Så gör tekniken det enklare att söka jobb – minisode med Academic Work

Jag har själv haft många olika jobb genom mitt snart 30-åriga liv. Rabattrensare, jobbat på fritids, biblioteksassitent, radioreporter och vårdare på LSS-boende. Att söka jobb har alltid varit förknippat med mycket stress och ångest. Skriva CV, personligt brev, klicka i tusen olika grejer i ett milslångt formulär och sen den långa väntan på svar.

Men hur kan tekniken göra det enklare och roligare att söka jobb? Det har jag snackat med min samarbetspartner Academic Work om. De är experter på bemanning och rekrytering av young professionals, studenter och akademiker i början av karriären.

På deras kontor i Stockholm får jag snacka med Demet Ergun, Candidate Experience Manager, och Lina von Post, Head of Marketing & Communications. De berättar hur de tar hjälp av den tekniska utvecklingen för att förbättra jobbsöksprocessen.

För mycket har ju hänt de senaste 20 åren vilket även påverkar våra förväntningar. Vi är vana att kunna göra det mesta nu snabbt och enkelt på våra mobiler. Så hur nära är vi ett one-click-apply för jobb? Och hur tusan kunde Academic Work förmedla ett jobb på 31 sekunder?

Allt detta och lite till i denna minisode tillsammans med Academic Work.

▶︎ Lyssna via: Apple podcasts // Acast // Spotify // Webb

Och här hittar du Academic Works grymma CV-mall så du kan fixa ett killer CV som en rekryterare vill ha det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering