Råmanuset är lämnat!!

OMG! Hela första maj satt jag och läste och läste igenom allting jag skrivit. I lite av sista sekund valde jag att strukturera om delarna i manuset så det kändes viktigt att läsa igenom och se hur det landade.

Plus att jag kunde rätta till ställen där det blivit stavfel och knas. Helt övertygad om att det finns 1000 till sådana ställen men det är väl det korrvändor är till för sen.

Vid fem på eftermiddagen exporterade jag ut den slutgiltiga versionen av manuset för lämning, skrev mailet, bifogade filen (viktigt att komma ihåg att bifoga 😅) och tryckte på knappen. Skicka! Boom!

SÅ SJUKT!

Nästan 70 000 ord blev det tillslut, så antagligen lite mycket men vi får väl se. Så sjukt mycket?! Har aldrig skrivit så mycket i hela mitt liv (förutom om man kanske räknar ihop allt i den här bloggen).

Under hela skrivprocessen har jag tänkt att det mest jag skrivit varit rätt kasst men nu när jag kom tillbaka till manuset och läste med lite fräscha ögon så var det ändå en hel del som jag kände funkade. Sen är det nog en del som fortfarande behöver skrivas om, vi får se vad utlåtandet blir från min förläggare Anders.

Men på det hela taget är jag otroligt stolt att jag kommit så här långt. Det känns som att jag sprungit ett maraton.

Dagen efter lämningen vaknade jag med världens “post-manus-inlämnings-blues”. Hjärnan var trött efter en hel dags läsning. Kroppen var stel av detsamma. Känslomässigt var jag lite uttömd av den stora kicken jag fick av att lämna in. Klassisk dopamin-baksmälla kanske?

Nu läser min förläggare igenom och så får vi se om det blir några vändor till innan manuset går till redaktör för koll av språk, meningsbyggnader, grammatik och allt sånt. Så skönt ändå att proffs hjälper en med det där? 😁

Bästa Caroline Frankesjö var här på Valborg också och knäppte bilder på mig till boken och sådär. Behövs ju lite uppdaterade profil- och pressbilder nu när man ska ge ut bok till hösten!??

Det var den bokuppdateringen! 🙌

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

5
(Visited 65 times, 1 visits today)

8 kommentarer

 1. Jennifer Sandström 4 maj, 2019 at 11:28

  Åh, wow!! Vilken känsla! Riktigt bra jobbat Elin 🙂 Det ska bli så kul att få läsa din bok när den kommer ut.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 4 maj, 2019 at 12:36

   Tack snälla! Känns så spännande och sjukt nervöst att andra ska läsa den sen haha men också kul såklart 🙌❤️

   Reply
 2. Wilda 4 maj, 2019 at 11:56

  SÅ stolt över dig och inspirerande vilket driv du har! Ska bli så roligt att läsa. <3 BÄSTA!

  Reply
 3. Ellet 4 maj, 2019 at 20:13

  Kul! Vet inte om man egentligen ska säga grattis till någon som arbetat hårt med något, men… grattis! 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *