Video: Unboxing av Apple Watch SE & Series 6

Alltså hörni – det är den tiden på året. Tiden då alla techbolag släpper nya produkter. Och ni vet vad det betyder? Unboxing time! Denna gång har jag hela två nya Apple Watchs att packa upp: nya budgetvarianten Apple Watch SE och sen den nya guldfärgade Apple Watch series 6.

Se videon:

Ni vet kanske att det sen några år tillbaka finns en iPhone modell som heter SE? Taktiken är att ta formfaktorn från en lite äldre modell men uppgradera med ny hårdvara inuti från nyare modeller. SE-modellen är tänkt att vara mer tillgänglig och har ett lite mer budgetvänligt pris.

Nu har Apple alltså gjort samma sak fast för sin smartklocka! Något jag tycker är lite spännande för jag har ju använt Apple Watch i flera år och det är en teknikpryl som jag verkligen tycker tillför mycket i mitt liv.

Den fungerar som en buffert mellan mig och min mobil, så jag snabbt kan sortera mellan viktiga och oviktiga notiser och enkelt kan lägga bort telefonen utan att vara rädd att missa något viktigt.

Dessutom mäter den min aktivitet under dagen, påminner mig att stå upp en gång i timmen och mycket mer.

Men eftersom Apple Watch alltid varit så dyr har det varit en svår pryl att rekommendera för alla. Men med nya Apple Watch SE blir det kanske lite enklare i alla fall?

Apple Watch series 6 – vad är nytt?

Jag kommer gå mer in på funktionerna och allting i min recension men det som framförallt är nytt med senaste generationen Apple Watch är en funktion som kan mäta syrmättnaden i blodet. Vet inte riiiktigt vad jag ska med den funktionen till 😅 men det ska tydligen kunna funka som en indikator på att man håller på att bli sjuk.

Annars så har den uppgraderats för att bli lite snabbare, lite ljusare utomhus och den laddar snabbare. Något som är viktigt för att kunna använda sömnspårningsfunktionen som kommit med nya watchOS 7 (som du kan uppgradera även din äldre klocka till).

Är det något särskilt du vill att jag ska titta på i min recension sen? Let me know! 👇

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!