Mitt nya kontor – välkommen till Teknifik Studio

Under de senaste åren har jag suttit på ett väldigt mysigt men väldigt litet kontor på ett kontorshotell här i Örebro. Jag har trivts bra men har redan från början hela tiden drömt om mer plats!

När man ska filma och fota och har ungefär 8-10 kvadratmeter att röra sig på, och det redan är ganska fullt med möbler och kartonger, ja… det är inte helt lätt!

Så i våras så satt jag (som jag ofta gjort de senaste åren) och kollade runt på olika företagslokaler i Örebro. Det som det oftast fallit på för mig är läget (för långt bort), för dyrt (kvadratmeter kostar!) eller fel typ av planlösning.

Men så plötsligt såg jag att det fanns flera lediga företagslokaler i källarna till ett område precis i närheten där jag bor. Jag kollade upp priserna och de låg ungefär runt det jag redan betalade – fast för 45-50 kvadrat istället!

Jag gick och tittade. De flesta var lite fel. Klinkergolv och helt öppen planlösning (hej eko på video!) eller bara för mycket ”källare” (små fönster och tråkig känsla).

Men så var det en lokal som jag verkligen fastnade för! Den hade ljus plastmatta och vitmålade väggar, fönster i tre riktningar och var indelad i två rum. Där det ena rummet hade ett enskilt hörn perfekt att ljudisolera för en poddstudio. Jag slog till!

Se videon:

Nya kontoret före:

Övre två bilderna: stora rummet. Nedre två bilderna: andra rummet och ”poddhörnan”.

Jag var såklart i valet och kvalet om jag skulle tacka ja till den nya lokalen. Skulle jag ha tid/orka flytta? Skulle jag trivas? Skulle det vara värt investeringarna i att fixa ytskikten och fixa nya möbler?

Men jag tog tillslut beslutet att säga ja, även fast det innebar dubbla hyror ett bra tag framöver. Det ska också sägas att det vara innan corona-krisen slog till. Såklart lite typiskt! Jag sa ja till extra utgifter bara några veckor innan en stor del av vårens jobb bokades av eller sköts upp.

”Fördelen” med att jag tog denna lokal lagom till corona-krisen var att min man Max varit permitterad och kunnat hjälpa mig massor med spackling, målning, flytt av möbler och skruva upp grejer.

Tyvärr fick jag låta min assistent (och fina kompis) Lo gå lite tidigare än tänkt pga den ekonomiska situationen – men sin sista månad hos mig målade hon massor i nya lokalen och planerade flytten. Så skönt med stöttning där (var ju själv däckad i bihåleinflammation hela april plus gravid).

Inflytt, lysrör och konstig lukt!?

Under maj-juni-juli har jag och Max fixat med lokalen och flytten och innan jag gick på semester installerade jag mig ordentligt och började jobba härifrån.

Det har känts bra även om det finns två punkter jag inte är helt nöjd med:

Det luktar konstigt (sen vi målade om), tänk svettig gubbe typ? Testar nu lite huskurer med ättika, bikarbonat och lök för att råda bot på det. Wish me luck!

Det är inte så mycket ljusinsläpp (eftersom det är en källarlokal). Så alternativet är att ha på lysrören, vilket inte är mitt favorittyp av ljus. Hade helst velat ta ned alla lysrören och installera spotlights istället, gärna smartlampor så man kan justera temperatur och dimma.

Men i så fall måste jag förvara alla skrymmande lysrör och betala en elektriker för installationen. Så det är inte riktigt prio just nu. Men kanske i framtiden? Börjar vänja mig vid lysrören nu men ja, det är inte optimalt.

Du är förstås nyfiken på hur det blev?! Ja men varsågod och kliv in!

Nya kontoret efter:

När man kommer in på kontoret så är det först en liten hall med klädhängare och liten toa. Där har det hittills legat kartonger och skräp. Så inget att visa. Men sen går man in i själva kontoret och då kommer man till det stora rummet där man rakt fram ser min kontorshörna!

Här sitter jag och jobbar med datorsaker, redigerar video och bilder och ja, gör merparten av mitt dagliga jobb helt enkelt. Alla fönster täcks av skira tyllgardiner för att hindra insyn men ändå släppa igenom ljus.

Hål i väggarna har spacklats igen och så har rummet fått en fräsch strykning vit färg vilket gjorde stor skillnad! Det är en i grunden ganska sliten och lite äldre lokal i ett hus byggt på 50-talet.

Ett litet matbord utanför köket där man kan fika, äta lunch eller bara tända ljus och skriva bullet journal när man behöver ändra sittposition.

I det lilla pentryt finns diskho och kylskåp plus massor med förvaring. Jag köpte alla ”husgeråd” jag behövde på Myrorna och Erikshjälpen. Väldigt mysigt att gå runt och ”shoppa loss” på koppar, fat och grejer. Så nu kan jag bjuda på både fika och liten AW på kontoret utan problem.

Det enda jag saknar nu är en mikro så jag kan värma matlådor sen.

Min youtube-studio:

Bredvid kontorshörnan ligger min youtube-studio!!! Som jag längtat efter att ha en fast och rymlig plats för att filma. Jag har använt möblerna från mitt gamla kontor och utöver det köpt det mesta second hand (Facebook Market – vilket ställe!). Har även fått en del möbler gratis, bland annat från ett kontor här i närheten som skulle flytta. Perfekt! Både budgetvänligt och lite mer hållbart.

Så sjukt nöjd med den turkosa Teknifik-väggen i youtube-studion. 😍 Absolut lite extrem och kanske inte den enklaste färgen när det gäller att hitta bra vitbalans när man filmar men den är så så fin.

Mycket textil på väggarna hjälper till med ljudisoleringen. Ska även köpa en stor fluffig matta att lägga under.

Andra rummet – podcaststudio och ja, vad?

Det andra rummet är ju också ganska stort och där har jag i nuläget en soffa (perfekt när man vill vila lite), två arkivskåp jag fick gratis där jag förvarar kartonger och prylar för recensioner m.m. Den här hyllan fick jag också och där har jag lite bokförvaring (inte så mycket lager kvar nu – dags att beställa påfyllning!).

Det här rummet är inte särskilt färdiginrett alls och jag funderar fortfarande på hur jag ska fixa det lite finare och mysigare. Men det får bli en senare fråga. Men tanken är att det ska bli lite ”mysrum” förutom förvaring. Så kanske en TV, mysiga lampor, fluffig matta, hänga upp lite affischer/tavlor och ljusslingor?

Den blommiga saken ni ser ovan är en av tre ljudisoleringspaneler som Max byggt. Poddstudion är bakom denna och en tjock gardin (så lite svårt att fota). Men det är perfekt för ljudisoleringen och där har jag min mikrofon och mitt ljudkort nu!

Väldigt lyxigt med en egen poddstudio, också något jag drömt om länge.

✨✨✨✨

Så här hänger jag nu om dagarna! Och det känns väldigt kul och pepp att skapa innehåll här nu när jag har lite rymligare och mer optimerade lokaler.

Sen är det såklart mycket kvar som man vill fixa till, pynta och piffa till. Men sådant kan få ta tid. Det tog lång tid innan mitt förra kontor blev riktigt sådär fint och mysigt som det blev tillslut.

Vad tycker du om mitt nya kontor? 😊✨

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

16 reaktioner på ”Mitt nya kontor – välkommen till Teknifik Studio”

 1. Victoria Eriksson

  Vad härligt med eget kontor och vilket jobb ni gjort! Facebook market, blocket och andra begagnatsidor är ju bara bäst när man letar saker och vill hålla ner kostnaderna. Lycka till med nya kontoret och bebisen i magen. Du är grym!

 2. Vad fint Elin! Vad skönt med så mycket utrymme! Jag har haft min träningsstudio i mer än två år och fixar och donar fortfarande 😅 och ja det kostar med inredning till kontor, gjort likadant köpt begagnat, market place samt blocket, så smidigt 👌

 3. åh så fint! Kul att få läsa om vilka funktioner som behövs och hur du tänkt och ordnat dem, och spännande att se skillnaden på lokalen före och efter fixet.

 4. Så fint du fått!
  Och jättekul att du fick användning för våra arkivskåp som annars säkerligen hamnat på återvinningen i containern märkt TRÄ.
  Lycka till!

 5. Mitt bästa tips mot doft är en diffuser. Kanske inte tar bort doften men täcker i alla fall över den (sägs i för sig att vissa oljor tar bort dofter också) grattis till din lokal!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!