Lördagslista: om jobb!

jobblista selfie

Vilket var ditt drömjobb när du var liten?

När jag var liten ville jag bli uppfinnare! Jag tror jag hade sett för mycket Professor Baltazar. Jag brukade sitta och göra ritningar och låtsas-anteckningar sida upp och sida ned i anteckningsblock. Det var oftast provglas och kugghjul som i slutänden skulle göra något fantastiskt typ producera godis. Älskade också alla karaktärer i tv-serier och filmer som var uppfinnare och kunde bygga saker (särskilt teknik). Annars ville jag bli skådespelerska eller sångerska typ.

Vad jobbar/jobbade dina föräldrar som?

Min pappa är präst i Svenska kyrkan och min mamma var lärare och nu är hon specialpedagog.

Vilket var ditt första jobb?

Mitt första jobb var faktiskt som barnskådespelare i ett bygdespel (en musikal) i Malung där jag växte upp. Den spelades under en vecka varje midsommar och jag var med i fyra år från att jag var sex år typ. Jag spelade rollen som den lilla föräldralösa flickan Lisbet som får jobb som piga. Jag hade en solosång och en duett med huvudrollen – som mitt första år var Tommy Körberg! Det ni! För min lön köpte jag min första egna (analoga) kompaktkamera! Den hade en väska som var en noshörning – hade varit väldigt kawaii idag. 🙂

Vilket jobb sökte du som du inte fick?

När jag gått ut gymnasiet sökte jag massa jobb på typ caféer och mataffärer. Fick absolut noll napp pga hade ingen “kassaerfarenhet” eller “3 års erfarenhet av bordsservering”. Sen fick jag jobb som musiker och barn- och ungdomsledare i Svenska kyrkan (obs inte där min pappa jobbade såklart – ingen nepotism här). Så det ordnade sig utan den där kassavanan! 😉

Vilket jobb kan du absolut inte tänka dig?

Jag jobbade en månad som telefonförsäljare (av tidningsprenumerationer) en sommar i Stockholm och det var verkligen ingenting för mig. Alls. Jag hade så mycket ångest i magen när jag gick dit och så fort jag kunde sluta gjorde jag det. De som jobbade där var snälla och jag var faktiskt ganska duktig på det men det kändes helt enkelt inte bra. Men det var en erfarenhet och jag blev betydligt mindre rädd för att ringa till människor efter det – vilket var bra när jag sen började med journalistik!

Vilket jobb som du fått är du mest stolt över?

När jag fick börja jobba som reporter på P4 Gävleborg! Det var superkul och jag kände att jag verkligen gjorde ett bra jobb!

Vilket jobb brukar andra säga att du borde ha?

Jobba med radio & TV brukar jag få höra rätt ofta. TV har jag dock ingen jättedragning till (just nu) – kanske för att jag tycker jag alltid ser så knäpp ut på bild om jag inte får ta bilderna själv. Men har ju börjat med min lilla youtube-karriär så smått nu med bloggen. Så kanske släpper det!

Vilken fråga är jobbigast på anställningsintervjun?

Det är ju inte så lätt när de frågar vilka dåliga sidor man har och sånt, för det är ju inte direkt det man vill prata om på sin jobbintervju där man försöker visa hur bra man är. Samtidigt är det ju talande och visar på självinsikt så man får ju försöka svara så bra och ärligt man kan. Jag brukar också få frågan hur jag hinner med allt jag gör och om jag är dålig på att säga nej eftersom jag ofta har många bollar i luften.

Vilket jobb är du mest fascinerad av?

Högt uppsatta politiker för jag undrar om det är som i House of cards eller Blå ögon! Man får ju ofta känslan av att det pågår himla mycket bakom kulisserna. Hemliga uppgörelser, bränder som släcks som vi aldrig får höra om, svek, lögner och allt sånt där. Väldigt spännande ju!

Om du fick prova vilket jobb som helst under en dag – vad skulle du välja?

Svårt svårt svårt. Men det skulle vara lite kul att prova att vara typ Drottningen? Så himla knäppt jobb egentligen. Ha på sig propra outfits, spexiga hattar, träffa massa folk, äta luncher, vara med på gruppbilder, ta i hand, åka fin bil, ha sitt kontor på ett slott, bo på ett annat slott, ha massa gulliga prinsar och prinsessor som barn och barnbarn. Undrar till exempel om hon lagar mat själv eller alltid får det serverat? Har hon en privat, hemlig instagram där hon lägger upp roliga selfies?

Kopiera listan:

Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” eller “HTML” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Vilket var ditt drömjobb när du var liten?
Vad jobbar/jobbade dina föräldrar som?
Vilket var ditt första jobb?
Vilket jobb sökte du som du inte fick?
Vilket jobb kan du absolut inte tänka dig?
Vilket jobb som du fått är du mest stolt över?
Vilket jobb brukar andra säga att du borde ha?
Vilken fråga är jobbigast på anställningsintervjun?
Vilket jobb är du mest fascinerad av?
Om du fick prova vilket jobb som helst under en dag - vad skulle du välja?

Listan kommer från <a href="https://teknifik.se/2016/03/lordagslista-om-jobb/" target="_blank">Teknifik</a>

#5

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 55 times, 1 visits today)

2 kommentarer

 1. Pingback: tiniskarin

 2. Annie - lättlagat vegokäk 6 mars, 2016 at 13:19

  Blogglistor <3 <3
  Cool yrkesbana hittills! Barnskådespelare + radioreporter + digital designer är en mkt spexig kombination måste jag säga.

  Min jobbigaste fråga: berätta om en situation du har löst bra.
  Är man förbered kan man ju säkert komma på något, men fick denna en gång när jag var betydligt yngre och mer oerfaren och sökte ett jobb som jag veeerkligen ville ha. Haha, blev helt tagen på sängen och ljög ihop någon dum skit. Målade upp en asjobbig situation, och intervjuarien ba: "wow.. men hur löste du det här?" Och jag hade trasslat in mig total och fick helt hjärnsläpp och svarade: "öhhh.. jag kommer inte riktigt ihåg. Men jag löste det". "OK………."
  Jag fick inte jobbet 😉

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *