När jag var på utdelningen av Polhemspriset

För ett tag sen fick jag en himla fin inbjudan i mailkorgen från Sveriges Ingenjörer. Det gällde prisutdelningen av Polhemspriset, Sveriges äldsta ingenjörspris.

Eftersom jag ju tycker det är himla spännande med nya innovationer och dessutom kände mig lite sådär stolt att bli inbjuden så bestämde jag mig för att gå.

Det är ju alltid lite läskigt att åka på en sådan där social tillställning helt själv men jag tänkte att “vad tusan, man ska ju gå utanför sin comfort zone!”.

Så jag satte på mig en fin klänning och hoppade på tåget till Stockholm

Jag kom in på minglet, tog en drink och började försöka navigera mig mellan alla människor. Ganska snabbt kom en herre fram och började samtala helt trevligt. Jag älskar när folk är sådär öppna och prestigelösa. Han var såklart väldigt nyfiken på det här med att vara bloggare och ha det som jobb (blir alltid ett samtalsämne).

Som tur var så var middagen med bordsplacering. Det är ju perfekt när man kommer ensam och behöver lite folk att prata med.

Jag satt med personer med olika jobb och från olika branscher och vi pratade hela middagen om allt från solenergi till 3D-printing och den fackliga rörelsen. Och såklart om jämställdhet i teknikbranschen och om att locka fler tjejer till ingenjörsyrket (på tal om vad jag gjorde där liksom).

Under kvällens gång fick vi också se små peppiga filmer som alla handlade om olika innovativa svenska företag och alla var väldigt fokuserade på hållbarhetslösningar. Superspännande!

Till exempel Ekobot, en autonom ogräsrensarrobot. Och Altered Nozzle som är en liten modul man sätter på sin vanliga vattenkran och som sparar 98% vatten!

Det delades ut två priser till examensarbeten och sedan det stora priset, Polhemspriset, som detta år tilldelades de tre forskarna bakom MIPS. En teknologi för hjälmar som är skapad för att skydda hjärnan genom rotationsskydd. De fick idén och började utveckla den 1996! Snacka om uthållighet!

Ingenjörer är så coola och kommer på så många smarta och innovativa lösningar! ?

Tack Sveriges Ingenjörer för en supertrevlig kväll och fint arrangemang.

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

10

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailkubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *