Clubhouse – allt du behöver veta om det nya sociala mediet

Du kanske sett det swisha förbi i medier eller i dina flöden den senaste veckan – en ny app som snabbt blivit en trend. Men vad är Clubhouse, hur registrerar man sig och vad gör man när man väl är inne? Det tänkte jag att vi skulle gå igenom i detta blogginlägg!

Vad är Clubhouse?

Clubhouse är ett nytt social nätverk som bygger helt och hållet på röstsamtal. Ingen video, ingen text och inga bilder. Än så länge finns Clubhouse endast som mobilapp på iOS (iPhone).

Det är lite som Twitter möter konferenssamtal möter Zoom. Eller som Discord för personer som inte är gamers.

Appen lanserades redan i mars 2020 men eftersom den var ”invites only”, alltså bara de som blev inbjudna kunde registrera sig, så var det då bara ett utvalt fåtal som använde den. Detta fåtal var en exklusiv skara investerare och startup-människor i Silicon Valley där appen har sin hemvist.

Så småningom började även musikbranschen att dyka upp på appen och i januari 2021 började appen växa på allvar i Europa och Sverige.

Hur funkar Clubhouse och vad gör man där?

På appen skapar du som användare en profil med användarnamn, profilbild och profiltext. Du kan länka din Twitter och Instagram för att låta användare hitta dig även utanför plattformen. Sedan kan du börja följa andra användare och även gå med i klubbar utifrån dina intressen.

Alla som vill kan starta rum. Antingen öppna rum, semi eller stängda med en grupp utvalda. I rummen så finns det en scen och en publik. De som är på scenen är de som pratar. Den som startat rummet är moderator och har ett grönt märke ✳️. Den som är moderator kan också utse vem som helst på scen till moderator.

De som är i publiken kan bjudas upp på scen av en moderator eller räcka upp handen för att bli godkänd att komma upp.

I din lobby på appens startsida får du upp rum som personer du följer startar, är med i eller rum startade i klubbar du är med i. Du kan hoppa in och ur rum precis som du vill. Du kan även ”pinga” dina kontakter i appen om du vill att de ska hoppa in i ett särskilt rum.

Så, vad händer på Clubhouse?

Det är en ganska blandad kompott just nu på Clubhouse eftersom det är ett nytt socialt medie och formen inte riktigt ”satt sig” än. Vilket också är väldigt kul och gör människor väldigt kreativa!

På amerikanska Clubhouse kan man lätt få lite LinkedIn-vibe. Det är paneldiskussioner om allt från bitcoininvesteringar till hur man lyckas på sociala medier. Men även ”15 minutes meditation” och diskussioner kring diskriminering.

Svenska Clubhouse har hittills varit lite som Almedalen. Mycket medie/PR/reklam-folk, journalister, kändisar och politiker. Vissa startar mer seriösa rum om demokrati, medier, AI och journalistik. Andra fokuserar mer på att hitta på kul format med speeddejting, öppna samtal, skvallergrupper och allt möjligt.

Stämningen har hittills varit elitistisk och nästan lite febrig. I nästan alla rum pratas det om Clubhouse som plattform. Om vad det är, hur man gör, vad det betyder och vem som är där. Helt klart väldigt hypat och den där väldigt spännande känslan av att vara med och uppleva något som känns nytt.

Varför har det blivit så mycket hype?

Det finns nog flera svar på den frågan beroende på vem du frågar. Men här kommer min ”hot take”:

För det första skapar hela ”invites only”-grejen en exklusivitet för de som är på appen och en känsla av att vara ”inne”. Det gör också att det blir en viss typ av människor som samlas, vilket gör det hela lite kittlande. Du kan kliva in i ett rum där din favoritartist, en känd mediapersonlighet eller någon du beundrar är! Och kanske till och med komma upp på scen och samtala med den? Den här närheten och känslan av att tillhöra en utvald klick kommer såklart klinga av med tiden ju fler som kommer in på appen men än så länge är den högst levande.

För det andra känns hela grejen med röstsamtal lite uppfriskande i en tid då video och bild varit i stort fokus på sociala medier. Det händer något när man hör människors röster och har ett direkt samtal – och allt sker här och nu!

Jag tror även att det spelar in att vi i och med pandemin är lite extra isolerade och många är svältfödda på event, konferenser och mingel. Att många dessutom jobbar hemifrån gör det möjligt för fler att spendera mycket tid på appen. Samtidigt som du slipper fundera på hur du ser ut! Du kan hänga på Clubhouse samtidigt som du lagar mat, åker buss, går promenad eller som i mitt fall: är föräldraledig med bebis!

Här om dagen dök även Elon Musk upp på Clubhouse för lite casual snack i ett rum som snabbt slog i maxtaket på 5000 deltagare. Det gjorde att hypen kring appen ökade ännu mer!

Blir samtalen på Clubhouse inspelade och avlyssnade?

Svar: ja! Alla samtal som genomförs på Clubhouse spelas in medan de är live. Det är bara ljud från de som pratar på scen som spelas in. De som har på mute eller bara lyssnar blir inte avlyssnade eller inspelade.

Inspelningen sparas, enligt Clubhouse, endast för att kunna undersöka eventuella överträdelser av appens community guidelines. Om någon anmäls under samtalets gång används ljudinspelningen för att kunna klarlägga vad som hänt.

Om ingen anmälan görs så raderar Clubhouse inspelningen när rummet avslutas.

Läs mer om villkoren för att använda appen och vilken data de samla in och delar.

Hur får man en inbjudan till Clubhouse?

De som blivit inbjudna och registrerat sig på appen får i sin tur inbjudningar att dela ut. Jag blev inbjuden av en kompis och fick i min tur två inbjudningar att skicka vidare.

Inbjudan sker via mobilnummer till personer du har i din kontaktbok. I en uppdatering i mitten av mars blev det möjligt att bjuda in genom att knappa in telefonnummer, så man inte behöver dela hela sin kontaktbok med appen!

När man är aktiv på appen så får man också med tiden fler inbjudningar. Det finns även en väntelista du kan skriva upp dig på när du laddar ned appen. Om man står på väntelistan kan ibland personer du känner som redan är på Clubhouse, och som har dig i sin telefonbok, få möjlighet att bjuda in dig utan att använd en invite.

Så fråga någon du känner som är på Clubhouse om de har en inbjudan över eller skriv upp dig på väntelistan för att förhoppningsvis bli insläppt!

Det är i nuläget oklart när appen kommer bli öppen för alla men tanken är att det ska ske så småningom. Än så länge finns appen också som sagt bara för iPhone.

Uppdatering 21-04-12: Det finns INTE någon officiell Android-app för Clubhouse. De appar du hittar på Google Play Store idag är ”fulappar”. Ladda inte ned dessa. Enligt Clubhouse grundare är Androidappen på gång och ska lanseras under våren. Håll ut, Androidanvändare. 💖

Nybörjarguide till Clubhouse – så här kommer du igång

Navigera i appen

Lobbyn

När du kommer in i appen så hamnar du i lobbyn eller ”hallway”. Det är här du kommer att kunna se olika rum som du kan hoppa in i. Överst ser du också en liten ruta med planerade rum. Du kan klicka på dem för att se mer information om vem som kommer delta, vad det kommer handla om och även lägga till rummen i din kalender.

För att få upp rum i din lobby fyller du i intresseområden när du registrerar dig på appen, ansöker om att gå med i olika intresseklubbar samt börjar följa intressanta personer på appen.

Söka

Högst upp till vänster har du sökfältet. Du får upp förslag på personer att följa. och hittar även ämnes-knapparna. Genom dem kan du hitta personer och klubbar som är aktiva inom t.ex. knowledge, wellness, arts osv att följa.

Du kan även söka efter personer och klubbar att följa, till exempel mig (@elinhaggberg)!

Än så länge går det inte att söka efter specifika rum.

Invites

När du registrerar dig på appen får du några egna invites att dela ut. När du har invites så är det en liten glitter-symbol på kuvertet ✨.

Du bjuder in personer via telefonnummer från din kontaktbok. Från början gick det bara att bjuda in genom att dela hela sin kontaktbok med Clubhouse – något som gick mycket kritik av integritetsskäl. I en uppdatering i mitten av mars 2021 blev det möjligt att knappa in telefonnummer istället gör att dela kontaktboken! En välkommen utveckling.

Eftersom du har begränsat med inbjudningar att använda kan det vara bra att kolla med personen först om de vill vara med.

💡 Hur får man fler inbjudningar? Det handlar mycket om att vara ”värdefull” på appen. Till exempel genom att bjuda in personer som själva är aktiva, bjuder in fler osv. Att starta rum, prata i rum och på olika sätt bidra till att appen utvecklas.

Du är också lite medansvarig för personerna du bjuder in. Så var försiktig med att bjuda in personer du inte har koll på. Om en person du bjudit in bli anmäld eller avstängd så kan det även påverka dig genom begränsningar eller i värsta fall avstängning.

Det syns även på personers profil att det är du som bjudit in dem. Så även om de inte missköter sig så kan deras ”rykte” på appen påverka ditt.

Det här är ett sätt för de som skapat appen att försöka göra användarna mer ansvariga och delaktiga och undvika trollande, mobbing, hat och hot.

Kalendern

I Kalendern syns planerade rum från ditt nätverk och dina klubbar. Här syns fler än de som du kan se överst i lobbyn. Om du vill få notis om rum du ser i kalendern trycker du på notissymbolen. 🔔

Notiser

På Notiser kan du se vilka som börjat följa dig, personer i din kontaktbok som registrerat sig och notiser om rum som kan vara intressanta för dig.

Gällande notiser utanför appen så upplevde jag att det snabbt blev väldigt intensivt, så jag har ställt in under Settings > Notifications > Frequency: Very Infrequent.

På mobilen har jag ställt in att bara ha notiserna som ”banderoller”. Detta innebär att jag bara får notis om att rum startar eller att jag blir pingad av någon när jag är inne och aktiv på mobilen. Det hamnar inte i mitt notisfält eller på låsskärmen.

Din profil

Du hittar alltid tillbaka till din profil genom att trycka uppe i högra hörnet på din bild. Där kan du ändra din profilbild och din profiltext samt se hur många du följer och hur många som följer dig.

Kontaktlistan

Det som ser ut som en knappsats är er kontaktbok på Clubhouse. Där ser du personer du följer och som följer dig. De kan du starta privata rum med genom att trycka på ”+Room🔒”-knappen.

Du kan även se i vilka rum personerna är och hoppa in i samma rum genom att trycka på deras profil.

Inne i rummen

När du är inne i ett rum så ser du en dokument-symbol överst i högra hörnet bredvid din profil. Där kan du läsa Clubhouse regler och guidelines och om de olika rollerna i ett rum. Ett hett tips är att läsa dessa åtminstone en gång.

Sen ser du namnet på rummet (om det har ett namn) och direkt under det vilka som är på ”stage” (scen). Det är dem som kan prata i rummet.

Under dem ser du personer som de som är på scen följer, som också är i rummet men bara som ”audience” (publik). De kan inte prata utan bara lyssna. Under dem ser du personer i kategorin ”others in the room”.

✌ Leave quietly – tryck på denna knapp för att lämna ett rum. Då kliver du helt enkelt bara ut. Det är helt okej att lämna ett rum när helst man behöver.

Om du lämnar ett rum du är på scen i och sedan kommer tillbaka igen så kommer du direkt upp på scen och behöver alltså inte räcka upp handen igen.

Plus-knappen – Genom den här knappen kan du tipsa eller bjuda in personer i ditt nätverk till ett rum du är i. Det kallas för att ”pinga” någon. De får då en notis om att du vill att de ska gå in i rummet och så kan de välja att hoppa in eller tacka nej.

Räck upp handen ✋ – När du kommer in i ett rum så är du från början i publiken, men du kan trycka på hand-knappen för att signalera till moderatorerna i samtalet att du vill komma upp på scen och säga något. Moderatorn kan sedan välja att godkänna din förfrågan och då kommer du upp på scen och kan prata.

Mute-knappen – en av Clubhouse viktigaste knappar! När du är uppe på scen i ett rum så byts ”hand”-knappen till en mute-knapp. Kutym är att mute:a sin mic när man inte pratar.

Fyll i din profil

När du registrerat dig på appen så är det första du ska göra att fylla i din profil. Du väljer användarnamn. visningsnamn och profilbild. Profilbilden kommer synas i de rum du dyker in i tillsammans med ditt förnamn.

Profiltexten är den enda ytan du har på hela appen att använda text. Det finns inga DM:s eller statusuppdateringar. Det går att skriva rätt långt i profiltexten så ta tillfället i akt att berätta om vem du är, vad du gör och vad du är intresserad av att prata om på Clubhouse.

💡 Att ha en ifylld profiltext gör stor skillnad gällande om personer kommer börja följa dig eller inte så se till att åtminstone skriva något.

I din profil kan du även länka ditt Twitter- och Instagramkonto.

När du länkar ditt Instagramkonto så accpeterar du att Clubhouse kommer skicka data om dig till Instagram. Om du inte vill det kan du stänga av det i Instagramappen. Gå till Inställningar > Säkerhet > Appar och webbplater > Aktiv. Där kan du ta bort datadelningen utan att ta bort länken från din profil på Clubhouse.

Hitta konton och klubbar att följa

För att få upp intressanta rum i din lobby behöver du följa intressanta personer. Så kolla vilka förslag du får på personer att följa, kolla i alla rum du är i vilka som är där som verkar intressanta.

Du kan trycka på någons profilbild i ett rum för att se deras profil och börja följa.

Det finns även klubbar som du kan följa för att få upp deras öppna rum i din lobby. För att bli medlem i en klubb måste du bli nominerad av en befintlig medlem och godkänd av admin.

Olika typer av rum

Open (Öppna rum)

Ett öppet rum är precis som det låter öppet för vem som helst att kliva in i. När du startar ett öppet rum blir du automatiskt moderator för det. Du kan då bjuda upp personer från publiken till scenen och även utse personer på scenen till moderator.

Social (Halv-öppna rum)

När du startar ett socialt rum är det bara personer som du följer som kan komma in och lyssna och delta.

Closed (Privata rum)

Detta alternativ är ett låst rum där bara personer som du bjuder in kan delta.

Starta ett rum direkt

När du trycker på den stora gröna ”+ Start a room”-knappen i lobbyn kan du starta ett eget rum om vad du vill. Detta kommer att ”gå live” direkt när du trycker på ”Let’s go”.

Du väljer om rummet ska vara öppet, socialt eller privat. Du kan även trycka på ”add a topic” om du vill ge rummet ett namn/ämne. Du kan även starta ett ”namnlöst” rum.

Till en början är du ensam i rummet. Då är det bara att vänta och se om det kommer in personer. Rummet kommer dyka upp i lobbyn för personer som följer dig. Så snart personer börjar hoppa in i rummet kommer det dyka upp i fler användares lobby.

Schemalägga ett rum

Du kan även välja att schemalägga ett rum längre fram i tiden. Det rummet får du en URL-länk som du kan dela utanför Clubhouse för att locka fler deltagare, du kan lägga till personer som co-host/guests och skriva en längre beskrivning om vad rummet ska handla om.

Om du är medlem i en klubb som tillåter vem som helst att starta rum i gruppen så kan du lägga till denna som ”Host club”. Du sätter ett datum och en tid för rummet. Sen är det bara att vara redo i appen på rätt dag och tid.

Kort om att vara moderator

När du är moderator för ett rum får du den gröna moderators-ikonen ✳️ vid din profilbild. När personer kommer in i rummet kan du bjuda upp dem på scen genom att trycka på deras profilbild och välja ”Invite to speak”. De kan välja att tacka ja eller nej.

Du kan flytta ned personer från scenen till publiken genom att trycka på dem och välja ”Move to audience”.

När du har personer på scen kan du utse fler personer till moderator genom att trycka på deras profilbild och välja ”Make a moderator”. De blir då moderator direkt så det kan vara bra att fråga först om de vill vara moderator, i alla fall i större öppna rum. I Clubhouse Community Guidelines står det vilka områden du som moderator har för att kurera och hantera rummet.

Som moderator bestämmer du när ett rum ska ta slut. Då trycker du på ”End room”. Om du vill lämna över ett rum du startat till någon annan behöver du utse fler moderatorer så du kan lämna utan att stänga rummet.

Hantera troll och rapportera personer som missköter sig

Tyvärr så finns det troll på Clubhouse, som på alla andra plattformar. Det vill säga personer som bara är där för att störa och förstöra. Trollande på Clubhouse går oftast ut på att komma upp på scen i olika rum och sen typ skrika, svära eller på andra sätt bete sig illa.

Som moderator kan man trycka på trollets profilbild och anmäla den för trollande genom att trycka på ”Report and incident”. Du kan även blockera personen så den inte kan komma tillbaka till rum som du modererar.

Troll brukar väldigt ofta skrika och sen snabbt hoppa ur rummet. Detta har Clubhouse löst genom en funktion! Tryck på de tre prickarna högst upp i högra hörnet av rummet och välj ”Report a recent speaker”. Detta kan deltagare såväl som moderatorer göra. Där ser du en lista (det går att scrolla ned) över alla som talat senast – även efter att de lämnat rummet.

För att förebygga trollande så är det bra att vara flera moderatorer så att en kan hålla koll på innehållet i rummet medan den andra kan hålla koll på talarförfrågningar. När någon räcker upp handen kan du klicka in på deras profil för att se om det verkar vara en riktig person.

Du kan också upprätta en regel i rummet att man till exempel måste ha en profilbild för att få komma upp på scenen.

I vissa fall är det omöjligt att se på förhand att någon är ett troll. Då får man helt enkelt anmäla och blockera när personen missköter sig. Där gäller det att vara snabb på att reagera och slänga ut personen. Du kan alltid flytta ned en person till audience om du inte hinner göra något annat.

Några varningstecken för om en profil eventuellt är ett troll:

 • Kontot har ingen eller en konstig profilbild
 • Kontonamnet är anonymt eller märkligt
 • Kontot har ingen eller en konstig bio-text
 • Kontot har få eller inga följare
 • Kontot som rekommenderat/bjudit in personen ser också konstigt/anonymt ut

Bra begrepp och funktioner att känna till

”Reset the room” – eftersom personer kan komma in i rum när som helst medan de pågår så kan man då och då behöva upplysa nya deltagare om vad rummet handlar om och om personer får komma upp och prata. Vissa moderatorer säger att de då ”resets the room” eller det försvenskade ”resettar rummet”.

”Räck upp handen” – detta är alltså uppmaningen till personerna i publiken att trycka på handknappen för att komma upp och delta i samtalet. Du behöver oftast påminna/uppmuntra personer att räcka upp handen ganska regelbundet för att personer ska göra det.

Applådera på Clubhouse – eftersom det inte finns jättemycket funktioner att jobba med så har mute-knappen kommit att bli mer än bara en mute-knapp. Alla som är på scen kan nämligen ge sitt tysta medhåll genom att göra en ”mute”-applåd! Då trycker du snabbt på mute-knappen så ikonen blinkar.

Pull to refresh” (PTR) – en annan sak man har att ”jobba med” är sin profilbild. Så det har blivit en grej att använda byte av profilbild som ett sätt att uttrycka saker. Jag var i ett rum där vi bytte profilbild till den tecknade figur vi kände oss mest som. Du kan byta profilbild snabbt genom att hålla in på din lilla profilbild högst upp i högra hörnet.

För att se när någon bytt profilbild i ett rum behöver du uppdatera genom att ”dra ned”, på samma sätt som du gör i appar för att uppdatera flödet. När man bytt bild säger man då ”Pull to refresh” eller ”PTR” för att uppmana andra i rummet att uppdatera.

Pinga in” – om du följer en person och den följer dig tillbaka så kan du ”pinga in” den i rum du befinner dig i. Då trycker du på plusknappen och söker upp personen bland dina kontakter på appen. De får då en notis om att du vill att dem ska hoppa in i rummet.

Kliv ned från scenen till publiken – ibland så kan man ha räckt upp handen, kommit upp på scen, men sen känna att man vill kliva tillbaka till publiken. Då kan du trycka på din egen profilbild i rummet och trycka på ”move to audience” för att kliva ned igen.

Starta en egen klubb

En klubb är ett sätt att samla användare kring ett intresse och gör det möjligt att skapa både öppna rum under klubbens ”flagg” samt låsta rum enbart för klubbens medlemmar.

Du behöver ha startat tre rum för att kunna ansöka om en klubb.

Läs mer om att starta en klubb (och massa andra bra CH-tips) i det här inlägget från Brightmind.se.

Några sista Clubhouse-tips

 • Var öppen och inkluderande. Skapa öppna rum. Bjud in personer att prata, involvera personer du ser i publiken, skapa nya kontakter.
 • Våga räcka upp handen och prata! Det är enkelt och kul!
 • På söndagar har grundarna av Clubhouse ett ”Townhall”-rum där de berättar om vad som är på gång och tar in feedback. Tips!
 • Följ ”Community Club” för att få upp deras rum för nybörjare där de ger ett intro till appen.
 • En bio på engelska är bra för att nå ut längre och är även krav för medlemskap i vissa klubbar.
 • Om du använder Airpods/trådlösa hörlurar är ett tips att använda en lur i taget och sen byta för att maxa batteriet.
 • Det drar mycket batteri att hänga på Clubhouse – det kan vara läge att damma av powerbanken och ta med (Pokémon Go-style).

Clubhouse framtid? Kommer den överleva i längden?

En stor grej på Clubhouse är prata om vad Clubhouse är och vad det kan bli och vad det betyder. Alla verkar onekligen slås av att detta känns nytt och som att det finns stor potential i plattformen.

Jag har som policy personligen att alltid kasta mig rakt in i nya saker och tillåta mig att gå all-in. Det är mycket roligare än att stå skeptisk vid sidlinjen och avvakta tycker jag. Sen kanske det visar sig att det bara var en tillfällig hype – men det förtar inte det roliga i att testa något nytt tycker jag.

När det kommer till nya sociala medier kollar jag på om mediet har något som verkligen känns nytt. Något som skiljer det från de andra plattformarna. Och om den nya tillför något som känns som att det fyller ett behov eller ett hål i ”mixen”.

Gällande Clubhouse kan jag absolut se att det fyller ett behov och tillför något nytt som inte riktigt finns någon annanstans. Samtalet (utan video) sänker många trösklar för att mötas. Du kan göra annat samtidigt, slipper tänka på hur du ser ut och du behöver inte känna personer sen innan osv. Att det är så öppet gör att man kan hitta och interagera med människor man hade haft svårt att nå annars. Det spontana i att allt sker live ger en särskild nerv.

Samtidigt får man ju komma ihåg att vi lever i en pandemi just nu. Frågan är om vi kommer ha tid eller lust att hänga lika mycket på Clubhouse när vi kan börja träffas IRL igen? Eller när vi sitter på kontoret och jobbar igen? Och när våra fritidsaktiviteter kommer igång igen?

Många, och så även jag, har delvis ersatt poddlyssnande med Clubhouse-lyssnande. Men för att det ska hålla i längden måste ju samtalen man lyssnar på vara tillräckligt intressanta. Annars blir det ju som att lyssna på lite sämre live-radio liksom? Jag kan redan nu efter bara någon vecka på plattformen märka hur jag börjar ställa lite högre krav på samtalen i rummen för att jag ska stanna upp och lyssna.

Om man själv deltar i samtalet blir det ju en lite annan grej. Men”den stora massan” på alla sociala medier är främst konsumenter av innehåll istället för att producera eget. Så Clubhouse framtid hänger mycket på de användare som blir producenter och kreatörer av innehåll. Att de lyckas hitta sätt att göra något intressant och värdefullt inom formatet.

Eftersom det är en helt annan grej att göra innehåll i ljudform, och samtalsform, jämfört med bild och video så tror jag vi kommer se nya profiler och influencers ta plats. Podcastare och radioprofiler kommer kanske ha lite försprång! Men eftersom det är betydligt enklare rent tekniskt att dra igång ett rum på Clubhouse jämfört med att spela in en podd eller sända radio så tror jag vi kan se nya stjärnor stiga också. Så brukar det bli med alla nya plattformar – jag tycker mig kunna ana lite nya sådana här potentiella stjärnor/influencers redan nu.

I slutänden kanske det visar sig att vi bara åter-uppfunnit liveradion? Eller så kommer det fortsätta vara ett forum för ”twitter-eliten” (precis som Twitter är) och den stora massan av användare kommer in och vänder efter några månader?

De områden jag just nu ser mest potential i på lång sikt är:

 • Snabbt dra ihop paneldiskussioner och öppna samtal kring aktuella skeenden både lokalt och mer internationellt. Nyhetshändelser, kontroverser, skvaller osv.
 • Lite mer uppstyrda samtal kring specifika, förbestämda ämnen – som en mix av webbinar och radioprogram.
 • Uppsnack och eftersnack kring TV-serier, program och andra händelser.
 • Återkommande live-poddar med mer publikinteraktion.

Jag känner absolut att Clubhouse kan ha en plats i mixen av sociala plattformar och det ska bli spännande att se hur formatet utvecklas. Den stora hypen och ”nybyggarandan” som råder just nu kommer såklart klinga av med tiden. Men just nu finns en spännande möjlighet att vara med och utveckla vad vi vill att Clubhouse ska bli!

Är du på Clubhouse eller skulle du vilja komma in? Vad tänker du om detta nya sociala medie? Dela dina tankar och analyser i kommentarerna 👇

19 reaktioner på ”Clubhouse – allt du behöver veta om det nya sociala mediet”

 1. ’Clubhouse är ett nytt social nätverk som bygger helt och hållet på röstsamtal. Ingen video, ingen text och inga bilder’
  alltsa en god old-fashioned telefonkonferenssamtal 🙂 inget nytt under solen…

 2. Maria Björkman

  Jag är lite av ”early adopter” och är ju nyfiken så klart. Har ställt mig i väntkö för att få komma in och kolla läget. Tack för en superbra genomgång, Elin!

 3. Pingback: Vad är Clubhouse? - Trendenser

 4. Pingback: Vad är hållbarhet? Och vad är min roll i klimatomställningen? - Emmasundh.com

 5. jag har hängt en del på clubhouse den senaste veckan men tror som du; samtalen behöver vara tillräckligt intressanta. just nu är det mest kul att ha som bakgrundsljud medan jag gör annat – jag tycker att podcasts är mer koncentererat utifrån intressanthet. clubhouse är skvalpigare liksom…

 6. Tack för en superbra, tydlig och konkret presentation. Varje gång det kommer ”något nytt digitalt” så googlar jag Teknifik och så får jag den bästa sammanfattningen. Så himla smidigt så det fortsätter jag med. Har nu registrerat mig. Tack Elin!

 7. Matig guide! Jag har upptäckt en grej du kan ta med: När det är seriösa utfrågningar av en person så kan det krävas att man uppdaterar sin bio med frågan man vill ställa innan man räcker upp handen. Så kan moderatorn välja vilka frågor de släpper upp på scenen 🙂
  En annan märklig grej är tysta rum dit man bara går för att läsa folks profiler och lägga till dem.
  (om man som jag inte har en iPhone kan man skaffa en skruttig iphone som klarar iOS 13 (från 6s uppåt tror jag) och köra därifrån. En stor fördel med det: tom adressbok 🙂

 8. Sjeldent godt skrevet blogginnlegg om et spennende sosialt nettverk: tydelig og klart fremstilt – en ”steg for steg”-guide som virkelig formidler alt man behøver å vite for å ta Clubhouse i bruk på en god måte!
  Takk for deling g og stor gavmildhet! 🙏👌

 9. Camilla Engström

  Toppenbra intro till CH, tack Elin!. Precis kommit in CH-världen och det ska bli spännande att följa. Hoppas kunna bidra med samtal framöver

 10. Oj detta var helt nytt för mig!
  Ska ställa mig i kö för att undersöka hur jag uppfattar mediet. Det låter som ett enkelt och smidigt sätt att nå ut till sitt community 🤔

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering