Kusligt, nordiskt och spännande i cold case-podden Death in Ice Valley

I perioder så är jag verkligen inte sugen på något annat än att höra om kusliga och hemska saker. Vad ÄR det med den grejen? Jag hörde på radion för ett tag sen att en undersökning visat att kvinnor är mer intresserade av true crime än män och att det kan ha att göra med typ överlevnadsstrategier? Galet.

Vad det nu än är som ligger bakom det så talar ju poddtopplistorna sitt tydliga spår: vi älskar mord, spökhistorier och true crime! Här om sistens snubblade jag över en riktigt välproducerad godbit med ett riktigt spännande och märklig fall från våra grannar i Norge.
Podden ”Death in Ice Valley” är ett samarbete mellan brittiska BBC och norska NRK. Två reportrar tar upp ett gammalt cold case från 70-talet och försöker med hjälp av modern teknik och sociala medier se om de kan komma längre än man gjort tidigare.
Fallet gäller en mystisk kvinna som hittades bränd på en avlägsen och svåråtkomlig plats i skogen utanför Bergen. Hon kom att kallas Isdalskvinnan och fallet har blivit uppmärksammat en hel del under åren just för att det är så mystiskt. Jag hade dock aldrig hört om det innan vilket gjorde podden ännu bättre såklart!
För till denna dag vet ingen vem kvinnan var. Hon hade rest runt i Norge under en längre tid, med en massa falska pass och betett sig på ett minst sagt märkligt sätt. Ja ni får lyssna helt enkelt för jag vill inte avslöja något mer!
Jag uppskattade mixen av studioberättande och inspelningar ute på plats och intervjuerna med ögonvittnen och personer som var inblandade i fallet. Mer radiojournalistik än bara de vanliga ”referera ett fall i studion”-poddarna. Det är ju dessutom grävande journalister detta som inte bara berättar vad som hände utan också försöker hitta nya bevis och ledtrådar!

Nordisk noir i välproducerat poddformat – varsågoda!

4 reaktioner på ”Kusligt, nordiskt och spännande i cold case-podden Death in Ice Valley”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering