Födelsedag, Nordegren & Epstein i P1 och test av Mi Note 10

Igår fyllde jag 30 år. Jag tog tillfället i akt att ta en ledig dag. Max var också ledig nämligen för han kom precis hem från en jobbresa. Så på morgonen blev jag väckt med donuts och oboy (som det tillstår en riktigt vuxen) och paket. Sen hade Max dukat upp lyxig frukost i köket.

Redan i helgen, i söndags, blev jag överraskningsfirad av mamma och pappa i Falun. De sa att min farbror och hans fru skulle komma och fika kl 11. Men sedan dök mina svärföräldrar (från Västerås) upp, flera släktingar och vänner till familjen. Alla hade med sig delar till världens super-mega-brunch! Blev så överraskad!

Min svärmor hade bakat riktiga bagels så jag skulle kunna få min favorit bagels med rökt lax och creme cheese! ?
Riktig mega-lyx-frulle!

Så, som ni förstår, förväntade jag mig inte en massa fir så här på en onsdag. Jag och Max tog det megalugnt, satt i soffan, drack kaffe långsamt och kollade på Abstract på Netflix (fantastisk doku-serie om olika aspekter av design – tips!).

Jag tog en dusch och medan jag gick i morgonrock med blött hår sa Max plötsligt: du vill nog ha mer kläder på dig om cirka en minut!

Strax därefter kom mamma och pappa in med sång, mer bagels och fika! De var där för att uppfylla en önskning på min önskelista: att få hjälp med spackla, måla, borra och fixa i lägenheten. Ni vet sådant där man alltid tänker att man ska fixa men drar sig för? Så de satte igång och fixade och det var en helt perfekt ledig födelsedag.

Jag gjorde en liten avstickare till radion för att vara med i Nordegren och Epstein i P1, de skulle snacka om Darknet nämligen. Ett ämne som jag gjorde en explainer om när jag hade Elins teknikskola på P4 back in the day, om ni minns?

Nytt på youtube: testar ny Mi Note 10

Igår lanserade kinesiska teknikföretaget Xiaomi sin första mobil på svenska marknaden: Mi Note 10.

Det är en mobil i mellansegmentet prismässigt (startpris under 6000 kr) men med ett högklassigt kamerasystem med hela fem kameralinser! Mobilen väger rätt mycket, 206 gram vilket dels beror på kameramodulen men kanske framförallt på det megastora batteriet (5260 mAh), dessutom kommer den med en snabbladdare som ger 57 % laddning på 30 min.

Jag har fått möjligheten att testa mobilen före lanseringen så i videon ovan kan ni höra mina tankar och se lite kameratest.

? Kom ihåg att om en teknikpryl är misstänkt billig så är det oftast för att någon annan betalar det fulla priset. T.ex. miljön, klimatet och arbetarna som tar fram materialen och bygger mobilen. Xiaomi redovisar inga hållbarhetssiffror och har inget uttalat hållbarhetsarbete (som går att granska). Viktigt att ha i åtanke.

Här kan du läsa Mobil.se recension av Mi Note 10 och kan du läsa M3s recension om du är nyfiken på lite mer djupgående info om denna mobil.

Hoppas ni har en bra vecka! ❤

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Födelsedag, Nordegren & Epstein i P1 och test av Mi Note 10”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!