Månadsrapport: Februari 2016 Bloggen växer sakta med säkert - här är statistiken för min första hela månad som bloggare.

månadsrapport februari 2016 statistik

Bloggen drog igång med buller och bång i januari 2016 och nu är februari slut och det är dags att sammanställa hur den första hela månaden på Teknifik sett ut. Det har varit en jättespännande månad och mycket kul att titta på och analysera så nu sätter vi igång.

Statistiken baserar sig på Google Analytics, Jetpack för WordPress samt Facebooks och Twitters egna analysverktyg.

Bloggen

statistik användare februari 2016 teknifik
Grafen visar unika användare per dag för februari 2016

 

Unika besökare: 1037
Sivisningar: 2699

Det har verkligen varit upp och ned på besöksfronten som ni kan se med toppar och dalar. Jag märker stor skillnad för dagar när jag publicerat nya inlägg och inte, vilket inte är så konstigt. Samt att det går upp när inläggen fått stor spridning på Facebook. Jag hade satt ett mål för februari att nå över 1000 besökare och det klarade jag – vilket kändes väldigt kul! (GA mäter “användare” och Jetpack “besökare”, enl Jetpack har jag haft runt 1200 besökare).

Den stora toppen som ni ser är från den 10 februari och beror på att jag den dagen gjorde en liten jobbsöknings-kampanj där jag publicerade min nya cv-sajt, elinhaggberg.se, och efterlyste jobbtips m.m. med länk till sajten på Twitter och Facebook. Många klickade då både in på min twitter-profil och hittade bloggen på så vis samt klickade sig vidare till bloggen från cv-sidan.

användare nya och återkommande februari 2016

Det här är jag jättenöjd med måste jag säga. För visst är det fint med många många nya besökare, för det gör ju att bloggen kan växa. Men att hela 43,4 % av de som besökte bloggen i februari var återkommande användare måste ju betyda att jag gör något rätt. Hellre 100 trogna läsare än 1000 som kommer in och vänder – eller hur?

Mest lästa inläggen:

 1. Använd Pinterest för företag och börja pinna som proffsen
 2. 8 tips för att göra datorn snabbare
 3. Du borde byta dina lösenord och här är anledningen
 4. 4 tips för att bli mindre stressad av sociala medier
 5. Vad är Periscope?

Det är kul att se att mina genomarbetade inlägg har en lång livslängd och eftersom jag ser till att jobba med SEO för dessa inlägg så kan jag även se att en del av dem får klick genom att folk har sökt på google och hamnat på dem. Så det känns ju väldigt bra för framtiden.

Länk-kärlek ❤️

Att andra bloggar och sidor länkar till min blogg och på så vis hjälper fler att hitta hit är ju guld värt och helt fantastiskt. Månadens länk-kärlek går till:

 1. Better bloggers, där jag blev utsedd till månadens medlem.
 2. Nadine Svensson som skrev det här fantastiskt fina tips-inlägget om Teknifik.

Facebook

Facebook är det sociala medie där mestadels av min trafik kommer ifrån. Jag har inte gjort några jättesatsningar för att nå ut på facebook den här månaden men har haft en genomsnittlig räckvidd på 500 visningar/dag (jämfört med genomsnitt 915 i januari). Det känns helt okej med tanke på att jag när jag drog igång hade några inlägg som fick väldigt stor spridning, t.ex. mitt manifest. Det drog upp medelvärdet. Tror det jag har nu är betydligt mer rimligt.

Mest populärt under perioden var inlägget om att snabba upp sin dator som nådde ut till 1646 personer, genererade 86 länkklick, 26 gilla och 11 kommentarer.

Gilla-markeringar: 186 (+28)

Ingen supertillväxt på följar-fronten men hade satt ett mål på över 180 gilla och det har jag klarat, vilket känns jättebra! Får kanske se om jag kan göra något litet fb-ryck framöver för att se om jag kan dra in lite fler upp-tummar. Min stora utmaning är ju att nå ut utanför mina egna cirklar. Det är på gång men merparten av mina följare på fb är än så länge vänner men de är samtidigt riktigt bra ambassadörer för min blogg och gillar/delar inlägg, ger peppande kommentarer och så vidare. Supervärdefullt alltså! (Min fb-sida hittar du givetvis här).

Twitter

Februari månad var ganska galen på Twitter, mycket som hände där. Jag har jobbat aktivt på att hitta, följa och knyta kontakt med personer som är intresserade av tech, sociala medier, bloggande, webb m.m. Det har gett resultat. Ungefär 11 % av min totala trafik till bloggen kom in via Twitter.

Under februari månad hade jag:

3 700 tweetvisningar per dag

och sammanlagt

Länkklick: 618
Retweets: 73
Gillamarkeringar: 353

Under perioden fick jag också 50 nya följare och 3546 profilbesök.

En stor del i dessa smått fantastiska siffror som är betydligt högre än jag brukar ha är den här jobb-sökartweeten:

 


Den fick en smått galen spridning (med mina mått mätt) och genererade över 45 000 visningar, 25 retweets och 20 gilla. 

