Mina favoritspel våren 2019

Foto: Stocksnap.io

I början av Teknifiks liv hade jag storslagna planer på att även gaming och spel skulle vara en del av bloggen. Vilket uttryckte sig i diverse inlägg om The Sims, nya mobilspel och lite allt möjligt.

Dessvärre insåg jag snabbt att gaming är ett lite för stort och omfattande område för att jag skulle kunna täcka in det på ett tillfredsställande sätt. För att bevaka och skriva om spel måste man också ha mycket tid till att spela själv – vilket jag generellt inte har.

Men såklart så älskar jag fortfarande att spela! Så jag tänkte dela med mig lite av vilka spel jag älskat under våren 2019.

Horizon Zero Dawn (PS4)

Ett spel som toppade alla best-of listor för 2018 var Horizon Zero Dawn och med all rätt!! Jag fastnade direkt i storyn och världen i det här spelet. Du spelar Aloy som växer upp ett post-apokalyptiskt stamsamhälle där uråldriga men super hightech maskin-djur strövar fritt.

Det är en mix av jägar-samlare och sci-fi som jag verkligen gillar! Plus min favoritkategori av spel: story-drivet, spännande karaktärer, öppen värld, häftig fighting, pil-och-båge och så vidare.

Jag har inte spelat klart det än men jösses vilken pärla detta spel är!!!

Pokémon Let’s Go Eevee (Nintendo Switch)

När det gäller handhållna Nintendo-konsoller så är Pokémon ett måste-spel för min del. Jag har tidigare spelat på bland annat Game Boy Color och Nintendo 3DS.

Så jag var riktigt exalterad för släppet av Pokémon Let’s Go Eevee och jag blev inte besviken. Det är verkligen ett klassiskt Pokémon-spel men med många smarta uppgraderingar och utvecklingar som gör att det ändå känns 2019.

Jag spelar fortfarande lite Pokémon Go på mobilen. Sen ”adventure sync”-funktionen kom som gör att mina steg även när jag inte spelar räknas så har det blivit roligare. Men jag är väldigt sporadisk och slapp i spelandet. Så att spela på Switchen passar mig ändå bättre.

Min enda invändning mot spelet skulle kunna vara att det är lite för lätt. Ingen del i spelet har varit en verklig utmaning. Men jag tycker själva ”gotta catch them all”-aspekten är tillräckligt eftersträvansvärd för att ändå ha spelat igenom nästan hela spelet.

Extra poäng till detta spel för att Eevee är så galet gullig och kan ha matching outfits med spelkaraktären och gör jättegulliga läten!

Overcooked (Nintendo Switch)

Ett riktigt kul partyspel som jag vill rekommendera för Nintendo Switch är Overcooked! Där du och dina vänner ska laga mat tillsammans i ett helt crazy kök. Där ingredienser, skärbrädor, spisar och tallrikar flyttar sig, försvinner, glider iväg och äts upp.

Det är ett ganska svårt spel om man vill få fulla stjärnor på banorna. För att få till det gäller det att samarbeta. Ofta behövs någon form av projektledare som instruerar arbetet och att alla som spelar har en specifik uppgift.

Väldigt kul, hetsigt och leder till mycket skrik och skratt. Det lite tråkiga med spelet är att det typ inte går att spela själv. Men det är ju en bra anledning att bjuda över sina vänner så why not?

Super smash bros. (Nintendo Switch)

Ett annat extremt kul spel till Nintendo Switch är nya Super smash bros! Ett spel där jag trycker så hårt och snabbt på knapparna att mina tummar brukar svullna upp.

Super smash är ett fighting spel där du kan spela som i princip vilken karaktär som helst från Nintendos universum. Så Pikachu kan möta Mario, Kirby och Wii Fit Trainer i en match.

Det som är kul med den här nya versionen är att det finns en väldigt omfattande singel-player-kampanj att spela igenom. Det har hjälpt mig jättemycket för att bli bättre i spelet.

Men bäst är att spela 3-4 personer tillsammans! Också väldigt hetsigt. Lite svårare att lära sig än Overcooked men galet kul när man kommit igång.

De karaktärer jag oftast spelar med är Pikachu och Link.

The Sims 4 – Årstider

Så fort jag har en PC hemma för test så laddar jag ned mina Sims 4 spel och passar på att njuta lite av ett av mina favoritspel – alla kategorier. Det enda lite tråkiga med Sims är att det aldrig verkar finnas tillräckligt med tid att spela.

Nytt för i år var att jag köpte expansionen Årstider där det både finns väder, årstider och högtider.

Personen jag spelade med förförde jultomten och fick barn med honom. Och alla hennes vänner dog – hela tiden. Så hon hade en pojkvän som var tomten och en massa vänner som var spöken. Typiskt Sims!

Tamagotchi (iPhone)

Spelet ”My Tamagotchi Forever” till iPhone och Android var ett spel jag fortsatte spela otippat länge! Ända sen min första smartphone har jag väntat på en tillfredställande Tamagotchi-remake. Det här var kanske inte det jag sett framför mig men spelet har en oväntad charm.

Jag gillar generellt gulliga japanska spel och spelade länge mobilversionen av Animal Crossing (Pocket Camp) till exempel. Det här spelet faller helt klart i den kategorin.

Du får ett ägg som kläcker en liten toddler-tamagotchi som sedan kan utvecklas i fyra stadier till ett begränsat antal olika tamagotchi-varelser. Du måste precis som i klassikern mata och städa bort bajset från varelsen. Utöver det så håller du din tamagotchi på glatt humör genom att spela små minispel – vilket är det som gjort att jag fortsatt spela.

För minispelen är precis så lagom utmanande och snabbspelade att de är perfekta att köra när man har någon minut över och behöver tänka på något annat än stund. Varje dag bjuder på små daily challenges som gör att man hela tiden har ett litet mål att uppnå (utöver att göra sin tamagotchi glad).

Sen finns det level-system, karriärer, fotoalbum och allt möjligt gulligt och knasigt att ägna sig åt i sin lilla tamagotchi-värld. Otippat men kul att jag verkligen fastnade för detta spel!

Spelar du och i så fall vad?? Tipsa mig!

Ps! Letar du andra kvinnor, tjejer eller icke-binära att spela med? Gå med i Facebook-gruppen Gaming Queens som jag startat. Den är inte superaktiv alla gånger men många har hittat spelvänner och utbyte där.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Mina favoritspel våren 2019”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!