Recension: Sony Glass Sound Speaker – en högtalarlampa

Det första som slog mig när jag tog ut Sonys nya Glass Sound Speaker ur lådan var hur tung och gedigen den kändes. Foten till lampan är i borstat stål och hela designen känns väldigt lyxig och fin.

Så vad är detta för pryl? Jo det är en trådlös bluetooth-högtalare och en lampa i ett. Perfekt för den som vill integrera tekniken sömlöst i sitt hem och gärna betalar lite extra för snygg design (för denna pjäs kostar strax över 6000 lax!).

Funktioner

Sony Glass Sound Speaker har knappar på undersidan där du kan para din telefon via bluetooth, höja eller sänka intensiteten på lampan, sänka och höja volymen på högtalaren och även växla till ett läge där ljusskenet ”flammar” lite som ett stearinljus.

Den funktionen tycker jag funkade sådär dock, har sett sådana där ”fejk”-ljus som gör effekten mycket bättre. På Glass såg det inte alls naturligt ut.

Du kan även koppla ditt Spotify-konto till högtalaren via en app så att du kan trycka på play på högtalaren direkt (när den är uppkopplad mot wifi) och så kan den börja spela din förvalda spellista direkt, utan att du behöver para din mobil.

Ljudkvalité

När du betalar 6000 pix för en bluetooth-högtalare är ju såklart ljudkvalitén väldigt viktig. Sony Glass har en rätt avancerad ljuddesign där musiken du spelar vibrerar ut genom glas-pelaren. Så här beskriver de det själva:

”Tre motorer vibrerar det organiska glasröret och förvandlar hela ytan till en högtalare. Till skillnad från det riktade ljudet i vanliga tweeters ger glasröret noggrann ljudkvalitet från alla vinklar, tack vare dess cylinderform.”

Ljudet sprids ut i 360 grader runt högtalaren så den passar perfekt att ställa mitt på bordet för både stämningsljus och stämningsmusik!

Jag upplevde ljudet som väldigt välbalanserat och fint. Det är faktiskt lite överraskande också hur starkt den spelar även fast den är ganska liten till storleken.

Vem passar den för?

Jag tänker mig att Sony Glass är en högtalare för den som gillar lite spännande och nyskapande design, som vill integrera tekniken i sitt hem och som är inredningsintresserad.

Jag använde högtalaren ute på balkongen en mörk sensommarkväll där jag lät den spela upp min mysigaste jazzlista samtidigt som jag satt och läste under en hög med filtar. För ett sådant sammanhang passade den superbra.

Som jag nämnde tidigare skulle den även passa fint mitt på ett middagsbord som stämningshöjare och också lite ”conversation piece” eftersom alla ba: ”Var kommer musiken från?” ”Va kommer den från lampan?!” ?

Men prislappen gör ju helt klart att ljust denna modell blir lite av en nischeprodukt men den visar också på ett spännande sätt hur (även billigare) högtalare kan komma att se ut inom en inte allt för lång framtid!

Vad tycker du om idén med en lampa som också är en högtalare? Skulle du kunna tänka dig en sådan hemma?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!