Minisode om teknikprylar, influencers och klimatet

Foto: Pia Gyllin / Happyfeed.se

Just nu pågår ju COP24-mötet i Polen och världens länder ska diskutera hur tusan vi kan hindra oss själva från att förstöra jorden. För att det ska funka behöver vi sluta ha det så himla gött. Sluta flyga, köra bil, äta burgare och konsumera.

Som teknikbloggare känner jag ett ansvar. För jag älskar ju nya teknikprylar! Jag har ju privilegiet att kunna testa prylar och skicka tillbaka men sanningen är ju den att jag har massor med prylar. Och att vara bloggare och berätta om prylar kan ju kallas för konsumentupplysning (om man är snäll) – eller konsumtionshetsande om man är lagd åt det hållet.

För att skapa positiv förändring måste vi se på oss själva och ställa frågan ”vad kan jag göra?” och kanske framförallt: ”Vad kan jag skapa?”.

Teknik är ett fantastiskt verktyg för att skapa smarta prylar, tjänster och system som gör det enkelt att göra bättre val för miljön. Internet och sociala medier gör det lättare att sprida idéer och tankar för att skapa förändring.

I veckans minisode berättar jag lite om hur jag tänker kring dessa frågor.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

🎧 Eller så kan du lyssna direkt här:

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

2
(Visited 46 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *