OMG – jag ska till NYC och Apples oktoberevent!!!!!


Bland oss technördar så finns det några saker som är riktiga högtidsdagar – Apples pressevents är en sådan grej. Den närmst religiösa stämningen, den förutsägbara dramatiken, pianomusiken och John Ives meditativa stämma, det o-blygsamma skrytet och ”one more thing!”.
Det var Steve Jobs som började den här traditionen som sedan blivit standard för alla stora techbolag som nu mer kör liknande stora keynotes och pressevents för nya produktsläpp.
Jag tycker det är kul att följa dessa livesändningar just för att det är tradition, för att det är kul att se vad Apple väljer att lyfta fram och vad de vill få oss att glömma. Vilka värden och känslor som ligger i fokus. Hur de vill att vi ska känna inför de nya produkterna och hur de vill berätta historien om sig själva.
Själva produkterna är ju kul att se men oftast vet man i princip allt om dem redan genom att nästan allt avslöjas i läckor inför släppen. Det intressanta är mer hur Apple väljer att presentera de nya produkterna.

En dröm som blir verklighet

Vid det senaste iPhone-eventet som var i september sa jag till Max ”Alltså TÄNK om jag någon gång får möjlighet att åka på ett Apple-event?!”. Då kändes det som något långt fram i tiden. Men det visade sig ligga närmare till hands. För bara några veckor senare trillade inbjudan in i min inkorg.
Då och då händer det nämligen att Apple håller två produktsläpp ganska tätt inpå varandra på hösten. Där iPhones och Apple watch var i fokus i september och oktober förväntas innehålla en ny, uppdaterad iPad och troligen även nyheter i Mac-linjen.
Så den 30 oktober i Brooklyn kommer yours truly sitta bänkad I EGEN HÖG PERSON PÅ PLATS på eventet för att för första gången uppleva ett Apple event i hela sin härlighet!!!!!!

Er feedback på Instagram sa allt

När jag outade detta på Instagram och frågade ”ska jag åka?!” så fick jag mer feedback än jag NÅGONSIN fått på en Insta-story. 310 (!) personer röstade och 302 av dessa på alternativet Jaaa!!!.
Mina DM’s lyste upp som en julgran med alla era peppiga svar och kommentarer.
Så jag har tackat ja och den 29 oktober går planet mot NYC. Den 30 oktober är eventet (och halloween!). Jag har varit NYC under halloween en gång förut och det går ju en stor parad genom stan då så kanske ska försöka se den också? I övrigt ska jag försöka få in alla mina favorit-New-York-saker också: bagelfrukost, tuna melt, Strand bookstore, secondhand-shopping runt Williamsburg, promenad i Central park.

Nu när jag skriver detta tror jag knappt att det är sant faktiskt?!? Snart åker jag!!!! ?

4 reaktioner på ”OMG – jag ska till NYC och Apples oktoberevent!!!!!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering