Vilken vecka – Sociala medierdagen, föreläsning och Elins teknikskola

Hela det underbara gänget på Sociala medierdagen: Jenni Laapotti och Cecilia Victoria Åslund på Digitalsnack, yours truly, Tina Lindahl grundare av Skill X, moderator Filip Reinby, Annsi Krol på byBrick Insight och Adam Aljaraidah, VD för Virkesbörsen. Foto: Pia Gyllin

Den här veckan har verkligen gått i ett alltså. I söndags kom min kära barndomskompis Emma och hälsade på mig och stannade till måndag. Jag tror vi pratade konstant tills hennes tåg gick? Så kan det gå när man äntligen får lite kvalitetstid med en av sina äldsta vänner.

Elins teknikskola på P4 Örebro är tillbaka


Så kul att äntligen vara tillbaka med Elins teknikskola på P4 Örebro. Vi drog igång starkt på tisdagmorgonen med att jag försökte förklara Bitcoin på ett sätt så att alla ska kunna förstå. Det är inte det lättaste vill jag lova.
Lyssna själv och säg om du tycker jag lyckades. Här nedan är också en sammanfattande video. Tror man fattar bättre av att lyssna på hela inslaget men avgör själva.

Succé för Sociala medierdagen

Foto: Pia Gyllin

I onsdags var det så slutligen dags för Sociala medierdagen som vi ju planerat i flera månader. Jag måste säga att även om det varit mycket så har det ändå varit så himla enkelt? När man är ett gäng drivna och motiverade personer som jobbar tillsammans är fasen ALLT möjligt.
Det finns SÅ mycket jag skulle kunna berätta om denna magiska dag och allt jag lärt mig både av att arrangera den och vara med på den men måste nog smälta saker och ting lite mer först.
Men summa summarum kan jag säga att allt flöt på toppenbra. Alla deltagare var så peppade och glada. Jag föreläste om att göra video för sociala medier och fick hela gänget att gå runt i lokalen på jakt efter det perfekta ljuset. Det var väldigt fint att se!
Efter den enorma energi och endorfin-boost det var att genomföra dagen var jag på torsdagen helt slut som artist och tog mig knappt ur pyjamasen på hela dagen (tur att jag kan jobba i pyjamas!).

Föreläsning om teknik och framtid för resande och transport

Foto: @FredrikIROL på Twitter

På fredagen var det ingen rast och ingen ro om ni trodde det. Nej då var det dags att besöka Region Örebro läns Infrastrukturdag och prata om hur teknikutvecklingen påverkar vår vardag sett till resande och transporter. Både idag, imorgon och i framtiden.
Jag pratade om självkörande bilar, artificiell intelligens, att odla grönsaker hemma och att jag kanske skulle föreläsa i form av ett hologram i framtiden. Massa sådant kul!
??????
De här senaste veckorna har verkligen varit rätt fullpackade med roliga och spännande grejor. Men nu har jag tre förläsningar nästa vecka och sedan går jag in i en ny, VÄLDIGT spännande period.
Mer om det… snart….

Hoppas du haft en bra vecka och får en riktigt skön helg! ❤

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

5 reaktioner på ”Vilken vecka – Sociala medierdagen, föreläsning och Elins teknikskola”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!