Internet crush: Simone Giertz

simone giertz
Foto: Simone Giertz

Det var min man Max som sa häromdagen ”Har du sett hon på youtube som uppfinner misslyckade robotar?” – jag ba ”nä” – han ba: ”kolla på det här!”.

När jag såg videorna från Simone Gertz youtube-kanal så kände jag igen några av uppfinningarna som snurrat förbi som länkar till diverse viralsajter och liknande. Men när jag började kolla på de lite längre klippen så förstod jag tillfullo det geni som är Simone Giertz och nu är jag kär!!!! ?
Uppmärksamma läsare minns kanske att mitt drömjobb som liten var uppfinnare? Här har vi en livs levande. Hon lyckas berätta om att bygga robotar, om kretskort, elektricitet och allting på ett sätt som gör att vem som helst skulle kunna bli sugen på att börja bygga grejor. Dessutom är hon helt galet rolig och bor på en fucking husbåt?!?! Det är liksom för bra för att vara sant. Men det är sant.
Det känns som om det är nu på senaste som hon verkligen hittat sin nisch och sin stil på youtube-klippen. Hon har gjort en del roliga mer ”generella” humor-youtubefilmer innan som såklart är roliga de med. Men det är hennes ”shitty robots” som verkligen gör att hennes personlighet helt kommer fram.

Hon har ju blivit viral nu så jag antar att jag är lite sist på bollen men jag twittrade ut min kärlek till Simone på twitter och hon svarade så jag är i sjunde himlen som ni förstår!
elinhaggberg tweet simonegiertz simonegiertz tweet elinhaggberg
Som den nyförälskade jag är vill jag bara veta mer mer mer om henne. Hur var hon som liten? Hur började hon bygga robotar? Vad gör hon om dagarna? När får jag komma och hänga med henne på hennes husbåt? (Måste få veta mer om husbåten!!!!). Plz world tell me more!
#9

1 reaktion på ”Internet crush: Simone Giertz”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering