Teknikens under #22 Ett liv utan likes

Oavsett hur man känner för sociala medier så är det i dag en stor del av våra liv. Där går vi ut med de stora nyheterna i våra liv när vi tar examen, blir ihop, får barn och köper hus. Där sprids nyheter, snackisar och roliga klipp alla pratar om. 

Så vad händer om man väljer att kliva av? Att helt ställa sig bredvid och leva sitt liv helt utan flöden, likes och följare? 

Medverkande 

  • Gustaf Hafvenstein, gitarrlärare
  • Sandra Stigert, f.d. bloggare och influencer under namnet Atilio

▶︎ Lyssna via: Apple podcasts // Acast // Spotify // Webb

Kommer ni ihåg bloggen och instagramkontot Atilio? Sandra Stigert (tidigare Hjort) fotade vackra naturbilder, gjorde fina DIY-projekt, odlade och lagade enkel med god vardagsmat. Hon bjöd även in mig som läsare i sina tankar och reflektioner kring livet, sociala medier, bloggar, internet, relationer, familj och allt annat som rör sig i huvudet när man är 20-någonting.

Jag minns hur jag upptäckte bloggen. Det var genom ett tipsinlägg från Sandra Beijer och det var några år innan jag startade den här bloggen. När jag startade Teknifik så fortsatte jag såklart att följa och inspireras av Atilio. En fin grej hon gjorde var att hon gick in på alla bloggar som kommenterade hennes blogg och svarade på kommentarer och lämnade egna små kommentarer. Jag kommer ihåg första gången det hände! Det kändes så stort!

Sonos gör högtalare med klockrent ljud – för alla rum i hemmet utan krångliga installationer och sladdar. 

Jag älskar poddar. Att lyssna på poddar kan vara ett otroligt skönt avbrott från att scrolla sociala medier tycker jag. Podden har utvecklats till ett format där vi tar oss lite mer tid. I Sonos-delen av veckans podd tipsar jag om några av mina favoriter – som man med fördel kan avnjuta via en högtalare från Sonos. 

Stort tack till Sonos som sponsrat de senaste avsnitten av Teknikens under! 

Så småningom lärde jag känna Sandra lite mer och hon kom med i min lilla grupp av bloggkollegor som chattade på Messenger och försökte stötta varandra på den här lite konstiga yrkesbanan vi var inne på. Men så en dag sa Sandra att hon bestämt sig för att stänga ned. Sluta blogga, sluta med Instagram och helt enkelt… göra något annat. Vilket hon också gjorde.

Så vad hände sen? Det har jag undrat sen dess. Från att jag fått vara med i Sandras liv, följt hennes vardag, se hennes barn växa så blev det helt tyst. Så jag hoppade in i bilen, körde till Karlsborg och satte mig på en filt med Sandra vid hennes lilla kolonilott.

Intervjun kan du höra i säsongens sista avsnitt av Teknikens under.

I avsnittets början får du också höra en intervju jag gjort med min kompis Gustaf. Han är gitarrlärare och har tagit ett aktivt val att hoppa av både Facebook och Instagram.

För visst finns det många som är väldigt inaktiva på sociala medier. Eller de som aldrig valde att kliva på överhuvudtaget. Det är ju egentligen inget konstigt i det. Men Gustaf har verkligen funderat över vad sociala medier bidrog med och inte bidrog med i hans liv – och hur det funkade med hans personlighet. Och även fast han kanske missar saker som inbjudningar, events, nyheter och gruppkonversationer på Messenger så känner han att det han får ut av att inte ha dessa flöden i sitt liv ändå är mer värt.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

 Eller så kan du lyssna direkt här:

Det här var det sista och avslutande avsnittet av Teknikens under säsong 2. Om och i så fall när det blir en tredje säsong vet jag inte i nuläget. Men om du prenumererar på podden i din poddapp och följer mig på Instagram så kommer du få reda på när nya avsnitt i så fall dyker upp.

Tusen tack för att du lyssnar på podden! ❤️

2 reaktioner på ”Teknikens under #22 Ett liv utan likes”

  1. Pingback: Jag antar att jag är tillbaka (om att få ändra sig) - De små stunderna

  2. Pingback: Om World of Alidia och mitt nya jobb - De små stunderna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering