Teknikens under #007 – Gigekonomin Tekniken gör att vi kan jobba när vi vill och hur vi vill – men har alla ett val?

Hej! Det är onsdag och det är dags för ett nytt ordinarie avsnitt av podden. Hurra! Denna gång ska vi undersöka och ta reda på mer om en trend som det pratas om lite här och där just nu, nämligen “gigekonomin”.

Du har säkert sett dem på caféer och hotell-lobbys. Människorna med laptops och hörlurar som är djupt försjunkna i sitt jobb. Eller så ser du dem på stan – med färgglada ryggsäckar på cykel påväg att leverera mat.

Giggarna. 

De som inte har någon traditionell anställning utan bygger ihop sin jobbtillvaro med olika “gigs”. Det är frilansare, egenföretagare och egenanställda. Detta är ju i sig såklart inget nytt. Men teknikutvecklingen har gjort det mycket enklare för allt fler att jobba på distans. Och de nya tjänsterna inom delningsekonomin som Uber och Airbnb har skapat nya förutsättningar att försörja sig eller tjäna extra pengar.

 Sponsor för det här avsnittet är Academic Work som vill berätta hur de kan bli din karriärspartner. De jobbar med rekrytering och bemanning.

Academic Work har många jobb att erbjuda dig som är eller vill bli konsult. Där du kan hitta både extrajobb, deltid eller heltidsuppdrag direkt på deras hemsida. Som konsult hos Academic Work blir du anställd med kollektivavtal och stöd under hela anställningsperioden. 

På Academic Works webbsida kan du lära dig mer om hur de kan bli din karriärspartner – i gigekonomin eller på vägen mot drömjobbet!

I avsnittet hör du Emelie Fågelstedt, medgrundare till Svenska nomader. Ett community och nätverk för människor som väljer att jobba platsoberoende. Hon är själv frilansare sen länge och berättar mer om den här växande gruppen som vill bestämma själva hur, när och framförallt var de jobbar.

Jag har också snackat med Alejandra Cerda, bloggaren bakom Jandi heart eco och frilansskribent. Där många pratar om Gigekonomin ur ett liberalt eller högerpolitiskt håll så kommer Alejandra in från vänster. Hon har intressanta perspektiv på det här med trygga arbetsvillkor och att vara giggare. Att alla inte väljer att gigga utan att vissa är tvungna. Och att vi måste förändra bilden av vad ett “kneg” är.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

? Eller så kan du lyssna direkt här:

Vad tänker du om det här? Hur flexibelt är ditt jobb idag och skulle du kunna tänka dig att gigga? ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

4

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *