En minisode om stjärnor och kritik Idag finns det ett litet extraavsnitt i poddflödet för den som vill.

Foto: Pia Gyllin / happyfeed.se

Hej hörni!! I dag i poddflödet för Teknikens under har jag lagt upp en liten minisode (mini+episode). Den är fem minuter lång och handlar dels om det otroligt fina mottagandet av podden (!!) och så lite extramaterial om kritiken mot Jean Twenge, generationsforskaren jag tog upp i #001.

Tack tack tack

Kan vi först bara stanna upp en sekund och ta in hur OTROLIGT fin respons ni har gett på podden? Alltså mer än jag någonsin kunnat drömma eller önska. SÅ mycket fina kommentarer här på bloggen, på Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Ni är många som tagit er tiden att skriva ett PM med jättefin feedback, skicka peppiga mail och betygsätta på iTunes.

Det. Betyder. Allt!

Alltså ni anar inte. Eller om ni jobbat på något stort projekt under jättelång tid och sedan med darrande hjärta släppt ut det i verkligheten så vet ni precis hur det känns. Tack vare att så många lyssnade, delade, peppade och betygsatte seglade podden upp på hela 37:e plats på iTunes topplista för poddar i Sverige under förra veckan!!! STORT!

På kvällen samma dag som jag lanserade bjöd jag in lite vänner och kollegor här i Örebro till mitt kontor för en hemlig lanserings-AW. Det var så otroligt fint att bara få kramas och hänga med folk för att fira. Jag bjöd på drinks och snacks, vi lyssnade på mysig jazz och jag fick presenter (!) – vilka toppvänner man har ändå.

Det var verkligen perfekt för att liksom landa i det. Ta en paus, ett djupt andetag, se bakåt på vägen jag gått för att sedan ta nästa steg på vägen framåt. Det är så lätt att bara trampa på och aldrig stanna upp och se hur långt man redan kommit.

Men nu fortsätter ju arbetet med podden!

Kritiken mot Jean Twenge

Så, tanken är alltså att ordinarie avsnitt kommer ut varannan vecka, sen kommer jag släppa en minisode i mellanveckorna. För som ni förstår tar de ordinarie avsnitten en hel del tid att producera. Vilket betyder att jag behöver förproducera dem. Det gör att jag inte kan ha lika mycket spontanitet och input från er som lyssnar. De ordinarie avsnitten är också tänkta att vara mer tidlösa så man kan lyssna på dem utan problem även om ett år eller två.

Men för att ha en yta för lite mer dialog och som kan vara lite mer spontant och tidsbunden kom jag på det här med minisoderna.

De kommer vara korta, enkla och spelas in strax innan de ska sändas för att kunna ta med er i beräkningen. Era kommentarer, feedback, frågor och inspel.

Exakt vad som kommer finnas i minisoderna och själva formatet kan komma att variera. Kanske blir det ett utklipp ur en intervju från programmet som inte hanns med, en liten fördjupning, ett stickspår eller något helt annat. Ibland kanske det blir live-podd eller ett specialavsnitt.

I veckans Minisode tar jag upp kritiken mot generationsforskaren Jean Twenge från andra forskare. Finns där ni hittar podden!

Den som bara vill höra ordinarie avsnitt kan ju med fördel lyssna varannan vecka. Då är det bara att hoppa över minisoderna, de är mer som frivilligt extramaterial.

Återigen! Stort stort tack för det fina mottagandet ni gett podden. Det betyder allt! ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

5

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 110 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. Eva Gustafsson 22 augusti, 2018 at 09:03

  Hej Elin! Lyssnade på ditt första pod-avsnitt igår och, som så många andra, tyckte jag att det var superbra. Lyssnade dock via Spotify och hittade ingenstans där man kunde “lajka” – lyssnar sällan eller aldrig på poddar så det kanske var jag som inte fattade! Ska bli kul och intressant att följa din pod. Lycka till

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 22 augusti, 2018 at 09:29

   Tack Eva!! Superkul att höra ?? Tyvärr så går det inte att gilla eller ge stjärnor i Spotify. Men din lyssning och din kommentar är betyg nog för mig. Tack ❤️? Det är främst i appen Podcaster på iPhone (eller iTunes på datorn) som använda för att ge stjärnor. Det är också den vanligaste podd-appen. Kram

   Reply
 2. Sandra 22 augusti, 2018 at 20:34

  Lyssnade på minisoden idag (och det första avsnittet innan också så klart) Verkligen underbart välproducerat podd. Älskar den redan! Och minisoden vilket härligt format. Pricken över det lilla i:et typ! <3

  Reply
 3. Malin 25 augusti, 2018 at 11:53

  Det har inte blivit av att jag hört av mig, men jag har tänkt att jag måste tala om hur imponerad jag är av podden. Mycket bra texter och bra framställt. Redan teasern imponerade. Hur kan man vara proffs redan i teasern?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 25 augusti, 2018 at 12:19

   Tack snälla, Malin! Jag är utbildad i radioproduktion och har tidigare jobbat på radion. Så har hunnit tänka länge på hur jag skulle vilja ha podden. Sen har jag spelat in och spelat om flera gången och jobbat läääänge på att hitta rätt tonalitet och ”sound”. ❤️ Jättekul att du lyssnar.

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *