Flytten och nya huset

Här sitter jag och skriver idag. Vi flyttade in för snart tre veckor sen, ändå känns det fortfarande som att det var typ igår. Jag har fortfarande kvar mitt kontor inne i stan en månad till, vilket är skönt eftersom det som ska bli mitt kontor här just nu är en dammig byggarbetsplats.

Detta är vad jag tittar mot. Vårt lilla piamino som passar perfekt mot den här lilla väggsnutten. Bakom det: alla ouppackade lådor med kläder och ”diverse”.

Tack vare att vi hade många snälla kompisar som hjälpte till så gick flytten förvånansvärt smidig måste jag säga. De som skulle hjälpa till och bära kom runt 10, och vid 15 så var alla bilar tömda, köket provisoriskt upplockat och kompisarna troppade av. Förutom två nära vänner som stannade kvar och tog hand om M och fixade lite mys medan jag och Max tog en sista vända till lägenheten för att ta det sista i köket, kylen, sovrummet osv.

Som tur var hade vi mer än en vecka mellan tillträdet till huset och när vår köpare skulle få tillträde till lägenheten så vi kunde fixa det sista lite pö och pö. Flyttstädningen köpte vi in, det känns som de mest värda tusenlapparna i världen tycker jag.

Första dagarna i huset kändes lite kaosartade. Men vår fina soffa (Björnen från Sweef 😍) stod på plats framför TV:n, och wifiet var uppkopplat, det kommer man långt på tycker jag. Att ha åtminstone en plats som känns lugn och vilsam.

Med en nästan-ettåring som röjer runt som en galning bland alla grejer, jag som behövde rådda jobb och studier och Max som är huvudansvarig för allt husfix – jao, det var svårt att känna ”wow vad kul med hus”-känslan just prick då. Man försöker bara leva. Dessutom upptäcker man ju en del knasigheter med äldre hus som det här när man flyttat in.

Förutom alla ovärderliga vänner som hjälpte till med flytten och bebisen så kom även både Max och mina föräldrar över som inflyttningshjälp. Den här hyllan var till exempel en idé från min mamma som pappa och Max byggde ihop på nolltid. Blev ett så fint hörn! Blir glad varje gång jag ser det. Gullrankan ska få börja klättra över hela öppningen in mot det lilla mörka rummet på framsidan som ska bli ”biblioteket”, och 100% dedikerat till mys. För där inne står också vår fina fina kamin!

Åh vad länge jag har drömt om att ha en kamin/öppen spis alltså! Det har stått högt på önskelistan när vi letat boende. Och nu har vi det. En stor, bastant pjäs i grön sten som värmer hela huset (fast vi har element och bergvärme också, tack och lov). De förra ägarna lämnade också ett STORT förråd med ved. Inte riktigt huggen/anpassad till 100% för kaminen men ändå.

I ”biblioteket” är det just nu riktigt rörigt och stökigt men jag hittade en röd soffa på Myrorna som jag bestämde att vi skulle köpa på typ 1 minut i någon sorts ”hjälp vi ska flytta till hus vi behöver fler möbler”-panik. Men den var jättefin och passade mycket bra, som tur var! Vi håller på och jobbar på ett egenbyggt hyllsystem av bokhyllor som ska täcka en hel vägg med en tavla i en nisch i mitten (ett tidigare fönster innan huset byggdes ut). Sen ska vi bara hitta en fin, äkta matta, en stor mysig läsfåtölj och en ottoman, gärna i mörkt läder. ”Bara” hitta det. 😅 Just det ett litet äldre bord för mitt schackbräde också!

Något vi snabbt märkte stort behov av var mer utomhusbelysning! Jösses vad mörkt det blir när man bor längst en grusväg på landet utan gatubelysning? Särskilt nu den mörkaste tiden på året. En ljusslinga på staketet runt däcket (och poolen) har vi fått upp och plötsligt blev det så mysigt att titta ut mot baksidan och skogen.

På morgonen när det varit lite kallt nu de senaste dagarna har vi sett rådjur gå där ute och äta precis bakom boden. Kände mig som en riktig lantbo när jag härom morgonen gick ut och hämtade ved, såg ett rådjur och sen gjorde upp eld i kaminen.

Årets födelsedagspresenter (jag fyllde 32 den 13 november!) har bestått av pannlampa, stövlar, tofflor och trasmattor. Helt rätt typ av presenter för en nybliven husägare!

Förutom hyllsystemet i biblioteket så jobbar vi på detta som är vårt stora renoveringsprojekt i huset: vårt sovrum. Det ligger på framsidan av huset men har två fönster så det blir riktigt ljust ändå. Vi har rivit bort en gammal sliten IKEA-garderob som stod i hörnet och täckte detta hål från en tidigare dörr. Taket hade några trista plattor som inte kändes roliga alls, så de har Max rivit ned.

Vi hade tänkt sätta pärlspontspanel i taket men så visade det sig att under plattorna dolde sig ett omålat trätak. Perfekt! Så det har vi målat vitt. Väggarna ska målas ljust ljust gröna (Jotun Pale Linden) och laminatgolvet rivas ut. Under laminatet finns ett gammalt trägolv vi skulle kunna slipa och vaxa men vår plan till en början är att lägga heltäckningsmatta. Det hade vi i vårt förra sovrum och det var oväntat trevligt!

Vi håller även på med en platsbyggd garderob som Pappa designat och Max och han byggt. Den är nästan klar. Ser så mycket fram emot när sovrummet blir klart och vi kan flytta in (och packa upp alla kläder). Det kommer utan tvekan bli husets finaste rum!

Men ja, det är mycket kvar att göra. En never-ending lista med projekt och to do’s. Men så är ju livet i hus! Det är skönt att inget är kris iallafall. Vi sover i det andra sovrummet så länge och det funkar fint. Det får ta den tid det tar, helt enkelt. Men jag vill gärna försöka hinna få lite mer ordning till jul så man kan göra julfint. Stor potential för att göra detta till ett riktigt mysigt julhus! Framförallt tänker jag att nästa jul, eller julen 2023, kommer blir riktigt riktigt fin här. Man får tänka långsiktigt när det gäller hus.

Ett projekt som dock måste bli klart innan året är slut är ju mitt nya kontor. Så ja, det finns att göra. Vi jobbar på.

Det var rapporten från flytten och huset. Tack för all pepp och hejarop på min Instagram. 💖

4 reaktioner på ”Flytten och nya huset”

  1. Det kommer bli så mysigt! Allt tar tid med hus, har bott i mitt hus 1 år snart och har små projekt kvar här och dr. Men det är ju lite trist att vara helt klar också, så det är väl ändå charmen med hus 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

PLUS

Gör som 2000+ andra och prenumerera på Teknifik Plus. Ett mailutskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig.

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering