Trainstation – framtidens skola?


Alltså ibland tar det verkligen lång tid innan något man jobbat med är färdigt att lanseras så här lite mer officiellt. Förra året blev jag kontaktad av Johan Cedermark, grundaren av projektet Trainstation, som undrade om vi kunde ta ett möte.
Vi träffades på mitt kontor och satt och pratade och pratade jättelänge om digitalisering, skola och framtid. Johan hade en idé och ett nystartat projekt som handlade om att skapa nya förutsättningar för unga att vara kreativa och skapa med digitala verktyg.

Vid det tillfället fanns ett lyckat försök i den lilla orten Mosås där Johan bor och en plan för det som skulle bli Trainstation Vivalla – en digital fritidsgård i ett område i Örebro som är på listan över ett av ”Sverige mest utsatta områden”.
Det jag bidragit med till projektet är att ta fram ett första utkast på logga, grafisk profil och kommunikationsplan som de som jobbar med Trainstation sedan tagit vidare och gjort till sin. Så häftigt att se loggan på en vägg så här i de nya, coola lokalerna på Vivalla-skolan! ?

Hur ser framtidens skola ut?

Jag har ju föreläst en del för lärare och andra inom skolan om hur framtidens skola skulle kunna se ut. Där artificiell intelligens och digitala verktyg kan göra det möjligt för barn och unga att vara kreativa, lära sig i sin egen takt och utifrån vad man själv är intresserad av.
Där kreativitet, innovation och entreprenörsskap skapas genom att de unga upptäcker och utforskar sina egna passioner och intressen.
Det är precis den här visionen som Johan och gänget på Trainstation har valt att testa att skapa redan nu. Parallellt med skolan genom att bygga en digital fritidsgård.
Här står verkligen kreativitet i fokus och de som kommer till Trainstation kan göra egen musik, filma mot greenscreen, lära sig animera, fotografera, göra egna klädmönster och sy, bygga prototyper och mycket mer.

Imorgon är det invigning för de nya lokalerna och jag är en av föreläsarna under rubriken ”Girl Boss – Så skapade jag mitt eget drömjobb genom tech”. Andra som kommer vara med är bland annat lokala stjärnan Boris René, supercoola influencern Imane Asry , gänget bakom succé-startupen Transfer Galaxy som startade och fortfarande drivs från Vivalla!

Mycket av det jag gör till vardags handlar ju om att prata, skriva och göra video om teknik och framtid. Det är ju oftast inte så lätt att ta på. Därför känns det jättekul att få ha varit med på ett litet litet hörn i det här fantastiska projektet som redan nu gör så mycket grymma saker för de unga i Vivalla! Och nu dessutom med en fast, fysisk plats på Vivalla-skolan.
Känner jag Johan rätt kommer det inte heller stanna i Vivalla utan jag tror Trainstation kommer kunna skapa stora svallvågor.

Om du bor i Örebro med omnejd och är intresserad av teknik, utbildning, framtiden och/eller kreativitet tycker jag du ska kika förbi imorgon! Läs programmet här.
Skriv upp dig på Trainstations nyhetsbrev och följ bloggen på hemsidan för att hålla dig uppdatera med vad som händer framåt också!

Varmt välkomna till Vivalla om ni kan! Jag är sååå peppad på det här projektet och vad det kan leda till för framtiden ??

Jag har fått betalt som konsult för att bidra med insikter och grafisk/kommunikativt arbetet till Trainstation men marknadsföring på bloggen har inte ingått i det utan det gör jag för att jag själv vill bidra. Bara så ni vet! 🙂 

5 reaktioner på ”Trainstation – framtidens skola?”

  1. Pingback: Inkomstben i mitt företag – så här tjänar jag pengar - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering