Tre dagar i Stockholm

Hej! Här kommer en hälsning från huvudstaden. Den här veckan föll det sig så att det blir tre dagar i stan. Jag skriver det här från ett co-workingbord på Scandic Downtown Camper. Började morgonen här med ett event som Sony höll i. Där de bland annat visade en högtalare som såg ut som en oljelampa, stora tv-apparater och partyhögtalare.

Side note: gud vad gott det luktar på Downtown Camper? De har verkligen lyckats bra med doftprofilen. Undrar vad min doftprofil hemma borde vara? Hmmm.. ?

Det blir några rätt intensiva dagar här:

Onsdag

Sony-eventet var första punkten på schemat. Sen ska jag till KTH och intervjua en riktigt cool forskare till podden säsong 2.

I kväll är jag konferencier och moderator på FEN Meetup här i Sthlm.

Torsdag

På torsdag förmiddag blir det ytterligare en intervju för podden och sen kommer även hela eftermiddagen ägnas åt poddinspelningar med min samarbetspartner för första delen av säsong 2. Spännande spännande!

Fredag

Fredagen kommer ägnas åt bok-jobb. För då ska jag intervjua två riktigt grymma företag som kommer vara med som inspirerande porträtt i boken.

Hur går det med boken då?

Ja hur går det med bokskrivandet? Det rullar på men är inne i en period just nu där jag är så självkritisk och det känns som att jag inte kan skriva överhuvudtaget.

Jag försöker förstås att tänka allt för mycket på det. Eller på hur deadline närmar sig med stormsteg. Nästa vecka kommer jag ägna mer tid åt själva bokskrivandet så då hoppas jag komma riktigt riktigt nära målsnöret.

Sen är det boktiteln som just nu håller på och mals och mals mellan mig och min redaktör Anders. Jäklarns vad svårt det är?! Omslaget ska också börja utformas och ja, det snurrar på och känns smått overkligt.

Livet i övrigt då?

Jag måste säga att jag verkligen längtar tills det blir lite ljusare och mindre snöslask ute. Den här tiden på året är alltid en himla kamp tycker jag? Känner nästan ingen som inte är trött och stressad. Allas barn är sjuka. Alla är sjuka. Det är mycket på alla jobb och man är liksom mitt uppe i allt. För man är mitt uppe i årets första del. Nu måste allting hända på något sätt.

Vet inte om ni känner igen er…

Mars är också en sådan där månad när jag alltid lyckats planera in liiiite för mycket. För i januari är det för mig rätt lugnt och då börjar jag boka in för det måste man ju som egenföretagare. Allt man jobbat med i januari och februari ska plötsligt spela ut i mars. Så då kommer plötsligt allt på en gång.

Som alltid är det bara att försöka härda ut, värna de små glädjestunderna i vardagen, vila i alla pauser, hitta på roliga saker och hålla fast vid vetskapen att det snart vänder.

Hur mår ni och hur har ni det dessa dagar?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Tre dagar i Stockholm”

  1. Vilka kul saker du har på gång! Känner igen det där med stressad och sjuk … Har varit förkyld i typ två veckor och det verkar aldrig gå över … 😉

  2. Jag mår bra, fyller ju år i mars! Det märks ju såklart att det är mycket sjukdom fortfarande på jobbet och vi som ej är sjuka får dra det tyngre lasset… Men nu håller vi på att önska semester, alla roliga festivalbiljetter släpps nu och jag känner ändå lite hopp om livet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!