Somna till Spotify – gömda funktionen på iPhone för att sätta en sovtimer Tricket för dig som gillar att somna till musik, poddar eller ljudböcker i appar utan sovtimer.

I tider som dessa kan jag ha lite svårt att somna på nätterna. Valet, klimathotet, september-stressen… det är mycket som snurrar i skallen. Under perioder i mitt liv har jag haft för vana att somna till klassisk musik eller ljudböcker.

Mina favoriter är Astrid Lindgren som läser sina egna barnböcker på Spotify (mysigaste rösten ju!) eller Radioföljetongen i Sveriges Radio-appen.

Problemet med att somna till Spotify är ju att appen saknar något som många podcastappar har – nämligen en sovtimer (sleep timer). En funktion som gör att uppspelningen avslutas automatiskt efter en särskild tid.

Så sätter du en sovtimer för vilken app som helst på iPhone

Som tur är så finns det en himla smart och lite okänd funktion i den iPhone som gör att du kan sätta en sovtimer för vilken app som helst, inklusive Spotify.

Gör så här

 1. Gå till vanliga klockappen och välj Timer 
 2. Sätt en tid för din sovtimer (jag brukar ha 30-40 minuter)
 3. Klicka på valet “När tiden går ut”, där det oftast står en ringsignal.
 4. Scrolla längst ned och välj sluta spela 
 5. Starta din timer och börja lyssna på din musik/ljudbok
 6. När timern gått ut kommer uppspelningen automatiskt att avslutas

timer sleep sova sovtimer spotify iphone

Toppenfunktion!

Sätta sovtimer för Spotify på Android

I min Klock-app för Android finns tyvärr inte samma funktion. Däremot så finns det tredjepartsappar man kan ladda ned för samma funktion.

Jag har testat en väldigt simpel gratisvariant som heter “Sleep timer” (gratis med annonser).

Brukar du lyssna på något för att somna? Vad då i så fall? ??

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

22
(Visited 11 691 times, 11 visits today)

6 kommentarer

 1. Malin Lundsten 10 september, 2018 at 20:23

  Ååh så nostalgiskt, tack för supertips! Somnade alltid med musik då jag gick i högstadiet och gymnasiet. Hade stereon i mitt rum programmerad att stänga av sig efter en timme och kunde inte sova utan min klassiska musik. Då jag flyttade hemifrån slutade jag med det av någon orsak, men kanske jag borde ge musiken ett nytt försök?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 10 september, 2018 at 20:32

   Jag somnade också alltid till klassisk musik under gymnasiet. Men upplevde att det liksom blev för stark vana och för svårt att somna utan sen, vilket blev opraktiskt. Så jag slutade med det sen. Nu föredrar jag ljudböcker ?

   Reply
 2. Jennifer Sandström 10 september, 2018 at 20:44

  Alltså Elin, hur hittar du ens sånt här? Har du alltid vetat om det? :O TACK!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 10 september, 2018 at 21:08

   Nej jag upptäckte det väldigt nyss när jag googlade efter Sleep timer till Spotify! Så sjukt att man inte vetat om detta men nu har jag gjort mitt för att sprida vetskapen iallafall!

   Reply
 3. johanna 10 september, 2018 at 21:18

  Jag lyssnar alltid på ljudbok, och tråkig (eller vanemänniska) som jag är så är det alltid samma, det är Harry Potter böckerna som rullar på låg volym. Den engelska inläsningen av Jim Dale, fast hans version kanske är den amerikanska? Oklart, men det har blivit en vanegrej! ?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 10 september, 2018 at 21:41

   Så mysigt!! Harry Potter-böckerna är ju en ljudboksfavorit. Låter som den amerikanska för den brittiska är väl inläst av Stephen Fry va?

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *