Tågliv – nu är hösten verkligen igång


Hej mina vänner! Dagarna snurrar på fort nu och det händer grejer varje dag så jag kände att det var dags för en life update.

Föreläsningssäsongen är igång

Förra veckan drog föreläsningssäsongen igång med buller och brak. Då gjorde jag två föreläsningar för all personal (i princip) inom skolan i Kristinehamns kommun. Det var min föreläsning om Framtidens yrkesliv och framtidens skola. Jag har hållit den några gånger nu både för studie- och yrkesvägledare, lärare i grundskola och gymnasie samt en version som är anpassad för elever (högstadie/gymnasiet).
Det är jättekul att det finns ett intresse för det här på skolorna. Många blir förstås lite provocerade och tycker kanske det är lite jobbigt hur världen förändras men det mesta jag möter är pepp. I ordmolnen efter föreläsningarna brukar ord som ”möjligheter” och ”inspiration” ligga rätt bra till, så det känns som ett fint betyg.
I går var jag på Arlanda och gjorde ett trendsvep över teknikutvecklingen och det digitala samhället – vad som är på gång just nu och hur det kan tänkas bli i framtiden. Det var en rätt stor publik och jag klev på direkt efter föreläsningsproffset och futurologen Stefan Hyttfors så det var lite pirrigt. Men också kul!
Jag har en till föreläsning den här veckan för ungdomar om framtidens yrkesliv så det blev en riktigt intensiv start här!

Åkta tåg åka tåg åka tåg

Oftast så försöker jag ju klämma in så många saker som möjligt samtidigt när jag åker till Stockholm men vissa veckor går det inte riktigt att få till med alla andras scheman. Så den här veckan åker jag tåg varje dag (förutom fredag, thank god). Känns som att jag lever på tågen alltså.
Om jag inte blir för åksjuk så kan jag iallafall jobba under de två timmarna det tar att åka till Stockholm från Örebro, så det är iallafall bra. Ofta blir jag dessutom mer fokuserad och effektiv på tåget eftersom det inte finns så mycket annat att göra.

Appleprodukter och poddinspelning

I dag ska jag åka på pressträff på Apples kontor i Stockholm för att möta de nya produkterna. Jag är främst intresserad av iPhone Xs Max (sämst namn dock) och nya Apple watch. Det blir spännande att se den nya iPhone Xr sen också, men den har inte kommit än så det får vi vänta lite längre på.
Det blir första gången på Apples kontor för mig så det känns jättespännande och kul – äntligen har man kommit någon vart som techbloggare hehe.
Efter det är det poddmöte hos mina samarbetspartners på FEN och sen ska jag spela in en poddintervju. Sen blir det tåget hem igen – pust.

Ska jag skriva en bok?

Här om dagen fick jag feeling och slängde ut ett inlägg på LinkedIn om att jag ville ta tag i min nästa dröm på listan efter podden – att skriva en bok. Fick superfin respons, massor med grymma tips och till och med lite förslag på förlagskontakter m.m.
Om du har en dröm kan jag verkligen rekommendera att våga ta steget och slänga ut idén i världen. Då blir det liksom mer på riktigt och processer sätts igång på något sätt. Berätta för vänner du litar på, skriv ut på sociala medier och se vad som händer.
Även om min bokidé fortfarande bara är en idé så har jag iallafall tagit ett första kliv mot att göra den till verklighet och man brukar väl säg att det första klivet alltid är det svåraste? Eftersom flera redan skrivit ”grattis” och ”wow” och ”ser fram emot din bok” så har jag ju inte mycket mer val nu än att försöka ta tag i detta på allvar.

Hur har du det så här i september? ❤️

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Tågliv – nu är hösten verkligen igång”

 1. Hej Elin!
  Vad fint att du kan åka tåg till dina uppdrag så här i klimatförändringarnas tidevarv. Gillar själv att åka tåg.
  Redan i min ungdom i början på 70-talet stack jag över till Danmark och köpte ett Interrailkort och åkte tåg ända upp till Narvik i Norge och sedan söderut.. Kostade ca 700 kr minns jag..
  Det måste vara lite nervöst ändå att tala inför så mycket människor som du gör på dina föreläsningar men jag antar att du är van.. Skulle gärna lyssnat på dig om du någon gång har ”vägarna förbi södra Halland”! Men det händer väl inte varje vecka förstås.. 🙂
  Det är klart att du ska skriva en bok. Med all din kunskap och kompetens så är det ju helt enkelt helt rätt!
  Har en kompis på Facebook som skriver böcker så det sprutar om det.. Kolla in http://www.tipsom.se/ så får du kanske lite … tips! 🙂
  Ha det bäst!
  //Carl, https://hittaupplevelse.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!