Ny workshop i butiken: Lär dig göra video för sociala medier

Lär dig göra video för sociala medier digital workshop med Elin Häggberg Teknifik

Yes, nu är min senaste digitala workshop uppladdad och redo för er som föredrar att handla i webbshopen istället för att vara med i Teknifik Academy. Den handlar om att göra video för sociala medier med mobilen som verktyg.

Denna workshop är lite annorlunda än de två tidigare då den är helt inspelad från början (med bäst kvalité hittills). Ni som redan gått igenom mina tidigare webinars och workshops får gärna säga vad ni föredrar – live + inspelning eller bara inspelning?

Workshopen bygger på en av mina mest populära föreläsningar som jag bland annat hållit på Sveriges Radio, Sociala medierdagen och i flera andra sammanhang. Men nu är den utbyggd med massor av innehåll, kunskap, extra resurser, mallar och steg-för-steg-instruktioner.

Du kollar igenom videon i din egen takt, följer med i PDF-häftet, laddar ned mallarna, pausar och utför uppgifterna och i slutänden har du en färdig video!

Varför video?

Vi lever ju idag i en väldigt visuell tid där bilder och video är en stor del av innehållet vi konsumerar och tar del av på daglig basis.

Med video får du möjlighet att ta tittaren direkt in i det du vill berätta, du kan levandegöra och skapa känslor på helt andra sätt än i text och bild.

Dessutom kan du berätta mer på kortare tid, låta människor möta dig med både röst, tonläge, ansiktsuttryck och gester och visa hur man gör saker på ett tydligt sätt.

Och vet du?

Alla tittar på video på internet idag! Inte bara barn och unga. Enligt Svenskarna och internet kollar 86 % av de svenska internetanvändarna på video på nätet!

Så oavsett vilken målgrupp du vill nå så är det en bra idé för dig att göra video för sociala medier. Det kan dessutom bli ett bra komplement till ditt nuvarande innehåll.

Olika plattformar – olika typer av video och format

Lär dig göra video för sociala medier digital workshop med Elin Häggberg Teknifik

Något som jag märker att många kämpar med idag är att förstå hur video funkar på olika plattformar. Att göra video till Youtube är en helt annan femma än att göra en video för Instagram Stories.

Så i workshopen lägger jag en stor del av den första timmen på att gå igenom hur video funkar på:

  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram / IGTV
  • Instagram Stories
  • TikTok
  • Nya Instagram Reels

Hur långa ska de vara? Hur konsumerar vi video på olika plattformar? Vad funkar/funkar inte? Vad är viktigt att tänka på?

Vi går även igenom vilka format du ska jobba i (stående, kvadratiskt eller liggande) för att optimera synligheten.

Komma igång, planera, spela in och redigera

Lär dig göra video för sociala medier digital workshop med Elin Häggberg Teknifik

”Skit in, skit ut” brukar man ofta säga inom både film och radio. Det vill säga att om du spelar in med dåligt ljud, dåligt ljus och i fel miljö kan det vara väldigt svårt att ”rädda” materialet i efterhand.

Det bästa är därför att se till att planera vad du ska spela in, välja rätt miljö, fixa bra ljus och bra ljud!

Allt detta går vi igenom i workshopen. Du får även mina bästa tips på vilka mobiler som är bäst för att filma (budget, medel och proffs), bra tillbehör och en genomgång av inställningar och tekniska begrepp du behöver ha koll på.

Och jag vet… det kan finnas ett enormt motstånd i att komma igång och filma sig själv. Därför ger jag mina bästa tips för hur du kommer över tröskeln! Jag hjälper dig även att planerar din video på ett enkelt sätt för ett effektivare arbetsflöde.

Det finurliga med att filma med mobilen är att det är väldigt mycket enklare än att filma med en avancerad filmkamera. Du slipper mycket huvudbry kring inställningar och kan fokusera mer på det viktigaste: själva innehållet i videon! Vilken story vill du berätta och hur visualiserar du den på bästa sätt?

I workshopen får du också tips på de bästa redigeringsapparna och programmen samt en bonus-tutorial där jag visar exakt hur du redigerar en video samt lägger på text och musik i appen InShot som går att använda gratis till både Android och iPhone-mobiler.

✨✨✨

Det är jättekul hur uppskattade mina workshops och webinars blivit hittills, både av mina Teknifik Klubb-medlemmar och er andra som valt att köpa i webbutiken.

Därför känns det jättekul att kunna lägga till denna workshop som har bäst bild och ljudkvalité hittills (eftersom den inte är en inspelning av en live-sändning utan enbart inspelad) – och som dessutom innehåller absolut mest extramaterial.

Jag har också gjort det lite enklare nu att hitta materialet efter köp så det både kommer upp direkt för nedladdning och man får en länk på mail. Vissa har tidigare haft lite problem med denna bit nämligen!

Stort stort tack till mina klubbmedlemmar som gör det möjligt för mig att lägga ned så mycket tid och energi på att ta fram dessa digitala utbildningar. 💖💖💖

Och om du gillar och uppskattar dem vore det såklart toppenkul om du också ville bli medlem. Då får du en helt oslagbar deal på utbildningarna (alla tre tidigare, inklusive denna, och en ny varje månad för €25/mån) plus möjlighet att önska och komma med förslag på framtida ämnen och direkt-chat med mig om du har frågor eller funderingar.

Men jag vet att många av er tycker det är enklare att köpa direkt från shoppen och särskilt om ni gör det som del av fortbildning i er tjänst. Så därför kommer jag fortsätta lägga ut dem även på detta sätt.

Om du har några frågor om innehållet ställ dem i kommentarerna nedan 👇

Hoppas ni ska gilla workshopen! 🙏❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering