Stadspuls och pioner

Sen vi flyttade ut på landet strax utanför Örebro har vi verkligen en långsammare vardag. Innan bodde vi hyfsat centralt i stan, vilket absolut hade sin charm, men just nu trivs jag himla bra med vinden i träden, fågelkvitter, djur precis utanför tomtgränsen (Älg! Rådjur! Räv!) och en kort promenad upp till mitt kontor med utsikt över enbart skog.

I onsdags så tog jag bilen till tågstationen och sen hoppade jag på tåget till Stockholm för att svara på lyssnarfrågor i Plånboken i P1. Det var väldigt härligt ändå att byta mitt långsamma lantlull mot pulsen, bruset och stöket i stan.

Jag tog tunnelbanan till Mariatorget och promenerade i långsamt mak med en kaffe (flat white på havre) mot Zinkensdamm där produktionsbolaget håller till. Jag tittade på föräldralediga pappor som tog en kaffe och scroll med barnet i vagn på uteservering, föräldralediga pappor som lekte i en lekpark och människor med ”jobbar med reklam”-aura som hade tidigt morgonmöte.

Efter sändningen (den gick bra) tog jag tunnelbanan tillbaka till centralstationen, köpte en svindyr sallad till lunch och hoppade på tåget hem igen. Alldeles lagom med stadspuls för denna gång.

Kom hem till:

Så rosa att det sticker i ögonen. Aj. Vår fina trädgård är full av spännande växter och blommor som plötsligt slår ut. Jag använder Google-appen och Google Lens för att låta AI analysera växterna genom kameran och säga vad det är. Detta är förstås en pion, det misstänkte jag men ville få bekräftat. Vi har även strandiris (eller är det violiris) och daglilja som slagit ut! Och ett magiskt Gullregn.

Nästa vecka börjar sex veckors sommarjobb på Sveriges Radio, med två insprängda semesterveckor, en på Gotland och en i Dalarna. Det blir en fin sommar! På eftermiddagar, kvällar och helger tänker jag njuta av sommaren, bada i vår pool, bada i sjön, grilla, kanske ta en AW på stan med en kompis någon kväll?

Hoppas på en del frukostar som den här:

Då behöver man varken semesterresor eller sommarstuga kan jag känna! Lyxens lyx. Men detta kostade mindre än en tvåa på söder. Så man gör sina val… mellan stadspuls och pioner. Om man har de möjligheterna såklart.

Personligen skulle jag förresten aldrig betalat för att bygga pool. Dels för att det är en extravagans, dels för att det är dyrt och dels för att det är mycket jobb (och kostnader) att hålla den igång. Men nu kom den med huset, och det är en smått sjuk känsla ändå att kunna bada precis utanför sitt hus? Och vår dotter älskar verkligen att bada – och för den delen jag med.

Jag har tagit på mig att vara husets pool boy med ansvar för städning, kemikalier och alltihop. Max tar hand om pump, filter och luftvärmepump, det är mer hans typ av område. Det tog några veckor innan vi fick ordning på det hele, men nu får man se till att bada ofta (och bjuda in vänner på bad) så det känns värt det.

Hej första sommaren i nya huset, jag tror vi kommer få en fin tid tillsammans.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

3 reaktioner på ”Stadspuls och pioner”

  1. Jag tror också att ni kommer att få en fin tid tillsammans!! ❤️ Det var en lugn skön sommarläsning där man riktigt kände värme, fågelkvitter och blomdoft!🌺 Stort lycka till i ert eget lantliga hem!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!