Mina sommarplaner

God eftermiddag kära vänner!

Idag kom ju sommarvärmen tillbaka med besked. Jag sitter inne i soffan med öppen balkongdörr och hör fåglarna kvittra, studentflaken dunka och känner sån enorm sommarpepp. Så jag tänkte att jag kunde uppdatera er lite på mina sommarplaner.

I helgen gjorde jag och Max ett ryck och började fixa iordning lite på vår balkong. Dels genom att köpa lite nya växter, främst pelargoner. Vet inte hur det kommer gå för mina kryddor och den där hängande gröna grejen i ampeln verkar iiiinte riktigt vilja leva så ljus (vår balkong är i söderläge).

Men jag njuter så länge det varar! Vi har även lagt två lastpallar i hörnet på balkongen och jag har beställt hem sittkuddar gjorda just för pall. Så att det kan bli en väldigt härligt loungig soffa på balkongen istället för bara hårda caféstolar. Så jag har STORA planer på att ligga där ute i sommar, läsa böcker, bloggar (t.ex. Elsas från Gotland som var en av förra sommarens stora behållningar!).

De närmsta veckorna här kommer jag främst jobba på podden och korret av mitt bokmanus (som går in i slutskedet nu iiiiik). Eftersom jag ska iväg på resa i juli måste jag hinna klart med samtliga poddavsnitt innan dess, så det är lite köttigt.

För det kommer nämligen inte bli allt för mycket hemmahäng i sommar för jag har flera fantastiskt fina resor inplanerade!

Över midsommar ska jag fira min bästis Lindas 30-årsdag på hennes superfina lantställe i Skåne. Längtar SÅ och håller alla tummar och tår för fantastiskt väder.

Första veckan i juli gör jag en blixtvisit på Almedalsveckan där jag fått ett superspännande uppdrag av Malmöstad där jag ska moderera en panel och vara värd för ett rundabordet-samtal. Otroligt spännande!

Direkt efter Almedalen åker jag och möter upp Linda och sen ska vi hoppa på tåget och dra igång årets bästis-semester med sikte på Paris!

Foto: PeWu

Jag har aldrig åkt tåg genom europa innan så jag är SÅ otroligt peppad. Det blir även första gången med sovvagn och sådant där spännande. Linda har åkt förut som tur är så jag är glad för hennes stöd (och att hon som värsta resebyrån bokade alla biljetterna). Nu håller vi bara tummar och tår att allt klaffar hehe. Men hur som helst blir det ett äventyr.

Sen ska vi stanna några dagar i Paris (som jag aldrig upplevt) för att sedan ta en liten tur till Marseille också. Jag tänker rödvin, picknick i parker, fin arkitektur, besöka ett slott och bara sådant trevligt. Plus att själva resan ju är en stor del i det hela – lyssna på poddar, ljudböcker, läsa, äta lösgodis och så vidare.

Foto: Enoch Lai

Men inte nog med det! I augusti har jag och Max bokat in en riktigt lyxsemester där vi ska bila genom Norge!!! Vi kommer köra sträcker på Norges turistvägar där man kan stanna och se massor med fint och på nätterna ska vi sova på hotell och i stugor. Jag har varit några gånger i Norge men aldrig riktigt upplevt den där storslagna naturen alla snackar om så nu jäklar är det dags!

Det kommer bli en riktig pensionärssemester på ett sätt men jag är ju 100% bekväm när det gäller semester och tält är inte riktigt min grej. Max gillar ju att köra bil och är väldigt peppad på att få köra Trollstigen.

Mellan resorna skulle det vara kul att lyckas åka till sommarstugan i Rättvik någon liten sväng också men sen är typ sommaren slut.

Hur ser era planer för sommaren ut? Något kul inplanerat?

6 reaktioner på ”Mina sommarplaner”

 1. Hej Elin!
  Paris måste man ju bara se och uppleva. Speciellt om man vill gå i fina butiker och shoppa! 😉 Men ännu bättre tyckte jag Norge var. I min ungdoms dagar var jag mycket i Norge, åkte skidor på vintern, gick på tur, höst och vår. Fjordarna är sagolikt vackra. Bäst ser man ju dem om man åker med Hurtigruten sägs det. Har aldrig gjort det själv… ännu.
  Trollstigen är ett bra tips. Här på min sajt har jag ett annat; https://hittaupplevelse.se/presentation/upplev-fjaerland-och-fjaerlandsfjord-i-norge/
  Ha en fin sommar nu!
  //Carl, https://hittaupplevelse.se och https://listitsweden.se (Kunde inte fylla in min webbplats i formuläret)

 2. Du kommer att gilla att åka tåg i Europa, det är bästa sättet att resa 🙂 Jag och familjen drar iväg på tågluff för 7:e gången nästa vecka. Har man väl börjat tuffa runt i Europa kan man inte sluta 🙂
  Ha en skön sommar!
  /Bodil

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering