Lär dig språk på ett kul sätt med appen Duolingo En grafiskt snygg och enkel app som hjälper dig nå dina språk-mål.

duolingo app 2 facebook

Jag älskar språk och har försökt lära mig lite olika i skolan och på fritiden. Det svåraste är ju att hålla upp kontinuiteten och inte tröttna efter ett tag. Särskilt med språkböcker och liknande. Har även testat nån språkapp förr men tröttnade då också. Nu känner jag dock nytt hopp!

Det var faktiskt genom podgeniet Kristoffer Triumf på Twitter som jag fick höra om appen Duolingo. Den finns för både iOS, Android, Windows phone och online och gör det enkelt och kul att försöka lära sig ett nytt språk. Dessutom är den gratis! Gränssnittet är grafiskt tilltalande och upplägget pedagogiskt – med både klicka-och-dra, översättningar, skriv, prata m.m.

Jag bestämde mig för att satsa på spanska, inför Tjejer kodar, och har satt ett mål på att få 20XP i appen varje dag. Det motsvarar två “lektioner” och tar max 5 minuter. Det känns lite som att spela ett spel – så ofta gör jag betydligt mer än mina 20XP när jag väl kommit igång.

Appen kan också påminna dig om dina mål och du kan jämföra dina resultat med kompisar för att t.ex. pusha varandra lite. Jag har satt mina påminnelser till 22 på kvällen. Det är precis när jag går och lägger mig och istället för att då slöscrolla på Facebook eller Twitter kan jag ägna några minuter åt Duolingo.

duolingo app recension

Man får börja väldigt enkelt med mat, djur och liknande men de slänger snabbt med singular och plural, vem som äter vad och liknande. Orden du lär dig i en lektion kommer sedan tillbaka i nästa så det blir naturlig repetition. En annan funktion som jag verkligen gillar är knappen “practice weak skills”, där du kan repetera det du var mindre bra på på de andra lektionerna.

Ett litet minus är att det inte går att ha svenska som start-språk. Så jag lär mig alltså spanska genom engelska, om ni förstår? Så när jag översätter får jag översätta till engelska.

Bra tips från Lisa Magnusson också – om du känner någon nyanländ så kan du tipsa om Duolingo – för det går att ha arabiska som utgångsspråk för att t.ex. lära sig svenska!

Har ni testat appen? Vad tycker ni? Vilket språk drömmer ni om att kunna prata?

#57

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

5

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 3 565 times, 1 visits today)

21 kommentarer

 1. Ylva 28 april, 2016 at 20:01

  Jag har börjat plugga japanska med en app som heter wanikani. Den är främst för vokabulär men också upplagt lite som ett spel (eller flashcards om du känner till det). Än har jag inte tappat sugen och jag har hållit på i ungefär ett halvår. Lycka till med spanskan!

  Reply
 2. Nenne 28 april, 2016 at 21:04

  Jag och pappa lär oss franska genom appen Babbel. Den fungerade också tycker jag! Kanske ska pröva lite italienska nu..

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 28 april, 2016 at 21:25

   Har använt Babbel förut men tycker nog Duolingo är liiiite roligare. Men vad kul! Ja Italienska borde ni ju plugga (jag med egentligen kanske hehe)

   Reply
 3. Nenne 28 april, 2016 at 22:01

  Får pröva den?

  Reply
 4. Sandra 29 april, 2016 at 07:31

  Det här är en sån grej som jag i teorin är suuupersugen på att testa och jag inbillar mig ofta att jag vill lära mig ett nytt språk. Och sen när det väl kommer till kritan så är jag SÅ ointresserad. Fattar inte vad det är för fel på mig 😛

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 29 april, 2016 at 07:42

   Känner igen det där från andra områden! Ibland får man bara acceptera att man helt enkelt aldrig kommer bli den där personen som gör den där grejen 😉

   Reply
 5. Katarina 29 april, 2016 at 21:15

  Ett bra tips som jag genast kunde ta vidare till Kvinnojouren Blenda i Växjö där jag (tillsammans med andra) är volontär. Nu har jag skickat Duolingotipset vidare jouren och Eva som jobbar där. Hon skulle genast ladda ner appen och lämna tipset vidare till de som finns våra skyddsboenden. Tack Elin!

  Reply
 6. Louise Stigell 30 april, 2016 at 11:03

  Duolingo är en av mina favoritappar – någonsin. Använder den inte lika mycket som jag skulle vilja just nu. Men har plöjt både franska och spanska med den och levlat upp jättemycket. Längtar så till den dag då de släpper japanska…

  På tal och skitbra spelifierade appar – har du testat Lumosity?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 30 april, 2016 at 11:06

   Vad kul!!! Ja jag kör järnet nu – hoppas jag ska våga prata lite spanska i september.
   Nej det ska jag kolla upp – tack för tipset 🙂

   Reply
 7. Jens Backeman 2 maj, 2016 at 18:32

  Började köra Esperanto. Ska bli intressant att se hur länge jag håller i det hela.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 2 maj, 2016 at 18:51

   Esperanto!? Trodde inte det “fanns” längre.. 🙂 Blev liksom aldrig någon jättehit känns det som. Lycka till oavsett 😀

   Reply
   1. Jens Backeman 2 maj, 2016 at 18:51

    Jag tog det eftersom jag är lite osäker på hur länge jag håller i, om jag faktiskt lär mig något kanske jag får byta till ett språk som används 🙂

    Reply
    1. Elin Häggberg // Teknifik 2 maj, 2016 at 18:53

     Ah jag fattar! Jag har hittills blivit “4% flytande i spanska” så det är ju en bit kvar men älskar hur appen är uppbyggd för det är lätt att fastna.

     Reply
 8. Joakim 18 januari, 2017 at 08:28

  Hej!

  Efter ditt inlägg blev jag sugen på att köra igång med Duolingo igen. Började lära mig tyska för ett tag sedan och man blir snabbt mycket bättre. Å andra sidan tappar man det lika snabbt när man slutar.

  Att vara konsekvent verkar vara nyckeln här =)

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 18 januari, 2017 at 08:30

   Vad kul! Ja jag har märkt att jag behöver ett väldigt konkret och tydligt mål, som min spanienresa i somras. Har tyvärr tappat mycket sen dess. Gillar att de infört en liten “chatt-funktion” där man får chatta med olika karaktärer och öva på dialog. Så bra och smart!

   Reply
 9. Majlinda 19 november, 2020 at 16:14

  Jag vill göra testet

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *