Såhär växlar du mellan flera konton på Instagram

växla mellan flera konton instagram
Att kunna växla mellan flera olika konton på Instagram har länge varit en efterlängtad funktion som nu äntligen blivit verklighet. Förr var man tvungen att logga in och ut från olika konton, vilket är otroligt störande när Instagram blivit något som i princip alla företag, organisationer och föreningar använder som en marknadsförnings- och kommunikationskanal. Om du jobbar som informatör, kommunikatör eller egen företagare så har du säkert förbannat Instagram både en och två gånger på grund av detta. Men nu äntligen så har Instagram inför den här funktionen som kommer förenkla ditt liv avsevärt.

Kom ihåg att du måste ha uppdaterat Instagram-appen till version 7.15 för att detta ska funka. Om du inte vet vilken version du har gå till Appstore (eller Google play på android), kolla under Uppdatera och scrolla fram Instagram. Direkt under namnet står det vilken version du har.

Så här gör du

 1. Gå till din profil på Instagram-appen
 2. Tryck på kugghjulet högst upp till höger
 3. Scrolla ned nästan längst ned och välj ”Lägg till konto”
 4. Logga in med det andra kontot du vill använda
 5. För att växla mellan dina konton gå till din profil och tryck på användarnamnet högst upp i den blå bannern, där kan du också enkelt lägga till fler konton (upp till 5 stycken)

Här har jag gjort en video:


 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

20 reaktioner på ”Såhär växlar du mellan flera konton på Instagram”

 1. Måste man ha olika mailadresser? När jag försöker skapa ett nytt konto med ett nytt användarnamn och antingen ett nytt lösenord eller samma som på det befintliga står det bara att det inte går. Har kollat och det nya användarnamnet jag försökt med är inte upptaget. Någonstans gör jag nog fel ??

  1. Du tror jag fattat mitt problem. Hehe. Måste skapa ett nytt från grunden först. Men kan jag ha samma mail till den som till mitt befintliga? Blir så nervös när jag joxar runt att jag ska ”paja” det gamla på nåt sätt.

 2. Hej Elin, Detta har fungerat utmärkt för mig ända till jag bytte telefon och installerade om appen. Nu kommer jag bara åt min ”gamla” profil. Pilen bredvid användarnamnet är borta och jag kan alltså inte växla mellan mina konton längre. Jag kan inte ens logga in separat på mitt andra konto heller, för jag har glömt lösenordet och bytt mail sen jag skapade kontot. 🙁 Har du någon aning om vad jag kan göra?

  1. Hej Kristina, jag har exakt samma problem som du; bytte telefon och försöker lägga till mitt andra konto, som jag glömt lösenordet till. För att få nytt lösenord/återställa lösenordet klickar jag på länken och då skickas mail och sms som handlar om kontot jag redan är inloggad på…
   Hittade du någon lösning på ditt problem som du kan dela med dig av?

 3. Tack för en bra artikel!!
  Mitt ”problem” är att jag behöver ha fler än 5 instagram-konton på min app då jag sitter som ansvarig för flertal varumärken.
  Finns det ngt sätt att kringgå detta problem?
  Tack på förhand! 🙂

  1. Jag tror att man får söka sig till någon extern tjänst, men det verkar inte som att någon av de vanligaste Instagram-tjänsterna erbjuder support för fler än 5 användare. En sak som kanske kan funka som jag ej testat själv är att använd app-cloning på Android. Kan vara värt att undersöka vidare. Har tyvärr inget bättre svar att ge. Sorry!

 4. Pingback: Instagram: alla dolda funktioner och hacks du borde känna till - Teknifik – en kreativ teknikblogg för ett enklare digitalt liv av Elin Häggberg

 5. Mitt problem är att jag inte får tillgång till alla funktioner till mitt andra konto :/ Jag kan inte ha omröstningar och sånt.. Vet du varför ?? ?
  Kan man fixa det på något sätt?
  Tack på förhand! ☺️
  Med vänlig hälsning,
  Amanda

  1. Vad märkligt! Funktioner brukar rullas ut successivt till alla konton men omröstningar borde ju även ditt andra konto ha fått vid det här laget.. märkligt ? Jag vet inte riktigt vad man skulle kunna göra.. hmmm..
   Uppdatera appen, testa att logga ut från båda kontona och logga in igen, ta bort appen och ladda ned den igen…
   Annars är det nog bara att vänta är jag rädd ?

 6. hej!
  Tack för all värdefull info om Instagram. Trodde att jag kunde hyfsat men det finns mycket att lära sig och då är jag väldigt tacksam att du ger tips!
  Vill gärna fråga 3 saker och är tacksam om du har tid att svara…..
  1) Detta med skicka privat direkt meddelande verkar vara borta? (Skicka bilder privat till en eller en grupp av personer)
  2) Detta med tagga en bild till specifik person – förstår detta: För att ta bort en taggning tryck två gånger på den lilla bubblan. Klicka och dra för att flytta bubblan.
  3) Hur blir det om man skapar ett nytt konto vad gäller att man vill separera det privata /familjen helt från sin verksamhet. Kommer det att synas utåt ändå på något sätt (det privata) i och med att det är samma ägare?
  tack på förhand, Marie

 7. Jag har två konton på instagram och vill kunna se båda dessa via datorn. Funktionen att växla mellan konton finns ej där och det spelar ingen roll vilket konto jag är inne på via instagram. Det är bara ett konto jag kan komma åt. Funkar inte heller om jag ändrar via chrome till telefon läge. Jag skulle vilja kunna lägga upp bilder direkt från datorn till båda mina konton

 8. Hej
  Jag har två konton på min profil men jag kommer endast åt det ena via min nya dator. När jag går in på min jobbdator eller min mobil så kommer jag åt båda och kan växla konton. Jag har försökt att byta till kreatörskonto men det fungerar ändå inte att växla konto på den här datorn. En HP
  Mvh
  Anna

 9. Hej
  Hur växlar jag mellan två instagramkonton på datorn? Jag kan gära det på min android men inte på min dator

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!