En annan populär tweet som fick mycket visningar och engagemang och som framförallt hjälpte mig att hitta massa nya, intressanta personer att följa var denna:

 

Så så har det sett ut under februari månad. Det känns kul och det känns att jag är påväg uppåt! En sak jag kan tipsa om för att få fler nya läsare är att kommentera på bloggar du gillar och följer. Genuina kommentarer – ingen reklamspam typ “Hej läs mig blogg hejdå”. Genom att du kommenterar, och ditt namn länkar till din blogg, så kommer andra som kommenterar bli nyfikna (förhoppningsvis) och klicka in. Jag kan se att en del trafik på min blogg kommit in via att jag kommenterat på andra bloggar.

Nu kalibrerar vi om mätverktygen för mars månad och ser vilka nya siffror och insikter som kommer trilla in!

#2

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 144 times, 1 visits today)

16 kommentarer

 1. Louise Stigell 2 mars, 2016 at 18:58

  Spännande att följa dig och se dina resultat. Gillar verkligen det du gör, rock on! =)

  Reply
 2. Carl Lehto 2 mars, 2016 at 19:04

  Ganbare!

  Reply
 3. Annie - lättlagat vegokäk 2 mars, 2016 at 21:07

  Tack för att du publicerar dessa månadssammanfattningar! Jag är också sugen, men vet inte riktigt om det passar sig för en matblogg. Det kanske får bli ett mindre inslag i min månadssammanfattning som behandlar månadens mat. Det är väldigt imponerande att du redan nu har en hel drös trogna läsare. Jag är tacksam för att jag snabbt har lyckats få många läsare, men den stora majoriteten av dessa verkar vara nya läsare. Matbloggar har en tendens att bli ganska opersonliga tycker jag och jag skulle gärna röra mig bort från detta utan att bli en livsstilsblogg. Kul förresten att du känner Filippa Rosenberg och Ellen Subraian! Dom har peppat mig som fan inför min bloggstart 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 2 mars, 2016 at 22:38

   Jag är så glad att de är uppskattade för jag tycker det är så himla kul själv. Skulle hemskt gärna vilja läsa mer om andras siffror också men alla är inte lika öppna som jag ;).
   Mycket handlar ju om att våga ha med sig själv i inläggen tänker jag, liksom i själva tonen i texten (vilket jag tycker du har också). Tycker absolut det går att vara personlig i en blogg om vad som helst utan att det behöver bli en livsstilsblogg och “det här gjorde jag idag”-grejen. Jag försöker skriva lite tankar/reflektioner kring teknik där jag utgår från mig själv och aktuella saker i mitt liv. Men utforskar formatet hela tiden och får prova lite olika saker tänker jag för att hitta rätt. Så jag tycker inte du ska vara rätt att prova dig fram! 🙂

   Reply
 4. Nadine 3 mars, 2016 at 11:33

  Men hallå vilken succé du är, med all rätta!
  *fangirlar loss*

  Reply
 5. Emilia 5 mars, 2016 at 19:23

  Åh. Det här med kunskap inom kodning är saknat hos mig! Hur som helst: gillar design och din tonalitet. Personligt och samtidigt: tips och tricks! Förresten: har du hittat jobb än? Funderar på om KIT skulle kunna ha några jobb till dig. Tex om du gjorde filmer åt dem?. En tanke bara. Du har ju helt rätt kompetens för 2016!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 mars, 2016 at 20:15

   Kul! 🙂 Tack för fina ord.
   Jag har hittat jobb men du är inte den första som säger det, ang KIT alltså. Har faktiskt skickat en intresseanmälan till dem men inte hört nåt. Oh well ?

   Reply
   1. Emilia 6 mars, 2016 at 11:22

    Men låt mig peppa dig lite till: hör av dig igen! Nåt i stil med: Hej! För en tid sen….och du kan lägga till: det är flera personer som tycker jag skulle passa i KITs team, vad tycker ni?
    (du kanske har tillräckligt med jobb just nu)

    Och vad blev det för jobb? *missat*

    Jag jobbar mycket med sälj i min verksamhet och kan verkligen gå i god för det faktum att man behöver ligga på! 🙂

    Reply
    1. Elin Häggberg // Teknifik 6 mars, 2016 at 11:30

     Det har du helt rätt i! Just nu så har jag så jag klarar mig på jobbfronten för en stund så jag kommer inte söka något mer aktivt på ett tag. Annars hade jag nog absolut hört av mig igen. Har varit väldigt bortskämd med erbjudanden och chanser här nu så har inte behövt ligga på, men annars brukar jag vara hyfsat bra på att vara lite ihärdig sådär. 😉

     Har inte “gått ut” med vad jag fått för jobb än riktigt. Inte för att det är hemligt men.. hehe.

     Reply
 6. Emilia 6 mars, 2016 at 20:23

  Det låter bra! Vi får väl hålla oss tills du avslöjar 🙂

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *