Teknikens under #006 – Kärlek i apparnas tid Hjälper eller stjälper tekniken oss i jakten på närhet, relationer och kärlek?

Podden är tillbaka! Den här veckan tar jag upp ett ämne som jag tycker är så himla intressant – nämligen dejtingappar och hur tekniken påverkat vår jakt efter kärlek.

För är det något vi vet om oss människor så är det ju att vi är sociala varelser och att hitta kärlek, bekräftelse, närhet och partners är ju något vi ägnat oss åt genom hela historien.

Då är det inte konstigt att vi också försöker använda den nya teknologin till hjälp.

På ett personligt plan så är jag och min man ganska överens om att vi nog aldrig skulle blivit ihop och sen också gift oss om det inte varit för internet (more on that i avsnittet!). Men eftersom jag varit i en relation de senaste tio åren så har jag också helt missat utvecklingen av dejtingappar. Så det ville jag gräva mer i!

Hur har dejtingapparna och möjligheten att svepa höger påverkat vår relation till dejting? Är det lättare eller svårare att hitta någon med teknologin vi har idag?

Sponsor för det här avsnittet är Academic Work som vill berätta hur de kan bli din karriärspartner. De jobbar med rekrytering och bemanning.

På Academic Works hemsida finns över tusen jobbannonser och en stor del är inom teknik och IT. Vad tänker du på när du tänker på teknikbranschen? Stålindustri? Mobiler? Artificiell intelligens? Jag lovar dig att det finns SÅ mycket mer inom teknikbranschen än vad du tror. 

I veckans avsnitt får du höra några exempel av alla dessa jobb och företag som finns att söka till. På Academic Works webbsida kan du lära dig mer om hur de kan hjälpa dig i din karriär.

 

I avsnittet hör du en av mina favoriter Emilie Ebbis Roslund, som varje vecka snackar relationer och dejting i podden Singelrådet. Hon berättar om dejtingapparnas inträde i hennes liv och vad de tagit med sig – på gott och ont.

Du hör även dejtingcoachen Linnea Molander, grundare av Happy dating och expert i bland annat TV4 och på Huffington Post. Hon berättar om sin inställning till den digitala tekniken i dejtinglivet och vad som kanske egentligen är orsaken till att vi lyckas eller misslyckas i jakten på kärlek.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

? Eller så kan du lyssna direkt här:

Efterlysning: berätta din kärlekshistoria

Har du en kärlekshistoria att berätta om involverar internet, teknik, sociala medier eller dejtingappar? Jag vill gärna höra den! Spela in på röstmemo i mobilen och maila filen till hello@teknifik.se så kanske det kan bli en framtida minisode!

?

Hoppas du ska gilla avsnittet. Om du har kommentarer eller tankar får du gärna skriva en rad här nedanför! ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

2

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 251 times, 1 visits today)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *