Andra måndagen efter semestern – snapshots från sommaren

Hej mina vänner! Hur mår ni? Har ni haft en bra sommar så här långt?

Sommaren är ju sannerligen inte slut. Det har ju augusti visat med besked! Kan knappt tro vädret vi har, det förlänger verkligen semesterkänslan för mig även fast jag började jobba igen förra veckan.

Nu har jag flyttat in på mitt nya kontor förresten!!! En “studio tour” är på gång, alla som är medlemmar på min Patreon kan se den redan nu.

Lite snapshots från semestern

I juni fick jag ett sy-ryck efter mycket inspiration från Instagram och @majade @sophiewhiskeytango @saskiacort! Modet i sommar med lösa plagg med ballongärmar är ju verkligen tacksamt att sy.

Hittade detta gardintyg på REA i sybutiken och slog till. Wrap-klänning är ju otroligt bekvämt och praktiskt (särskilt i mitt “nuvarande tillstånd). Har ALDRIG i mitt liv sytt något liknande men använde favoritklänningen från Miss Clarity (den prickiga jag har på bröllopsdagen längre ned i inlägget) som grund för att rita ett eget mönster.

Jag lärde mig MÅNGA nya saker under resans gång. Plöjde otaliga youtube-videos, närstuderade blogginlägg och Stories men i slutänden blev jag otroligt nöjd faktiskt? Det är det första jag sytt som liksom känns som “riktiga kläder” och något av det finaste jag har i garderoben?

Frukost på MJ’s i Malmö
Middag på Dubbel Dubbel i Malmö

Sommarens semesterresa blev en långhelg i Malmö med Max. Vi körde ned i vår el-bil och det gick himla bra faktiskt. Man vill ju ändå ta paus och äta lunch, köpa glass, gå på toa osv så det tajmade bra med laddstoppen.

Den stora anledningen till resan var att jag haft “Hilma af Klint-utställning på Moderna Museet” inskriven i min kalender sen i höstas när jag läste boken “Hilma“. Utställningen var HELT fantastisk. En riktig upplevelse. Så vill verkligen uppmana er alla som kan att åka till Malmö och se den.

Förutom konstutställning så lyxade vi till det med ett rum på hotellet MJ’s mitt i stan. Vi åt god mat, gick i affärer och tog en tur till havet. På kvällarna spelade jag Sims och vi kollade film på hotellrummet. Helt perfekt semester-weekend.

Jag och Max firade också 7 årig bröllopsdag!!! Syrlig alkoholfri lemonad-drink på gulliga restaurangen Lilla Örebro och en lång plockmiddag med samtal om livet, vår relation och allt som komma skall blev firandet. Vi gjorde vårt rutinultraljud samma dag så det gjorde dagen lite extra speciell.

In i det sista kändes det osäkert om det skulle gå – men det gick! Vi lyckades samla HELA familjen (från Danmark, Göteborg och Falun) i sommarstugan i Rättvik för nästan två veckors familjehäng (plus ett litet familjebröllop 😍).

Som ni ser på bilden var det jack-väder. Det var ju rätt så väldigt kallt hela juli men det var mysigt ändå. Har känt mig SÅ tacksam för alla de små sakerna i sommar, eftersom man ju inte kunnat ta något för givet liksom.

Sommarens stora inköp var en present till Elin från Elin – nämligen en röd Kitchen Aid!!!! Något jag drömt om sen typ alltid? (Vem har inte?). Invigde den med att baka dessa veganska kanelbullar som, om jag får toot my own horn, blev magiskt goda. Saftiga, smakrika och fluffiga. Följde detta recept från Fridas Bakblogg.

Så har bakat mycket de senaste veckorna. Jag har även börjat utforska det här med att baka bröd. Gjorde kalljästa källarfranska-frallor i helgen från recept från Dnilva. Trots starka tvivel under hela processen blev de sjukt bra och goda faktiskt.

Och nu är semestern slut men sommaren fortsätter. Har haft en så njutig helg. Eftersom det varit så otroligt varmt har jag kasserat alla planer på att vara nyttig och typ rensa hemma och sånt (vilket står högt på agendan, vi behöver frigöra lite plats för en ny familjemedlem ju!).

Istället har det varit fokus på fika, vila, bad (alltid!), utflykt och bara mys.

Viktigt att hålla i semesterlunken även fast man börjar jobba tycker jag. Särskilt efter denna vår och sommar när jag tycker man liksom kommit så mycket ned i varv.

Samtidigt som det såklart är en speciell tid där det hänt så mycket. BLM-protesterna och mordet på George Floyd, presidentvalet i USA, klimatlarm, global pandemi, explosionen i Beirut, rasande ekonomi, arbetslöshet… Det är väl just det som gör mig så djupt tacksam för det jag har och varje lite ljusglimt i vardagen liksom.

Hur har din sommar varit? 💖

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

8

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 126 times, 1 visits today)

5 kommentarer

 1. Nenne Häggberg 18 augusti, 2020 at 19:30

  Alltså vilket kontor,!!! Så fint!! Kul!😍👍 / Nenne

  Reply
 2. Hanna Franck 19 augusti, 2020 at 13:28

  Vilken härlig sommartid du verkar ha haft! Så mysigt och härlig stämning i inlägget 🙂 Låter som en fin balans mellan att se nytt och bara vara och umgås med nära och kära 🙂
  Vi lämnade Uppsala och gjorde en vecka vardera i Karlstad – Mora – Smögen – Karlstad. Nu åter hemma och vill hålla i semester- och sommarkänslan så mycket det bara går trots att jobbet kommit igång. Efter våren då både min man och jag jobbat hemma blir det nu även en höst med hemmajobb. Vi hyrde bil under sommaren och nu är vi himla sugna på att ha en egen för att kunna komma iväg och jobba från andra ställen i alla fall något under hösten. Ska därför kolla om du skrivit något om hur det är att ha elbil, eller hyr ni den? Vi har nog egentligen inte råd med det, men vi vill ju gärna se vad möjligheterna är 🙂 Allt gott!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 augusti, 2020 at 10:49

   Det låter som att ni haft en fin sommar ni med. Och om ni båda ska jobba hemma i höst förstår jag verkligen att ni är sugna på lite mer mobilitet. Perfekt att göra något extra av tiden med distansjobb liksom. Jag har inte skrivit något om vår elbil (än), men kan tipsa om det här inlägget av Anna María som leasar en (dock lite nyare) Hyundai Ioniq – samma modell som vi har (fast vi har köpt vår). https://justwannahavefun.se/dnilva/2020/07/guide-elbil/
   Kan även tipsa om tjänsten GoMore, en app där man kan hyra bil av privatpersoner på ett tryggt sätt. Som Airbnb för bilar. Där finns det t.ex. elbilar att hyra: https://gomore.se/

   Reply
   1. Hanna Franck 27 augusti, 2020 at 16:08

    Stort tack för tips! Vi letar vidare 🙂 Och tack för tips på bullrecept – magiska bullar och tricksen att kalljäsa en omgång men längre gjorde bullbaket typ 100 gånger lättare och godare. Genialt!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *