Välkommen till nya och helt uppdaterade Teknifik!

Elin Häggberg sitter i gul klänning med prickar och brunt hår med lugg med en grå laptop vid ett grått bord framför en svart vägg och ler mot kameran.
Fotograf: Pia Gyllin

Äntligen är den här – den senaste versionen av Teknifik.se. Jag kallar den Teknifik 3.0 eftersom det är den tredje versionen av sajten med uppdaterad grafisk profil och helt ny bloggdesign.

Det jag ville fokusera på i den här designen var att förenkla, plocka bort och låta innehållet stå i centrum. Till exempel är sidomenyn bortplockad, den som tidigare låg här på sidan när man läste via datorn! De flesta av er läser ändå via mobilen och den var så överfull med grejer att den kändes som att den inte bidrog med något bra. Tack och goodbye!

Men för att fortfarande kunna presentera mig lite för mina mobila läsare så har jag infört en helt unik funktion här på bloggen – Teknifik Stories! Så om man trycker på det där lilla huvudet som flyter med (på mobilen) så får man en liten presentation av mig och bloggen samt några inlägg som jag vill tipsa om. Kul va? Berätta gärna hur ni upplever funktionen.

Jag är så glad att Josef som byggt om hela bloggen inifrån och ut bara fixade den funktionen utifrån mina önskemål? Älskar att jobba med proffs!

Det är också lättare att hitta sökfunktionen, webbutiken är tydligare och snyggare och jag har (slutligen) lämnat det rullande bloggflödet och infört en design där man ser mer på förstasidan.

Anledningen till det beslutet är att bloggläsandet förändrats så mycket de senaste åren. De av er som går in på bloggen och läser de senaste inläggen rakt upp och ned i det rullande flödet är få. Istället klickar de flesta in från en länk på sociala medier direkt till inlägget eller så kommer ni in via Google-sök. Så nu får förstasidan agera mer som en presentation med både utvalda och senaste inläggen och lite mer presentation av mig och bloggen.

Du kanske också ser att bloggen (och företaget Teknifik AB) fått en ny grafisk profil? Den är designad av Annika Bäckström som jag följt på internet i många år och ÄNTLIGEN fick anledning att jobba med. Hon tog sig an att uppdatera min grafiska profil så den fortfarande harmoniserade med min tidigare men samtidigt kändes ny, enkel och modern.

Känslan som jag ville uppnå med att göra om bloggen och min grafiska profil är att förädla och förenkla. När jag satte mig och gjorde min grafiska profil 2016 var det en hela annan tid och jag var en annan person. Nu är det 2021 och så mycket har förändrats. Både i mitt liv och i min business!

Dessutom så jobbar jag ju inte med grafisk design sen några år tillbaka. Jag gör absolut saker till mig själv men det är ju stor skillnad på att sitta och pula lite någon gång ibland jämfört med att jobba med det varje dag, som Annika gör, som är professionell grafisk designer och illustratör.

Så även om jag kanske kan få till något halvsnyggt efter en del jobb så tar det mycket tid och blir sällan som jag tänkt mig. Därför är jag superglad att jag nu har en grafisk profil att utgå från som är så mycket snyggare än något jag hade kunnat åstadkomma själv.

Fotograf: Caroline Solberg @carolinesolberg.se

Detta återspeglas även i den nya webbdesignen som Annika designat och Josef byggt.

Jag vill att bloggen ska vara snygg, stabil, enkel att läsa och att innehållet ska vara i fokus. Back to bloggen – som jag skrev i det här inlägget om min höst. Jag vill att det ska kännas som att sätta mig framför ett tomt dokument eller en oskriven anteckningsbok när jag loggar in på bloggen. Men med alla år som gått och alla små nödlösningar, snabb-fix och idéer jag implementerat och förkastat här på bloggen så har den blivit mer och mer ostabil på insidan. Vilket gör att man hela tiden måste släcka små bränder här och där.

Jag vill inte lägga ned massa tid på teknikstrul och krångel. Jag vill skriva och skapa innehåll! Och det är det jag kommer fokusera på framöver.

Det känns så himla fint att äntligen få visa dig Teknifik 3.0 och hälsa dig välkommen hit. VÄLKOMMEN! Hoppas du ska trivas ❤

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

23 reaktioner på ”Välkommen till nya och helt uppdaterade Teknifik!”

  1. Så fantastiskt fin! Jag blir så imponerad och inspirerad! Verkligen precis som du skriver – enkelt och tilltalande och jag gillar att du syns mer! Snyggt! Förstår vilket enormt jobb som ligger bakom och resultatet är fantastiskt! Heja Teknifik 3.0!

    1. Tack fina Wilda! Du som hållit på länge och designat dina egna grejer vet ju att det är så mycket jobb – så jag tror verkligen du förstår den enorma LYXEN att ha någon annan som gör det med helt andra ögon. Jag känner mig så hemma i min nya ”look” och så inspirerad att fortsätta skapa innehåll. KRAAAM ❤❤❤ (JA jag är lite hyper haha).

  2. Så snyggt, tydligt och inspirerande! Min första känsla när jag gick in på webbplatsen var: ”Här blir jag verkligen sugen på att hänga!” 🙂

  3. Ja du Elin, du går från klarhet till klarhet. Jag imponeras av din resa och din utveckling. Av att du fortsätter med ditt in i framtiden och liksom bara blir bättre. Det är lätt och roligt att vara din följare. Grattis till en supersnygg boplats i sajberspejs!

  4. Du är och förblir en av mina favoriter! Alltid så proffsig, pedagogisk och ödmjuk<3 Även om jag inte alltid är här inne så ofta så återkommer jag till särskilda inlägg, kikar in då och då och tipsar om dig hejvilt som den självklara källan till kunskap vad gäller teknik!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!