Teknikens under #005 Blockchain – en ny internetrevolution? Vad tusan är den här nya hajpade tekniken som ligger bakom kryptovalutor som Bitcoin?

Ah, fattar ni att vi redan är framme vid avsnitt fem av podden?! Galet. Produktionen är dock i full gång med avsnitt 6 och framåt så det finns massor att se fram emot.

Ni vet ju att en stor del i allt jag gör och det jag vill göra med mina kanaler är att försöka förklara teknik och digitala grejer på ett sätt så alla ska förstå.

I veckans avsnitt har jag tagit mig an min största utmaning hittills… blockchain. Eller blockkedjeteknik som det heter på svenska. Tekniken som driver kryptovalutor som bitcoin.

Alltså jag vet inte om jag någonsin behövt göra så mycket research för att försöka förstå ett koncept? Jag har läst och kollat på videos om kryptovalutor och blockkedjan i flera månader. Det luriga är att man ju måste försöka skapa rätt stor förståelse i sin egen hjärna innan man kan lyckas förklara på ett begripligt sätt.

I avsnittet får ni följa med på en liten resa iallafall där jag försöker nysta upp den här komplicerade grejen som är blockkedjetekniken. Något som kallas en ny revolution liknande när internet kom. 

Jag ger mig helt enkelt på att försöka förklara vad blockkedjeteknik är, hur kryptovalutor som bitcoin funkar och vad den här tekniken kan komma att göra i våra liv och för världen framöver!

Fortum logoSponsor för dessa första fem avsnitt av podden är Fortum, som skapar ren energi och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

I veckans avsnitt pratar jag med Catarina Naucler som jobbar med hur blockkedjeteknik kan användas på Fortum.

Hon berättar om hur blockkedjeteknik kan användas för att underlätta laddning av elbilar. Något som behövs för framtiden, särskild när bilarna blir självkörande (!!). 

 

I avsnittet hör du min fellow Örebroare och entreprenören Petter Sehlin. Han kallar sig själv “teknikfreak” sen barnsben och har jobbat mycket med att tillgängliggöra teknik för fler. Till exempel genom att utveckla gratistjänster. Han kallar sig också “blockchain advisor” och är väldigt peppad på vad den här tekniken kan göra för samhället och världen.

Jag har också pratat med Tove Andersson, CMO på Superblocks som hjälper företag utveckla tjänster på blockkedjan. Hon föreläser och håller workshops för att fler företag ska se potentialen i tekniken och har även skapat forumet Kryptogäris, för att få fler tjejer och icke-binära att upptäcka och utveckla sitt intresse för kryptovalutor och blockchain.

Lyssna nu

Podden finns att lyssna på via

? Eller så kan du lyssna direkt här:

Jag hoppas du ska få lite större förståelse för det här med blockchain, kryptovalutor och bitcoin av att lyssna på avsnittet. För det är väldigt spännande även om jag låter som de där TV-inslagen om internet från 1995. ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *