Vi har köpt hus!

Bild från mäklarannonsen

Det låter fortfarande helt overkligt när jag säger det men det är sant: vi har köpt hus!!! Och vi har sålt vår älskade lilla lägenhet. I slutet av oktober eller början på november går flytten.

Redan när jag blev gravid i början av pandemin funderade vi en del på om eller när vi skulle flytta från vår tvåa. Vi bestämde oss då att ett första år med bebis skulle funka här hemma hos oss. Genom att röja undan lite och göra några mindre ommöbleringar kunde vi få in skötbord, spjälsäng och barnstol. Men det blev ganska trångt.

Så vi bestämde att vi skulle börja kolla på utbudet, sälja vår lägenhet till slutet nu på sommaren/hösten och köpa något nytt. Vi var väldigt öppna för att det kunde vara en större lägenhet, ett radhus eller en villa. Max önskelista var att det skulle finnas ett garage där han kan mecka med bil och motorcykel. Min önskelista att det skulle finnas öppen spis/kamin och gå att cykla till stan eller åka kollektivt. På kravlistan stod fyra rum, bra förvaringsmöjligheter, funka med laddning av vår elbil och balkong eller uteplats/trädgård.

Nu under sommaren började vi leta mer aktivt och gå på lite visningar. Men trycket på husmarknaden har ju varit enormt och många saker vi tittade på hade redan dragit iväg i budgivningen innan vi ens hunnit kolla på det. Många visningar ställdes in eftersom objektet sålts före visning.

Men en dag när jag satt på Hemnet och scrollade såg jag ett hus i listan för kommande som vi inte riktigt sett innan. Det hade nämligen legat där sen i våras. Ju mer jag kollade på det desto bättre såg det ut. Ett utbyggt sommartorp med fyra sovrum och öppen planlösning på nedervåningen. På landet men ändå med mycket hus runtomkring, nära till stan (går att cykla på 25 min) och nära till kollektivtrafik.

Vi ringde mäklaren som berättade att huset snart skulle läggas ut. Det här var det första objektet vi kollade på som både jag och Max gick igång på. Den där pirrande magkänslan: det här känns rätt!?! Vi åkte förbi med bilen utanför på gatan och magkänslan höll i sig. Området var fint. Läget bra. Huset såg fint ut från vad vi kunde se från vägen.

Därefter funderade vi lite om vi skulle vänta in visning eller om vi skulle försöka köpa före. När en annan intressent dök upp och budade före visning gick det snabbt. Efter några om och lite men blev det så att vi köpte före visning! Huset var vårt!

Bild från mäklarannonsen

Så hur blev det då med vår önskelista och våra krav? Jo men det du ser här ovanför är en kamin!!! Så check på det. Huset har också en stor tillbyggnad i form av ett garage i två våningar med gott om plats för Max meckarverkstad plus rum för mitt kontor och studio.

Gott om förvaring – check! Trädgård – check! Dessutom: växthus, hönshus, bärbuskar, nära till badplats och pool (!). I förlängningen finns det en del grejer jag skulle vilja fixa med husets planlösning men allting är i övrigt fräscht och inget behöver fixas för att kunna flytta in. Vi ska bara göra lite enklare ytskikt och sen är det bara att börja bo.

Det som ska bli mitt nya kontor är i nuläget ett rum för skönhetsbehandlingar/tatuering så det är kakel på golv/väggar, ett litet handfat och annat jag helst inte vill ha i mitt kontor. Så det står på ”to do”-listan att ta bort kaklet på väggarna, lägga matta (heltäckningsmatta kanske?), måla om (sugen på ljust rosa på någon vägg) och lite sådär.

Så det innebär att jag ska säga upp mitt nuvarande kontor, som jag inte riktigt fått njuta av så mycket som jag hade tänkt. Det blev bara cirka 1,5 år i det kontoret. Under vilket jag ju varit föräldraledig ett halvår. Men så blir det ibland! Det har varit underbart att ha kontoret nu under pandemin då både jag och Max kunnat ”jobba hemifrån” där. Och jag ska njuta järnet av att hänga där innan mitt nya kontor är klart. Då kommer promenaden hemifrån till kontoret bli… något kortare! Men ändå med lite välbehövlig distans.

Och vår fina lilla lägenhet är såld nu. Så nu pågår flyttplanerandet för fullt med funderingar kring förskolor, färdmedel, inredning och allt vad det innebär.

Spännande och lite läskigt att vara husägare?!? Vet inte om jag riktigt kan ta in det förrän vi står det med nyckeln i handen.

14 reaktioner på ”Vi har köpt hus!”

 1. Men vad kul! Grattis till köpet!
  Vi är också nyblivna husägare och jag hoppas på att få läsa om lite rolig smarta hemmet-teknik här framöver då 😊😊

 2. Grattis till er alla 3!
  När vi köpte vårt hus för över 30 år sen gick det också fort, nästan spontant, även om vi precis som ni kollat runt en tid. Och vi bor kvar ännu och trivs.
  Låter som ett toppenställe ni har hittat. Kul att du delade med dig

 3. Grattis, ser supermysigt ut! Å det där pirret, precis så kände jag när jag kom till mitt hus, eller det var ju inte mitt då, det var på visningen, men jag kände direkt här, här vill jag bo! Och det blev sant! Behövde inte heller göra så mycket direkt innan inflyttning vilket kändes skönt, så jag har renoverat och fixat lite pö om pö de 6 år som jag bott här! Stort lycka till!

 4. Wow Elin vad roligt, stort grattis till er!! Det ser så fint ut och vad underbart att du kan ha din studio så nära. Flexibilitet är nyckeln för att få flyt i småbarnsåren 🙂

 5. Alltså VILKEN DRÖM!! Och den där känslan när man bara vet att det är rätt, det är ju rätt oslagbart. Oavsett alla praktiska betänkligheter så är det ju ändå det viktigaste. Då finns alla förutsättningar för att göra det bra. Så glad för er skull och ser verkligen fram emot att besöka er! ❤️❤️❤️

  1. Jaa det känns helt galet! Nypa i armen – helt klart. Vi trodde verkligen att vi skulle gå vänta några år till med hus pga allt verkade så hopplöst ett tag. Och sen står vi här nu!!! Galet! Tack snälla fina Wilda! ❤️ Ser så mycket fram emot att få bjuda hem dig till oss och inspektera trädgården och prata framför brasan mm. 😍😍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

PLUS

Gör som 2000+ andra och prenumerera på Teknifik Plus. Ett mailutskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig.

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering