Kusligt, nordiskt och spännande i cold case-podden Death in Ice Valley

I perioder så är jag verkligen inte sugen på något annat än att höra om kusliga och hemska saker. Vad ÄR det med den grejen? Jag hörde på radion för ett tag sen att en undersökning visat att kvinnor är mer intresserade av true crime än män och att det kan ha att göra med typ överlevnadsstrategier? Galet.

Vad det nu än är som ligger bakom det så talar ju poddtopplistorna sitt tydliga spår: vi älskar mord, spökhistorier och true crime! Här om sistens snubblade jag över en riktigt välproducerad godbit med ett riktigt spännande och märklig fall från våra grannar i Norge.
Podden ”Death in Ice Valley” är ett samarbete mellan brittiska BBC och norska NRK. Två reportrar tar upp ett gammalt cold case från 70-talet och försöker med hjälp av modern teknik och sociala medier se om de kan komma längre än man gjort tidigare.
Fallet gäller en mystisk kvinna som hittades bränd på en avlägsen och svåråtkomlig plats i skogen utanför Bergen. Hon kom att kallas Isdalskvinnan och fallet har blivit uppmärksammat en hel del under åren just för att det är så mystiskt. Jag hade dock aldrig hört om det innan vilket gjorde podden ännu bättre såklart!
För till denna dag vet ingen vem kvinnan var. Hon hade rest runt i Norge under en längre tid, med en massa falska pass och betett sig på ett minst sagt märkligt sätt. Ja ni får lyssna helt enkelt för jag vill inte avslöja något mer!
Jag uppskattade mixen av studioberättande och inspelningar ute på plats och intervjuerna med ögonvittnen och personer som var inblandade i fallet. Mer radiojournalistik än bara de vanliga ”referera ett fall i studion”-poddarna. Det är ju dessutom grävande journalister detta som inte bara berättar vad som hände utan också försöker hitta nya bevis och ledtrådar!

Nordisk noir i välproducerat poddformat – varsågoda!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Kusligt, nordiskt och spännande i cold case-podden Death in Ice Valley”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!