Såhär växlar du mellan flera konton på Instagram Om du sköter flera olika Instagram-konton så kommer detta göra ditt liv så mycket enklare

växla mellan flera konton instagram

Att kunna växla mellan flera olika konton på Instagram har länge varit en efterlängtad funktion som nu äntligen blivit verklighet. Förr var man tvungen att logga in och ut från olika konton, vilket är otroligt störande när Instagram blivit något som i princip alla företag, organisationer och föreningar använder som en marknadsförnings- och kommunikationskanal. Om du jobbar som informatör, kommunikatör eller egen företagare så har du säkert förbannat Instagram både en och två gånger på grund av detta. Men nu äntligen så har Instagram inför den här funktionen som kommer förenkla ditt liv avsevärt.

Kom ihåg att du måste ha uppdaterat Instagram-appen till version 7.15 för att detta ska funka. Om du inte vet vilken version du har gå till Appstore (eller Google play på android), kolla under Uppdatera och scrolla fram Instagram. Direkt under namnet står det vilken version du har.

Så här gör du

 1. Gå till din profil på Instagram-appen
 2. Tryck på kugghjulet högst upp till höger
 3. Scrolla ned nästan längst ned och välj “Lägg till konto”
 4. Logga in med det andra kontot du vill använda
 5. För att växla mellan dina konton gå till din profil och tryck på användarnamnet högst upp i den blå bannern, där kan du också enkelt lägga till fler konton (upp till 5 stycken)

Här har jag gjort en video:

 

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 159 times, 1 visits today)

10 Kommentarer

 1. Elisabeth 14 mars, 2017 at 10:01

  Men tack! Äntligen! Nu blev det så mycket lättare.

  Svara
 2. Johanna 14 april, 2017 at 14:39

  Måste man ha olika mailadresser? När jag försöker skapa ett nytt konto med ett nytt användarnamn och antingen ett nytt lösenord eller samma som på det befintliga står det bara att det inte går. Har kollat och det nya användarnamnet jag försökt med är inte upptaget. Någonstans gör jag nog fel 😬😅

  Svara
  1. Johanna 14 april, 2017 at 14:49

   Du tror jag fattat mitt problem. Hehe. Måste skapa ett nytt från grunden först. Men kan jag ha samma mail till den som till mitt befintliga? Blir så nervös när jag joxar runt att jag ska “paja” det gamla på nåt sätt.

   Svara
 3. Kristina Ernstsson 3 september, 2017 at 06:33

  Hej Elin, Detta har fungerat utmärkt för mig ända till jag bytte telefon och installerade om appen. Nu kommer jag bara åt min “gamla” profil. Pilen bredvid användarnamnet är borta och jag kan alltså inte växla mellan mina konton längre. Jag kan inte ens logga in separat på mitt andra konto heller, för jag har glömt lösenordet och bytt mail sen jag skapade kontot. 🙁 Har du någon aning om vad jag kan göra?

  Svara
 4. maja 25 september, 2017 at 19:48

  Tack för en bra artikel!!
  Mitt “problem” är att jag behöver ha fler än 5 instagram-konton på min app då jag sitter som ansvarig för flertal varumärken.
  Finns det ngt sätt att kringgå detta problem?

  Tack på förhand! 🙂

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 25 september, 2017 at 21:42

   Jag tror att man får söka sig till någon extern tjänst, men det verkar inte som att någon av de vanligaste Instagram-tjänsterna erbjuder support för fler än 5 användare. En sak som kanske kan funka som jag ej testat själv är att använd app-cloning på Android. Kan vara värt att undersöka vidare. Har tyvärr inget bättre svar att ge. Sorry!

   Svara
 5. Pingback: Instagram: alla dolda funktioner och hacks du borde känna till - Teknifik – en kreativ teknikblogg för ett enklare digitalt liv av Elin Häggberg

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *