Ledig på en tisdag, styrelsearbete och en nominering

En webcam-bild i ett blogginlägg – känns inte det väldigt old school? Jag har i några dagar hållit på, i sann Teknifik-anda, att knacka på en guide som bara växer och växer. That’s how matiga guider is made… man börjar i en ände och tänker “det här kommer gå snabbt” och sen fyra dagar senare har man fortfarande inte ens kommit halvvägs.

Något jag vill bli lite bättre på är att inte glömma bort de här små vardagsglimtarna. Så här kommer en sådan! Direkt från mitt kök 11.26 en onsdagsförmiddag.

I går tog jag en ledig tisdag, bara så där. Får man ens göra så? Jag gjorde det iallafall för min bästis Linda var på besök. Hon ska snart flytta utomlands i några månader så det kändes fint att få ha en heldag tillsammans.

Det gav mig också en insikt att det verkligen går, som egenföretagare, att när schemat tillåter boka in en ledig dag i kalendern. Det är ju bara att säga: “Jag är ledig den och den dagen”, inte boka in något, sätta ett mailsvar (om man vill känna sig extra lugn) och sen är det ju ingen som kommer ifrågasätta det liksom.

Denna onsdag började med styrelsemöte med Handelskammarens lokalstyrelse här i Örebro. Jag har varit med sen i våras och det känns superspännande. Först tänkte jag lite: va varför vill dem ha med mig? Vad kan jag tillföra? När jag känner lite sådär “inte ska väl jag” säger jag som regel alltid ja. Det betyder att jag går utanför min comfort zone! Och det brukar ge mycket, är min erfarenhet. Dessutom var det ju de som frågade mig så uppenbarligen såg de ju något värde i vad jag kunde tillföra.

I lokalstyrelsen kommer vi med input till Handelskammaren och deras lokala verksamhet som går ut på att stötta det lokala näringslivet, skapa samarbeten och utrusta näringslivet för framtiden (med mycket mer). Jag lär mig otroligt mycket av de andra medlemmarna som kommer från olika företag och med olika roller.

Nu har jag haft ett kort telefonmöte om ett kommande samarbete som känns jättekul! Jag kommer få möjlighet att skapa en grym tutorial för er som jag verkligen ser fram emot att spela in – håll till godo.

Om bara min matlåda blir varm snart ska jag äta den och sen trampa iväg till tågstationen och åka en sväng till Stockholm. Jag har nämligen blivit nominerad till en grej och idag är det någon sorts jurydag. Väldigt spännande och i nuläget för mig lite oklart vad det kommer innebära, så jag får återkomma om det.

Förra veckan låg dagarna i princip öppna och jag ägnade mig åt innehållsskapande och kreativa grejer. Och kurerade en liten förkylning som går i vågor.

Den här veckan är i princip varje dag uppbokad i kalendern med diverse så det är tvära kast i företagarvardagen. Nej nu måste jag skynda mig lite så jag inte missar tåget.

Varsågoda för “in the moment”-uppdatering.

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

9
(Visited 74 times, 1 visits today)

2 kommentarer

  1. Linnea 4 september, 2019 at 21:42

    Vill ba säga att jag blir så pepp av (alla) dina inlägg. Mer små avstämningar! <3

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *