Kusligt, nordiskt och spännande i cold case-podden Death in Ice Valley Här kommer ett poddtips för mörka novemberkvällar.

I perioder så är jag verkligen inte sugen på något annat än att höra om kusliga och hemska saker. Vad ÄR det med den grejen? Jag hörde på radion för ett tag sen att en undersökning visat att kvinnor är mer intresserade av true crime än män och att det kan ha att göra med typ överlevnadsstrategier? Galet.

Vad det nu än är som ligger bakom det så talar ju poddtopplistorna sitt tydliga spår: vi älskar mord, spökhistorier och true crime! Här om sistens snubblade jag över en riktigt välproducerad godbit med ett riktigt spännande och märklig fall från våra grannar i Norge.

Podden “Death in Ice Valley” är ett samarbete mellan brittiska BBC och norska NRK. Två reportrar tar upp ett gammalt cold case från 70-talet och försöker med hjälp av modern teknik och sociala medier se om de kan komma längre än man gjort tidigare.

Fallet gäller en mystisk kvinna som hittades bränd på en avlägsen och svåråtkomlig plats i skogen utanför Bergen. Hon kom att kallas Isdalskvinnan och fallet har blivit uppmärksammat en hel del under åren just för att det är så mystiskt. Jag hade dock aldrig hört om det innan vilket gjorde podden ännu bättre såklart!

För till denna dag vet ingen vem kvinnan var. Hon hade rest runt i Norge under en längre tid, med en massa falska pass och betett sig på ett minst sagt märkligt sätt. Ja ni får lyssna helt enkelt för jag vill inte avslöja något mer!

Jag uppskattade mixen av studioberättande och inspelningar ute på plats och intervjuerna med ögonvittnen och personer som var inblandade i fallet. Mer radiojournalistik än bara de vanliga “referera ett fall i studion”-poddarna. Det är ju dessutom grävande journalister detta som inte bara berättar vad som hände utan också försöker hitta nya bevis och ledtrådar!

Nordisk noir i välproducerat poddformat – varsågoda!

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

2

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 192 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Sara 5 december, 2018 at 12:49

  Tack för tips! Lyssnar alltid på sånt här före jag ska sova av någon anledning, men har aldrig hört talas om denna 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 december, 2018 at 15:52

   Åh, jag skulle aldrig våga lyssna på något det minska läskigt/kusligt innan sängdags. Haha! Men kul att kunna ge ett bra tips. Jag hade också helt missat denna så blev så glad när jag snubblade över den.

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *