Så gör tekniken det enklare att söka jobb – minisode med Academic Work

Jag har själv haft många olika jobb genom mitt snart 30-åriga liv. Rabattrensare, jobbat på fritids, biblioteksassitent, radioreporter och vårdare på LSS-boende. Att söka jobb har alltid varit förknippat med mycket stress och ångest. Skriva CV, personligt brev, klicka i tusen olika grejer i ett milslångt formulär och sen den långa väntan på svar.

Men hur kan tekniken göra det enklare och roligare att söka jobb? Det har jag snackat med min samarbetspartner Academic Work om. De är experter på bemanning och rekrytering av young professionals, studenter och akademiker i början av karriären.

På deras kontor i Stockholm får jag snacka med Demet Ergun, Candidate Experience Manager, och Lina von Post, Head of Marketing & Communications. De berättar hur de tar hjälp av den tekniska utvecklingen för att förbättra jobbsöksprocessen.

För mycket har ju hänt de senaste 20 åren vilket även påverkar våra förväntningar. Vi är vana att kunna göra det mesta nu snabbt och enkelt på våra mobiler. Så hur nära är vi ett one-click-apply för jobb? Och hur tusan kunde Academic Work förmedla ett jobb på 31 sekunder?

Allt detta och lite till i denna minisode tillsammans med Academic Work.

▶︎ Lyssna via: Apple podcasts // Acast // Spotify // Webb

Och här hittar du Academic Works grymma CV-mall så du kan fixa ett killer CV som en rekryterare vill ha det.

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

3
(Visited 146 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *