Ny lägenhet! Vi håller på och flyttar till vår nya lägenhet i Örebro.

Godafton mina vänner!

Jag har tänkt blogga så många gånger de senaste dagarna men det har helt enkelt inte hunnits med. Måndag till torsdag morgon var jag ju i Almedalen (mer om det i kommande inlägg) och när jag kom hem på torsdagen var det bara att dyka direkt in i flytt-fix.

För samma måndag som jag drog iväg till Gotland åkte Max och skrev på det sista och fick nycklarna till lägenheten vi har köpt här i Örebro. Min första i livet bostadsrätt.

Det är en 57,5 kvadrat stor 2:a i ett gulligt trevåningshus byggt 1947. Världens finaste och lugnaste område på Väster i Örebro, vid ån. Nära till stan och tågstationen men ändå lugnt och lummigt.

Fredagen jobbade vi som galningar hela dagen med att rensa vinden och köra till Myrorna och återvinningen. Såååå skönt att få det gjort!

I går lördag packade vi en liten lastbil full och började lassa in i nya lägenheten. Max hade förberett lite under veckan och börjat flytta grejer samt beställt vår nya soffa som du ser på första bilden. Björnen från Sweef!

Vårt sovrum går helt i blått med den här smått galna tapeten. De tidigare ägarna renoverade 2017 och då fick alla rum en lite spexig, 50-talsinspirerad tapet. När vi sent i lördags kväll bäddade iordning sängen för första natten i lägenheten blev lite mönsterkaos.

Söndagen började vi med en trip till Ikea. Vilket känns mer eller mindre obligatoriskt i det här läget i en flytt. Såklart köpte vi massor av saker utöver det som stod på vår lista.

Sen åkte Max iväg för en spelning i Västerås så jag och Klara har lullat runt här i lägenheten. Framförallt fokuserar jag på att försöka få lite ordning i köket och plocka upp ur lådor. Det är viktigt att tänka efter när man väljer vad som ska stå var så det tar sin lilla tid.

Men det känns väldigt mysigt att tassa runt barfota här i lägenheten som fortfarande luktar “borta” men börjar kännas som hemma. Jag tittar hur ljuset faller in (vi har fönster i tre riktningar!) vid olika tidpunkter och gläds över all inbyggd förvarning (plus två rymliga källarförråd). Vår förra lägenhet var ju bara ett stort rum med i princip ingen förvaring alls.

Nu tog jag en paus för att kolla SM final i roller derby och nu inser jag att klockan är sju så jag kanske borde traska iväg till Coop nära och köpa något att äta till middag (hurra att ha affär på gångavstånd igen!).

Ni ska självklart få se mer från lägenheten vad det lider. För jag har stora ambitioner att göra detta till ett riktigt smart hem (och robotanpassat!).

Ser fram emot allt det roliga med att piffa och fixa men än är det mycket grundjobb kvar. Vi har fortfarande inte tömt helt i förra lägenheten så nu är det bara att jobba på.

Hoppas ni har det fint så här i de sköna julidagarna och hoppas ni är peppade på fler inlägg från nya lägenheten. Vad vill ni se och läsa om? 👇

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

10
(Visited 177 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *