Update om boken: ny titel, korrektur och omslag

Elin sitter i soffan och läser på en iPad, bredvid ligger hennes vita katt Klara

Jag njuter fortfarande av att ha semesterledigt och förbereder mig inför att börja jobba igen i nästa vecka på ett mjukt och snällt sätt.

Även om jag varit mycket ledig denna sommar så har ju jobbet med boken fortsatt. När redaktören kom in och började läsa manus föreslog hon också en ändring av titeln, från “Starta eget: smart, digitalt och hållbart” till “Starta och driva eget: smart, digitalt och hållbart”, eftersom boken inte bara handlar om att starta utan också om att driva.

Det innebar ju en vända till med omslaget, som min fina vän Ebba Sääf formgett. Min vilja med omslaget var att boken skulle kännas inspirerande och kreativ (med hintar åt det digitala) samtidigt som den ska kännas lite “allmän” om ni förstår vad jag menar. Jag ville inte att det skulle vara allt för lik andra starta eget-böcker och hur “affärslitteratur” vanligtvis ser ut. Sen också att den skulle kännas som jag och passa in med Teknifiks övriga innehåll såklart. Utöver det är det ju viktigt att omslaget syns i butikshyllan och är tydligt. Så så här blev det:

Fint va?!

Nu under de senaste veckorna har det varit korrekturläsning som gällt. Alltså att läsa igenom noga och leta efter fel. Detta gör mig GALEN. För varje gång man läser igenom hittar man något stavfel, något som hoppat på fel plats eller någon annan miss. Det ger mig SÅ mycket ångest att detta ska tryckas på papper och alla eventuella fel som letar sig in i boken (vilket såklart kommer vara det första du hittar när du läser, tänker jag mig) kommer vara där för evigt. GAH! Så ovant det här med att göra saker som inte är digitala. När jag skriver här på bloggen kan jag ju ändra och uppdatera allt eftersom. Så kan man inte göra med en bok.

Hur som helst så är den sista korrekturrundan klar nu så nu sitter jag väl bara och väntar på att boken ska bli tryckt och klar? Känns helt sjukt och väldigt pirrigt.

Jag ska sätta upp en enkel liten webbshop här på Teknifik där du kommer kunna köpa boken direkt från mig signerad. Sen kommer den finnas på Bokus, Akademibokhandeln, AdLibris och förhoppningsvis din lokala bokhandel också. Gissa om jag kommer råka casually glida in på alla bokhandlar sen och leta hehe…

Att skriva en bok är verkligen inget man gör i en handvändning. Även om jag var väldigt inställd på att själva skrivprocessen skulle vara svår och ansträngande så visste jag ju inget om hur hela “bokprocessen” såg ut. Så det har varit väldigt mycket nytt att sätta sig in i.

Nästa steg nu är att planera bokrelease, där jag såklart även vill bjuda in er alla mina fina läsare. Så jag återkommer om det! Sen har jag massor med planer på kompletterande innehåll här på bloggen (med tutorials och guider kopplade till boken), videos, föreläsningar etc.

Boken släpps 27 september! Hoppas ni är peppade. Jag är peppad (och livrädd). ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

18

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 201 times, 1 visits today)

5 kommentarer

 1. Wilda 16 augusti, 2019 at 22:00

  DU ÄR FANTASTISK! Ser otroligt mycket fram emot att läsa din bok och är så stolt att jag spricker. VILKET JOBB DU GJORT! <3333

  Reply
 2. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK ☆193 | henna och sänggavel. | REAKTIONISTA

 3. Jenny Unga 19 augusti, 2019 at 20:51

  Vilket fantastiskt jobb du gjort som skrivit en bok. Imponerande! Jag ser jättemycket fram emot den. Kommer köpa den direkt.

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *