Alla mina kontor och hur det blev tillslut

Hej kära vänner och välkomna in på mitt nya kontor, som ni redan sett skymta förbi litegrann i olika inlägg men jag tänkte att det var dags för en mer ordentlig titt!

Jag har ju hittills i mitt företagarliv haft fyra olika kontor. Och det här sista är nu lite som en best-of av allihop skulle jag säga. Vi tittar tillbaka lite:

2016 – Hemmakontoret före

hemmakontor inspiration

När jag startade bloggen 2016 hade jag ett väldigt stökigt och rörigt hemmakontor som jag ärligt talat typ hatade. Det var inte ett dugg inspirerande eller kul att sitta här och jobba. Vilket gjorde att jag i princip alltid satt vid köksbordet eller i soffan istället.

Det här var när vi bodde en stor etta i ett renoverat gammalt stall på en fin gammal gård precis i utkanten av Örebro, nära Universitetet. En helt fantastisk lägenhet på många sätt och en riktig dröm för oss för det livet vi hade då.

Efter ett tag kände jag att det var dags att försöka fixa hemmakontoret lite bättre så jag faktiskt skulle vilja använda det. Sagt och gjort!

2016 – Hemmakontoret efter

Så här blev det efter lite fix! En viktig sak jag insett med mina kontor är att jag vill ha skärmen i ett hörn, så jag inte stirrar rakt in i en vägg. Det är najs att ha ögonen snett mot ett fönster så man kan titta ut lite. Efter att jag gjorde om mitt hemmakontor började jag sitta där jämt. Det blev också platsen där jag filmade alla mina första youtube-videos.

2017 – Eget kontor på co-working space

När jag började jobba heltid med mitt företag kände jag att jag ville komma hemifrån, träffa lite mer folk och ta mitt företagande på lite större allvar. Då flyttade jag till företagshotellet Creative House här i Örebro och till en egen studio. Det var ju ett stort steg rent kostnadsmässigt då, men det gick faktiskt hur bra som helst!

Så här såg det ut några månader efter inflytt. Möblerna är från IKEA och jag är SÅ glad för att jag investerade i ett höj-och-sänkbart skrivbord. Älskar det fortfarande så här fem år senare.

Efter några år på Creative House såg mitt kontor ut så här och var absolut ett av de finaste på hela stället och något alla stannade upp och reagerade på. 😊

Det var mycket som var bra med mitt kontor på Creative House, men problemet var att det var lite för litet. Och jag som behöver spela in både video och ljud, plus fota mig själv, behöver lite utrymme. Eftersom det var stora glasväggar ut mot de allmänna utrymmena var det lite svårt med både insyn och ljuddämpning.

Så jag började se mig om efter något annat. Vid det här laget hade vi även flyttat in till stan till en tvåa. Hemmakontor var uteslutet eftersom det inte fanns utrymme för det. Men så hittade jag en ledig företagslokal som var typ lika stor som vår lägenhet för samma pris som kontoret på Creative House! Flytten gick!

2020 – Teknifik studio

Den nya studion låg i en källarlokal så det var inte det bästa ljuset. Men jag var helt ensam där och hade liten hall, toa, pentry plus två stora rum. I det ena hade jag mitt skrivbord, youtubestudio och litet matbord.

I det andra rummet hade jag lite förråd (som aldrig riktigt blev något särskilt) och poddstudio.

Jag flyttade in i det nya kontoret medan jag var gravid så jag hann aldrig riktigt bli helt klar med det. Det var liksom inte riktigt värt att lägga ned för mycket tid och energi för jag kände på mig att jag nog inte skulle bli kvar superlänge.

2022 – Kontoret på gården

Och nu under hösten 2021 så flyttade vi till vårt hus utanför Örebro där vi har en stor tillbyggnad. Och här har jag nu mitt nya kontor. Det är som en perfekt merge av alla de tidigare:

 • Närheten och enkelheten med ett hemmakontor (plus inga extra kostnader)!
 • Separationen av att ha ett helt dedikerat kontor i en annan byggnad – lite mer work/life balance.
 • Ett fint kontor igen där jag kan ta bilder och filma!
 • Gott om utrymme och plats. Jag har ett till rum där jag tänkte göra youtube-studio så småningom.

Så välkomna in på mitt nya kontor!

Här är skrivbordet där jag sitter och jobbar med min skärm och alla grejor. Skärmen i hörnet, utsikt mot fönstret, precis som jag vill ha det. Här är jag på andra våningen, vilket är så najs, och har utsikt mot ett kalhygge och skog. Ljuvligt!

Det ”andra” skrivbordet, som jag använder mycket för att styla, fota och spela in video står här bredvid. Väldigt liknande hur jag hade på Creative House. Det känns kul att ha det så igen! Att ha en fin bakgrund är så himla värt när man gör Stories till Instagram också, något jag saknade i källarkontoret.

Seeeen har vi den andra halvan av rummet som än så länge inte är ett dugg klar. Det saknas upphängning för kläder, en spegel, en läsfåtölj, en hylla för förvaring och laddning av batterier m.m.

Men på det stora hela är jag så otroligt nöjd med mitt nya kontor och älskar att sitta här och jobba.

Kul att du ville hänga med på en resa genom alla mina olika kontor! Var sitter du och jobbar om dagarna? 😊

12 reaktioner på ”Alla mina kontor och hur det blev tillslut”

 1. Åh så fint du fått det och härligt att det sista är det bästa! Jag har ett litet co-workingställe i ett större och jag gillar verkligen att det är det bästa av två världar. Sen tar jag en dag hemma då och då när jag känner att jag behöver lite tystnad och lugnt på intrycken..

 2. Vad kul att se resan! Jag har tre kontor(!) Jag jobbar som rektor för två förskolor och har ett kontor på varje samt ett hemma som tillkom under pandemin. Jag försöker också alltid möblera så att man sitter vid fönstret på nåt sätt, skönt att lyfta blicken och se ut. Jag investerade i ett höj- och sänkbart skrivbord hemma, finns ett manuellt som man höjer med vev på IKEA som jag slog till på. Blir så användbart!

 3. Superfint! Det senaste är ju som du själv skriver ett ”best of”! Har också fördelen med eget hus på tomten med kontor, lager, fotomöjligheter. Men har även ett 50-tals skrivbord inne, där sitter jag mer med privata grejer framför datorn 😊

  1. Härligt!! När jag sitter med datorn inne blir det oftast vid köksbordet eller i soffan. Men har funderat på något litet skrivbord någonstans också meeen vet inte riktigt var det skulle få plats i nuläget 😅

 4. Kul att se hur du haft det genom åren! 🙂 Och vad fint du har fått det nu, med en perfekt blandning av alla de tidigare kontoren. Vi har precis flyttat så jag håller på att fixa till ”mitt” rum till en bra blandning av övningsrum och kontor typ. Ska få sambons gamla höj- och sänkbara skrivbord när han köper nytt och det ser jag fram emot! 🙂

  1. Vad härligt! Det är ju så kul när man får börja fixa iordning. Sen får processen såklart också ta lite tid. Har mycket kvar här som behöver fixas. Men det hjälpte ju att jag redan hade möbler och lärt mig mycket om hur jag vill ha det genom min kontors-resa hehe. 😅

 5. Häftigt med kreativa människor, framför allt sådana som du som får ha det som yrke. Grattis.

  Jag själv är 3D-Animerare sedan 25 år som håller mig sysselsatt med att göra förvrängda Cartoons när andan faller på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering