Födelsedag, Nordegren & Epstein i P1 och test av Mi Note 10

Igår fyllde jag 30 år. Jag tog tillfället i akt att ta en ledig dag. Max var också ledig nämligen för han kom precis hem från en jobbresa. Så på morgonen blev jag väckt med donuts och oboy (som det tillstår en riktigt vuxen) och paket. Sen hade Max dukat upp lyxig frukost i köket.

Redan i helgen, i söndags, blev jag överraskningsfirad av mamma och pappa i Falun. De sa att min farbror och hans fru skulle komma och fika kl 11. Men sedan dök mina svärföräldrar (från Västerås) upp, flera släktingar och vänner till familjen. Alla hade med sig delar till världens super-mega-brunch! Blev så överraskad!

Min svärmor hade bakat riktiga bagels så jag skulle kunna få min favorit bagels med rökt lax och creme cheese! ?
Riktig mega-lyx-frulle!

Så, som ni förstår, förväntade jag mig inte en massa fir så här på en onsdag. Jag och Max tog det megalugnt, satt i soffan, drack kaffe långsamt och kollade på Abstract på Netflix (fantastisk doku-serie om olika aspekter av design – tips!).

Jag tog en dusch och medan jag gick i morgonrock med blött hår sa Max plötsligt: du vill nog ha mer kläder på dig om cirka en minut!

Strax därefter kom mamma och pappa in med sång, mer bagels och fika! De var där för att uppfylla en önskning på min önskelista: att få hjälp med spackla, måla, borra och fixa i lägenheten. Ni vet sådant där man alltid tänker att man ska fixa men drar sig för? Så de satte igång och fixade och det var en helt perfekt ledig födelsedag.

Jag gjorde en liten avstickare till radion för att vara med i Nordegren och Epstein i P1, de skulle snacka om Darknet nämligen. Ett ämne som jag gjorde en explainer om när jag hade Elins teknikskola på P4 back in the day, om ni minns?

Nytt på youtube: testar ny Mi Note 10

Igår lanserade kinesiska teknikföretaget Xiaomi sin första mobil på svenska marknaden: Mi Note 10.

Det är en mobil i mellansegmentet prismässigt (startpris under 6000 kr) men med ett högklassigt kamerasystem med hela fem kameralinser! Mobilen väger rätt mycket, 206 gram vilket dels beror på kameramodulen men kanske framförallt på det megastora batteriet (5260 mAh), dessutom kommer den med en snabbladdare som ger 57 % laddning på 30 min.

Jag har fått möjligheten att testa mobilen före lanseringen så i videon ovan kan ni höra mina tankar och se lite kameratest.

? Kom ihåg att om en teknikpryl är misstänkt billig så är det oftast för att någon annan betalar det fulla priset. T.ex. miljön, klimatet och arbetarna som tar fram materialen och bygger mobilen. Xiaomi redovisar inga hållbarhetssiffror och har inget uttalat hållbarhetsarbete (som går att granska). Viktigt att ha i åtanke.

Här kan du läsa Mobil.se recension av Mi Note 10 och kan du läsa M3s recension om du är nyfiken på lite mer djupgående info om denna mobil.

Hoppas ni har en bra vecka! ❤

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

3

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 182 times, 1 visits today)

2 kommentarer

  1. Sandifighter 14 november, 2019 at 18:37

    Stort grattis i efterskott Elin, låter som en underbar dag ❤

    Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *