Sommaruppdatering: Paris, Marseille, Rättvik och Norge

Hej kära vänner!

Hoppas ni har en fin sommar? Det har jag. Verkligen! Jag har lagt väldigt mycket tid av denna sommar offline och med att resa och umgås med vänner, familj och Max. Jag märker att jag verkligen behövde ta en paus från allt jobb och få lite distans även till sociala medier och bloggen. Men nu när vi kliver in i augusti börjar kreativiteten och inspirationen sakta smyga sig tillbaka.

Sommaren började med att jag jobbade som en GALNING för att hinna klart massa grejer innan jag skulle åka på tågsemester till Frankrike med min bästa vän Linda.

Långsamt började jag sedan varva ned. Jag gick knappt in på Instagram och Facebook har legat orört i flera veckor. Istället har jag läst och läst (på min nya e-boksläsare – tänkte berätta mer om mina tankar kring den imorgon!).

Vi åkte från Malmö till Berlin, sen från Berlin till Paris. I Paris bodde vi i Lindas kompis airbnb-lägenhet som var ljuvlig. Precis nedanför låg bistros, restauranger och barer. Och ett perfekt litet frukostkafé med smoothie bowls och matcha-muffins. ?

Om dagarna sedan promenerade vi sisådär en 30 000 steg på stekheta Paris-gator med pauser när helst vi önskade. Oftast på en bistro, kanske med ett glas vin eller något annat trevligt.

Vi tog även tåget ut till Versaille. Vi skippade den milslånga kön till palatset och gick istället in i trädgården (som är gratis att besöka) och köpte även biljett till att titta in på Grande och Petit Trianon (två lustslott). Jag var väldigt exalterad eftersom Sophia Coppolas film Marie Antoinette är en av mina absoluta favoriter. Därför var det extra kul att se Petit Trianon och även Marie Antoinettes Disney World-aktiga lilla fejkade bondby som hon byggt upp bredvid. Så knäppt (men väldigt fina små hus).

Efter Paris åkte vi tåget till Marseille där vi åt moules frites, låg på stranden och tittade på fina gator och kyrkan uppe på berget (Notre Dame de la Garde). Vi hade tänkt gå på hajk till Les Calanques men de var stängt i nationalparken pga brandrisk. Trist!

Efter en låååång tågresa hem via Karlsruhe, Hamburg, Köpenhamn, Malmö och Mjölby landade jag slutligen hemma i Örebro. Dödstrött men glad. Efter några dagar av vila, tvätt och ny packning åkte Max, min bror Petter, hans tjej Emma och jag till mina föräldrar och vår sommarstuga i Rättvik. Där maxade vi vår vistelse och hann med mycket som brukar ta halva sommaren på bara några få dagar.

Som en båttur på sjön Ljugarn för att titta på Vasa-stenen (ett stort “stenklyft” ute i vattnet där legenden säger att Gustaf Vasa gömde sig för dansken på samma flykt som sedan resulterade i Vasaloppet ni vet).

Mycket resande blev det denna sommar för efter Dalarna packade jag och Max in oss i bilen och körde till Oslo för en veckas bilsemester i Norge. Jag har aldrig riktigt upptäckt Oslo och blev verkligen positivt överraskad. En väldigt härlig mix av gammalt och nytt. Inte superlätt att hitta bra mat och det är dyrt som satan men sjukt värt ändå!

Sen bar det av ut på Norges turistvägar för att se massa supervacker natur. Ungefär var femtionde meter tappar man andan. Helt otroligt! Vi åkte via Lillehammer, Folldal, Trollstigen, Geiranger, Gaupne, Flåm och sen tillbaka till Oslo.

Som ni ser har jag bara fotat med mobilen. Generellt har jag fotat rätt lite i sommar ändå för att vara jag (och jämfört med alla turister med systemkameror, stativ och gud vet vad som flockats på varenda utkikspunkt). Jag har tagit 1-2 bilder på varje ställe med mobilen mest till arkiven. Resten av tiden har jag bara tittat och njutit. Stirrat ut och försökt få min hjärna att fatta att det finns så vackra vyer på riktigt.

Sista natten i Oslo efter en vecka på vägarna unnade vi oss en riktig lyxnatt på supermysiga boutiquehotellet Amerikalinjen precis vid Oslos tågstation. Stor fluffig hotellsäng, superfin inredning, magisk hotellfrukost. Perfekt avslutning på den här sommarens resor!

Nu är vi hemma i Örebro och jag njuter STORSKALIGT av lediga dagar hemma. Jag går runt och känner stark kärlek till vår lägenhet. Jag har gått runt och pysslat med blommorna, städat, fixat, ställt i ordning.

Max byggde ett ryggstöd till vår lilla lastpallssoffa på balkongen och äntligen är det tillräckligt mörkt om kvällarna för att jag skulle kunna realisera min drömbild av vår balkong som jag jobbat på hela sommaren.

Satt och läste i timmar med Klara (katten) hopkurad bredvid mig, insvept i filtar med ett glas rödvin och oliver. Bluetooth-högtalaren spelade favoritspellistan “Coffee table jazz”.

Det blev verkligen ovanligt mycket resande den här sommaren men jag tror det var vad jag behövde. Distansen rent fysiskt från allting. Det har hjälpt mig varva ned, få perspektiv och nu börjar inspiration, bloggpepp och den där lilla längtan efter höst, rutiner, nya pennor och att “styra upp livet” infinna sig igen.

Har ni önskemål eller frågor som ni vill att jag ska blogga om så tveka inte att säga till.

Vi hörs snart igen! ❤️

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

6
(Visited 92 times, 1 visits today)

9 kommentarer

 1. Cillaingeborg 5 augusti, 2019 at 10:50

  Sicken go semester du har haft! Härligt och välförtjänt ? Hoppas vi får fortsätta följa din bokresa och kanske en enklare fotoskola? ? Fortsätt ta hand om dig!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 augusti, 2019 at 10:52

   Tack Cilla!! Yes en bok-uppdatering ska det absolut bli i veckan och skriver upp enklare fotoskola på önskelistan. Tänker du med mobil/systemkamer eller mest fototips i allmänhet oavsett kamera?

   Reply
 2. Mattias 5 augusti, 2019 at 11:53

  Ska bli kul att höra mer om dina tankar kring läsplattan! Jag har en typ tio år gammal kobo som jag kanske tänker uppgradera… Jag gillar att markera i texten medan jag läser och den är lite slö och inte så bra på det det, kanske att de nya är bättre… Hur är din? Vilka funktioner finns för att markera, kommentera, spara och skicka? hade för mig du skrivit ett blogginlägg om läsplattor men inte hittat det…

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 augusti, 2019 at 12:28

   Yes! Jag ska skriva ett inlägg om den imorgon tänkte jag. Den har typ inga funktioner alls för att markera eller kommentera. Så för den typen av använding är den 100% sämst. Däremot för att läsa skönlitteratur är den bra. Återkommer med mer utförligt imorn ?

   Reply
   1. Mattias 5 augusti, 2019 at 18:50

    Det var ju märkligt… Nu är ju jag litteraturvetare och markerar särskilt i skönlitteratur ^^

    Reply
 3. Nina 5 augusti, 2019 at 19:26

  Vilken semester du verkar ha haft! Blev riktigt sugen på Norge nu.
  Vi avslutar med några dagar på Gotland denna vecka men sen är det tillbaka till verkligheten som gäller.

  Precis som för dig så smyger sig inspirationen på så här i slutet av sommaren. Rutiner (mest för barnen.. 😉 ), listor och scheman….efterlängtat nu. Och självklart – nya pennor! 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 augusti, 2019 at 19:29

   Alltid nya pennor! Viktigaste!! Åh Gotland alltså. Kanske får bli en semester där nästa sommar. ?

   Reply
 4. Sandifighter 6 augusti, 2019 at 12:34

  Tänk vilken fin sommar du haft, bra att lägga ner den it-samhället lite. Här ligger det också nere, men det är mest för att jag jobbat mycket på mig själv. Fast nu får jag snart börja ta tag i det innan folk tror jag gått i idé ??

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 6 augusti, 2019 at 12:36

   Ja den har varit fin! Jobba på sig själv låter också bra. Nu i augusti tycker jag det passar bra att långsamt långsamt krypa lite ur sommar-idet ? Hoppas du haft det bra iallafall! ❤️

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *