Snack i TV om konstnärlig AI och lagerrensning i webbshoppen – allt ska bort!

Hej!

Det blir bara ett litet kort nyhetsbrev denna vecka. Först vill jag tipsa om programmet Konstnärlig AI? på SVTplay där jag är intervjuad för att ge lite perspektiv på AI-tekniken. Programmet utforskar AI som verktyg i konsten.

Jag åkte till Stockholm tidigare i vår och gjorde den här inspelningen. Det var väldigt kul. Vi var på ett co-workingspace i Stockholm. Förutom att intervjuas så fick jag även spela in lite klippbilder, vilket är lite extra spännande för då ska man ju typ skådespela 😅. Det vill säga se så obrydd och vanlig ut som man bara kan (samtidigt som alla runtomkring tittar och man har en kamera riktat mot sig). Svårare än man tror! Men kul!

Väldigt kul sammanhang att få vara delaktig i.

Gabrielle Löwengrip är tillbaka!

I min text i Ny Teknik som AI-influencers (betalvägg) berättade jag ju om Isabella Löwengrips tidiga försök att skapa en virtuell influencer med Gabrielle. Det projektet gick i stöpet ganska snabbt men nu är Gabrielle tillbaka! Tilltaget ingår i Isabellas nya företag Aimastar som jag skrev om i min framtidsspaning om AI-influencers, och fick inte något direkt varmt mottagande av publiken.

Ett stort problem med många AI-influencers och AI-bilder på sociala medier i allmänhet är ju att kvalitén är så dålig. Den första nya bilden (nu borttagen) som publicerades på Gabrielles konto visade Gabrielle med tre ben och sex fingrar, klassiskt AI-meme-material alltså.

Men kolla in t.ex. Annika Bäckströms AI-bilder eller Karin Hamberg Sténs! Det går att göra AI-bilder som är snygga, hög kvalité och verklighetstrogna. Men det tar såklart expertis, konstnärlighet, tid och energi. Något som Isabella/Gabrielle inte riktigt verkar ha satsat på i den här nylanseringen och vilket omedelbart fick konsekvenser.

AI hörni, det måste alltid användas med avvägning och eftertanke.

Följer ni förresten Emily Dahls projekt ModemassakernInsta eller Tiktok? Nu även som podd på poddappar och YouTube! Jättebra och intressanta spaningar och explainers om mode, konsumtion och media. Hon gjorde en bra video om AI-modeller och AI-genererade produktbilder!

Och du prenumererar väl på Paulinas Substack, bästa nyhetsbrevet om AI-nyheter och väl värt att betala förr. I förra utgåvan spann hon vidare på det här med AI-influencers och delade flera intressanta länkar på ämnet.

Lagerrensning i Teknifiks webbshop

Jag har bestämt mig för att rensa bort alla mina digitala workshops i min webbshop. I förlängningen eventuellt lägga ned webbshoppen helt och bara sälja boken på enklaste sätt med Swish eller faktura-betalning.

Men innan jag tar bort allt tänkte jag köra en lagerrensning! Så nu har jag satt ned priserna på alla digitala workshops och även lagt en REA på min bok (de enda fysiska exen som är kvar!).

Jag har dessutom fixat en superfet rabattkod till dig som prenumerant där du får 75 % rabatt på alla digitala produkter (ej boken). Det betyder att du kan klicka hem hela rasket för under 300 pix, om du vill. Så passa på att tanka hem materialet för att lära dig om allt från SEO till bättre digitala möten eller att skapa video.

Rabattkoden hittar du som prenumerant längst ned i brevet (eller signa upp för att ta del av den).

Det var allt för denna vecka! Tack till dig som prenumererar och vi hörs igen nästa vecka. 💖

/Elin

Prenumerera för att fortsätta läsa

Prenumerera för att få tillgång till resten av det här inlägget och annat prenumerantexklusivt innehåll.

Är du redan prenumerant?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!