Teknikens under #006 – Kärlek i apparnas tid


Podden är tillbaka! Den här veckan tar jag upp ett ämne som jag tycker är så himla intressant – nämligen dejtingappar och hur tekniken påverkat vår jakt efter kärlek.
För är det något vi vet om oss människor så är det ju att vi är sociala varelser och att hitta kärlek, bekräftelse, närhet och partners är ju något vi ägnat oss åt genom hela historien.
Då är det inte konstigt att vi också försöker använda den nya teknologin till hjälp.
På ett personligt plan så är jag och min man ganska överens om att vi nog aldrig skulle blivit ihop och sen också gift oss om det inte varit för internet (more on that i avsnittet!). Men eftersom jag varit i en relation de senaste tio åren så har jag också helt missat utvecklingen av dejtingappar. Så det ville jag gräva mer i!
Hur har dejtingapparna och möjligheten att svepa höger påverkat vår relation till dejting? Är det lättare eller svårare att hitta någon med teknologin vi har idag?

Sponsor för det här avsnittet är Academic Work som vill berätta hur de kan bli din karriärspartner. De jobbar med rekrytering och bemanning.
På Academic Works hemsida finns över tusen jobbannonser och en stor del är inom teknik och IT. Vad tänker du på när du tänker på teknikbranschen? Stålindustri? Mobiler? Artificiell intelligens? Jag lovar dig att det finns SÅ mycket mer inom teknikbranschen än vad du tror. 
I veckans avsnitt får du höra några exempel av alla dessa jobb och företag som finns att söka till. På Academic Works webbsida kan du lära dig mer om hur de kan hjälpa dig i din karriär.

 
I avsnittet hör du en av mina favoriter Emilie Ebbis Roslund, som varje vecka snackar relationer och dejting i podden Singelrådet. Hon berättar om dejtingapparnas inträde i hennes liv och vad de tagit med sig – på gott och ont.
Du hör även dejtingcoachen Linnea Molander, grundare av Happy dating och expert i bland annat TV4 och på Huffington Post. Hon berättar om sin inställning till den digitala tekniken i dejtinglivet och vad som kanske egentligen är orsaken till att vi lyckas eller misslyckas i jakten på kärlek.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

? Eller så kan du lyssna direkt här:

Efterlysning: berätta din kärlekshistoria

Har du en kärlekshistoria att berätta om involverar internet, teknik, sociala medier eller dejtingappar? Jag vill gärna höra den! Spela in på röstmemo i mobilen och maila filen till hello@teknifik.se så kanske det kan bli en framtida minisode!

?

Hoppas du ska gilla avsnittet. Om du har kommentarer eller tankar får du gärna skriva en rad här nedanför! ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!