan. Annars läser jag DN, SvD, DI Digital, Breakit, Nerikes Allehanda och lite andra tidningar på webben.

Buss åker du oftast:

9:an!

Dag fyller du år:

13 november

Årstid föredrar du:

Sen vår, tidig sommar. När varenda solstråle känns som en välsignelse och livet liksom vaknar till liv i mig igen – men innan man har en massa förväntningar som man har på sommaren (vilket så ofta gör en besviken).

VAD?

Vill du arbeta med:

Något som känns kul, utmanade och viktigt där jag får använda min kreativitet. Det är det viktigaste. Sen om det blir inom media, kommunikation, webb eller annat får framtiden utvisa.

Är roligast just nu:

När jag har tid att göra lite mer genomarbetade inlägg till den här bloggen och videos för det är så himla roligt och så kul att få all positiv respons!

Läser du för bok:

Tredje försöket med Virginia Woolfs “Mrs Dalloway” – den är så speciellt skriven att jag måste läsa den långsamt och ordentligt för att hänga med. Den hoppar mellan olika perspektiv och karaktärer hela tiden.

Ska du göra nu:

Äta en vegoburgare och sen åka på träning, yay!

? ✌️

Listan kommer från Niotillfem via Kissie och är lite modifierad av Teknifik

#52

Kopiera listan:

Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.


HAR DU?

Folköl i kylen:
Något husdjur:
Någon favoritapp:
Några framtidsplaner:
Gymkort:
Några MVG:n:
Något beroende: 

VEM?

Längtar du mest efter:
Stör du dig på:
Lagar mat: 
Diskar:

VILKEN?

Tidning läser du:
Buss åker du oftast:
Dag fyller du år:
Årstid föredrar du:

VAD?

Vill du arbeta med:
Är roligast just nu:
Läser du för bok:
Ska du göra nu:

Listan kommer från <a href="http://sandrabeijer.se/2016/04/15/kan-jag-intressera-er-med-en-lista/" target="_blank">Niotillfem</a> via <a href="http://kissies.se/103001-2/" target="_blank">Kissie</a> och är lite modifierad av <a href="https://teknifik.se/2016/04/lordagslista-har-du-vem-vilken-vad/" target="_blank">Teknifik</a>.


Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 97 times, 1 visits today)

2 kommentarer

 1. Sandra 25 april, 2016 at 07:12

  Rollerderby verkar vara så himla roligt! Måste se till att få testa det någon gång i mitt liv 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 25 april, 2016 at 07:17

   Ja det måste du absolut göra – det är en tuff men superrolig sport! Och så kul att åka rullskridskor. 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *