Råmanuset är lämnat!!

OMG! Hela första maj satt jag och läste och läste igenom allting jag skrivit. I lite av sista sekund valde jag att strukturera om delarna i manuset så det kändes viktigt att läsa igenom och se hur det landade.

Plus att jag kunde rätta till ställen där det blivit stavfel och knas. Helt övertygad om att det finns 1000 till sådana ställen men det är väl det korrvändor är till för sen.

Vid fem på eftermiddagen exporterade jag ut den slutgiltiga versionen av manuset för lämning, skrev mailet, bifogade filen (viktigt att komma ihåg att bifoga ?) och tryckte på knappen. Skicka! Boom!

SÅ SJUKT!

Nästan 70 000 ord blev det tillslut, så antagligen lite mycket men vi får väl se. Så sjukt mycket?! Har aldrig skrivit så mycket i hela mitt liv (förutom om man kanske räknar ihop allt i den här bloggen).

Under hela skrivprocessen har jag tänkt att det mest jag skrivit varit rätt kasst men nu när jag kom tillbaka till manuset och läste med lite fräscha ögon så var det ändå en hel del som jag kände funkade. Sen är det nog en del som fortfarande behöver skrivas om, vi får se vad utlåtandet blir från min förläggare Anders.

Men på det hela taget är jag otroligt stolt att jag kommit så här långt. Det känns som att jag sprungit ett maraton.

Dagen efter lämningen vaknade jag med världens ”post-manus-inlämnings-blues”. Hjärnan var trött efter en hel dags läsning. Kroppen var stel av detsamma. Känslomässigt var jag lite uttömd av den stora kicken jag fick av att lämna in. Klassisk dopamin-baksmälla kanske?

Nu läser min förläggare igenom och så får vi se om det blir några vändor till innan manuset går till redaktör för koll av språk, meningsbyggnader, grammatik och allt sånt. Så skönt ändå att proffs hjälper en med det där? ?

Bästa Caroline Frankesjö var här på Valborg också och knäppte bilder på mig till boken och sådär. Behövs ju lite uppdaterade profil- och pressbilder nu när man ska ge ut bok till hösten!??

Det var den bokuppdateringen! ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Råmanuset är lämnat!!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!