Lyxen i att kunna jobba flexibelt – flytta ut din arbetsplats i sommar

Reklamsamarbete med Logitech

Som egenföretagare och frilans älskar jag att jag kan vara så flexibel och jobba från lite var stans: på hotell, på tåget, på altanen under parasollet, vid köksbordet eller i soffan. Det gör mycket för inspirationen att byta miljö ibland och det öppnar ju upp fler möjligheter för vad man göra och var man kan vara under sin jobbtid.

Detta betyder dock inte att jag är villig att ge upp allt för mycket av effektivitet och komfort! Att sitta lutad över min laptop under någon längre tid ger ont i nacke och axlar, det är inte hållbart i längden. Därför är min bästa grej att använda trådlöst tangentbord och mus så jag kan ställa upp laptopen på några böcker eller en låda. Vilket också ger bättre vinkel på kameran i videosamtal.

Nu senast är det Logitechs MX Anywhere 3S och tangentbordet MX Keys S som fått följa med i väskan.

MX Anywhere 3S har tyst klick och funkar på alla underlag

När man sitter och jobbar bland andra på kontorshotell, café eller i en hotellobby vill man ju inte börja irritera ihjäl folk med högljudda klick. Därför har Logitech set till att nya MX Anywhere 3S har ett mjukt och ljudlöst klick som inte stör.

En annan tacksam grej är att den utrustats med 8K High DPI tracking, vilket gör att den funka bra på alla ytor – inklusive glasskivor. Så oavsett om jag sitter vid mitt utebord på altanen, vårt slitna gamla köksbord i furu eller vid ett cafébord i glas glider MX Anywhere 3S smidigt, snabbt och med hög precision.

Ibland så behöver man ju scrolla lååånga kalkylark, webbsidor eller kod-dokument. Då uppskattar jag den supersnabba elektromagnetiska scrollen på 1000 rader i sekunden denna mus bjuder på. Behöver du scrolla långsamt och med precision gör den detta väldigt bra och intuitivt också.

Att jobba ute i juni är höjden av livskvalité

Jag har ju ett hemmakontor som jag verkligen gillar. Men soliga sommardagar känns det mörkt och instängt. Jag blir tokig av att sitta där inne och se sommaren, värmen, fågelsången och blommorna hända där ute och ”missa” alltihop.

Därför är det lite höjden av livsnjut tycker jag att flytta ut kontoret till altanen en stund! I skuggan under parasollet, med utsikt över trädgården som prunkar och vår glittrande pool (jag vet, så sjukt att vi har pool, den kom med huset 🙈) – då mår man! Det ger semesterkänsla även fast man jobbar.

Och nu för tiden är det ju inte bara vi bloggare och frilansare som kan njuta av mer flexibelt och platsobundet arbete. Jag har så många kompisar inom en rad yrken, så väl offentlig sektor som privat, som kan göra delar eller merparten av sitt jobb flexibelt och på distans. Efter pandemin är det ju många som verkligen fått smak på det här med att jobba hemifrån, från sommarstugan eller på resa.

Med portabla och professionella tillbehör som MX Anywhere 3S och MX Keys S behöver jag inte heller ”ge upp” de positiva sakerna med att sitta på kontoret när jag flexar. Saker som att ha fullstort tangentbord, komfort med bra mus och att kunna ha datorn uppställd högre så jag inte får ont i nacke och rygg.

Tangentbordet MX Keys S låter dig programmera egna smart actions

Att Logitech gör snygga tangentbord är ju sen gammalt, jag har använt Logitechs produkter i decennier vid det här laget. Nya MX Keys S är särskilt framtaget för kreatörer, utvecklare och analytiker, de som kräver komfort, precision men också stilren design och portabilitet.

Designen är rejäl med samtidigt slimmad och portabel. Layouten är fullstor och inkluderar NumPad! Använder du NumPad? Jag älskar! När man gör bokföring, uträkningar/budget eller annat sifferbaserat är det ju oumbärligt. Vet många kommunikatörer som också har lärt sig alla sifferkombinationer för viktiga specialtecken. 🤩

Känslan när man skriver på Keys S är otroligt bekväm, det är precis lagom klickigt för att ge feedback men utan att ”smattra”. Storleken på tangenterna är enligt mig helt rätt. På ett bra tangentbord kan jag komma upp i en skrivhastighet nästan i linje med hur fort jag tänker (känns det som), vilket hjälper mig att komma in i bra skriv-flow.

En grej jag verkligen uppskattar med MX Keys S är att funktionsknapparna uppdaterats med moderna tillägg som en Emoji-knapp och ”Mute” för videosamtal.

Och om du vet att du inte kommer använda vissa knappar kan du med tilläggsprogrammet Logitech Options+ lägga in egna ”Smart Actions” på valfri funktionsknapp. Jag har bytt ut dikteringsknappen mot en action som tar fram programmet Notion längs fram bland mina fönster. Det är programmet jag använder för planering och allt möjligt för mitt företag, så det är så smidigt att snabbt kunna få fram det.

👉 Läs mer om MX Anywhere 3S och MX Keys S här!

Glad sommar från sommarkontoret!

Kan du flexa var du sitter och jobbar? Var gillar du att sitta då?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Lyxen i att kunna jobba flexibelt – flytta ut din arbetsplats i sommar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!