Unboxing av iPhone 13 och Pro – vad är nytt?

Jag har fått glädjen att testa Apples senaste mobiler så här kommer min unboxing och första kik på iPhone 13 i färgen rosa och iPhone 13 Pro i färgen guld.

Dessa mobiler släpptes ju tidigare i höst men då hade jag lite fullt upp med att komma tillbaka från föräldraledigheten och dra igång hela företagsmaskineriet igen. Sen frågade jag er, mina kära läsare, på Instagram om ni ändå ville höra mig snacka lite om Apples nya produkter och ert svar var ett bestämt ja! Så här kommer det.

Dessa mobiler är ju en mindre uppdatering (de större brukar komma vart annat år ungefär) så designen är väldigt snarlik 12:ans från 2020. En märkbar skillnad är dock kamerastorleken på Pro-modellen. Jösses, de är verkligen enorma? Det ska bli spännande att testa dem mer ingående och se om jag märker stor skillnad från 12 pro.

För att höra och se mer av mina tankar om dessa mobiler får ni gärna följa mig på Instagram @teknifik, om ni inte redan gör det.

Båda mobilerna har prestandauppdateringar jämfört med 12:an med Apples senaste chip. Även kamerorna är uppdaterade och en ny funktion har lagts till i kamera-appen: cinematic mode! Lite som ett porträttläge fast för film, ni vet med lite mer skärpedjup?

En annan nyhet för iPhone 13 pro är att den nu har 120 Hz uppdateringsfrekvens på skärmen, något som alla tekniknördar efterfrågat länge på iPhone. Det innebär att mobilen upplevs som lite mer smooth när man scrollar t.ex. på webben och när man spelar spel med stöd för 120 Hz. Den normale användaren tror jag kommer uppleva detta som att mobilen känns ”bättre” eller ”ny”, utan att nödvändigtvis kanske kunna sätta fingret exakt på vad det är.

Har ni sett förresten att jag gjort ett nytt Youtube-intro och outro utifrån min nya grafiska profil? Det känns fint att även Youtube-kanalen börjar komma in i min nya look. Men eftersom Youtube är ett komplement till mina andra kanaler så sker uppdateringarna lite långsammare där.

Men det var en parentes!

Hoppas ni ska gilla min unboxing-video! Om det är något du särskilt du undrar om dessa mobiler får du gärna skriva det i en kommentar 👇

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering