Update om boken: ny titel, korrektur och omslag

Elin sitter i soffan och läser på en iPad, bredvid ligger hennes vita katt Klara

Jag njuter fortfarande av att ha semesterledigt och förbereder mig inför att börja jobba igen i nästa vecka på ett mjukt och snällt sätt.

Även om jag varit mycket ledig denna sommar så har ju jobbet med boken fortsatt. När redaktören kom in och började läsa manus föreslog hon också en ändring av titeln, från ”Starta eget: smart, digitalt och hållbart” till ”Starta och driva eget: smart, digitalt och hållbart”, eftersom boken inte bara handlar om att starta utan också om att driva.

Det innebar ju en vända till med omslaget, som min fina vän Ebba Sääf formgett. Min vilja med omslaget var att boken skulle kännas inspirerande och kreativ (med hintar åt det digitala) samtidigt som den ska kännas lite ”allmän” om ni förstår vad jag menar. Jag ville inte att det skulle vara allt för lik andra starta eget-böcker och hur ”affärslitteratur” vanligtvis ser ut. Sen också att den skulle kännas som jag och passa in med Teknifiks övriga innehåll såklart. Utöver det är det ju viktigt att omslaget syns i butikshyllan och är tydligt. Så så här blev det:

Fint va?!

Nu under de senaste veckorna har det varit korrekturläsning som gällt. Alltså att läsa igenom noga och leta efter fel. Detta gör mig GALEN. För varje gång man läser igenom hittar man något stavfel, något som hoppat på fel plats eller någon annan miss. Det ger mig SÅ mycket ångest att detta ska tryckas på papper och alla eventuella fel som letar sig in i boken (vilket såklart kommer vara det första du hittar när du läser, tänker jag mig) kommer vara där för evigt. GAH! Så ovant det här med att göra saker som inte är digitala. När jag skriver här på bloggen kan jag ju ändra och uppdatera allt eftersom. Så kan man inte göra med en bok.

Hur som helst så är den sista korrekturrundan klar nu så nu sitter jag väl bara och väntar på att boken ska bli tryckt och klar? Känns helt sjukt och väldigt pirrigt.

Jag ska sätta upp en enkel liten webbshop här på Teknifik där du kommer kunna köpa boken direkt från mig signerad. Sen kommer den finnas på Bokus, Akademibokhandeln, AdLibris och förhoppningsvis din lokala bokhandel också. Gissa om jag kommer råka casually glida in på alla bokhandlar sen och leta hehe…

Att skriva en bok är verkligen inget man gör i en handvändning. Även om jag var väldigt inställd på att själva skrivprocessen skulle vara svår och ansträngande så visste jag ju inget om hur hela ”bokprocessen” såg ut. Så det har varit väldigt mycket nytt att sätta sig in i.

Nästa steg nu är att planera bokrelease, där jag såklart även vill bjuda in er alla mina fina läsare. Så jag återkommer om det! Sen har jag massor med planer på kompletterande innehåll här på bloggen (med tutorials och guider kopplade till boken), videos, föreläsningar etc.

Boken släpps 27 september! Hoppas ni är peppade. Jag är peppad (och livrädd). ?

5 reaktioner på ”Update om boken: ny titel, korrektur och omslag”

  1. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK ☆193 | henna och sänggavel. | REAKTIONISTA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering