Det är aldrig för sent att ge upp

Äntligen är jag tillbaka på banan! I måndags vaknade jag och kände mig äntligen pigg och redo att börja jobba fullt ut igen. Så otroligt skönt.

Det bästa beslutet jag tog förra veckan var att skjuta fram nästa poddavsnitt en vecka. Det skulle ju kommit ut ett ordinarie avsnitt idag. Men i och med att jag varit sjuk så skulle det inneburit panikjobb under måndag och tisdag denna vecka för att få det klart.

Av många anledningar så sitter det verkligen riktigt långt inne för mig att skjuta på ett poddavsnitt. Det känns liksom som att jag bryter kontraktet med lyssnaren. Dessutom har jag ju mina samarbetspartners och ett publiceringsschema och allt det.

Men i förra veckan accepterade jag för mig själv att världen inte står och faller med vare sig mig eller mina poddavsnitt. Det är mer värt att ta tiden att göra ett bra avsnitt än att stressa fram något med hälsan som insats.

“Det är aldrig för sent att ge upp” kanske låter väldigt negativt men för mig är det ord jag hittar mycket tröst i. För det är så lätt att klamra sig fast vid saker och tro att allting är så himla viktigt. Ibland blir det faktiskt bäst om man bara släpper det, ger upp och börjar om en annan dag.

I dag kan du som prenumerera på min podd hitta en minisode i ditt poddflöde där jag pratar om det här och min egen relation till work-life balance som vi diskuterade i förra veckans poddavsnitt.

Tack vare att jag ändå tog det där beslutet att skjuta upp så har jag haft två riktigt bra dagar där jag fått mycket gjort men ändå inte stressat. Det har varit otroligt skönt!

Är du bra på att ge upp och släppa saker? Eller håller du hellre fast och kämpar igenom no matter what?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

3
(Visited 133 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *