Recension: Ulla påminner dig om att dricka vatten hela dagen Jag har testat den lilla pluppen du sätter på din vattenflaska för att behålla vätskebalansen.

Ulla dricka vatten påminnelse vätska balans vattenflaska

“Man dricker väl när man är törstig”, var en kommentar jag fick angående den här lilla prylen. Ulla – en plupp du sätter på din vattenflaska som genom att lysa påminner dig att dricka var 30-40 minut. Saken är den att jag är notoriskt dålig på att komma ihåg att dricka vatten – jag känner mig sällan törstig liksom?

Så ibland slår det mig i slutet på dagen att jag kanske druckit ett ynka glas vatten på hela dagen. Det finns absolut ingen anledning (enligt forskningen) att hiva i sig några absurda mängder vatten under en dag, men normalt ska man ändå få i sig 1,5-2 liter per dag.

Ulla dricka vatten påminnelse vätska balans vattenflaska

Hur funkar Ulla?

Ulla är en liten plastplupp som har några olika sensorer inuti i sig, ett batteri och en LED-lampa. Det finns ingen koppling till wifi eller mobilen via bluetooth utan den är en liten självgående manick utan på/av-knapp.

När du tar ut den ur paketet drar du bort en plastflärp som sitter för batteriet för att sätta på den. Därefter kommer den vara igång tills batteriet tar slut (batteriet är dock utbytbart!). Batteritiden ska enligt företaget vara 6 månader.

Ulla dricka vatten påminnelse vätska balans vattenflaska

Känner av när du är i rummet

Tanken är att du har Ulla på en vattenflaska på ditt skrivbord. Målgruppen för produkten är alltså personer som mig. Vi som sitter klistrade vid en dataskärm mestadels av dagen och lätt glömmer tid, rum, måltider och vattenintag.

När du sätter dig vid skrivbordet, eller närmar dig flaskan, ska den enligt företaget aktiveras automatiskt (svårt att avgöra vad den gör när jag INTE är i rummet men jag får väl lita på detta) tack vare en sensor som känner av vibrationer. För att visa att den aktiverats lyser LED-lampan upp en gång lite långsamt.

Blinkar om du glömt att dricka

Inuti Ulla finns också en sensor som känner av när du lyfter på flaskan. Detta indikerar alltså att du druckit vatten. Har du inte lyft flaskan de närmsta 30-40 minuterna kommer Ulla börja blinka snabbt (inget ljud och inga vibrationer) tills du lyfter den.

När du druckit ger Ulla dig en liten snabb blinkning för att säga “heja dig” (typ).

Hur bra är Ulla och är den värd priset?

Ulla dricka vatten påminnelse vätska balans vattenflaska

Ulla är en väldigt enkel pryl som gör en enkel sak. Det tycker jag inte behöver vara något dåligt. Jämfört med att t.ex. ställa ett alarm på mobilen (som låter och vibrerar) föredrar jag ändå blinkandet.

När du väl satt på den på din vattenflaska så sitter den ju där och kräver inte att du skapa komma ihåg att slå på den (vilket jag ser som ett stort plus!). När jag använt Ulla så har jag faktiskt druckit mer vatten och även kommit ihåg att fylla på vattenflaskan varje morgon.

Priset för Ulla är cirka 300 kronor och produkten har marknadsförts rätt aggressivt på sociala medier. Jag tycker ändå Ulla är värd det priset om du som jag har en tendens att glömma bort att dricka vatten. Du slipper huvudvärk och torr hals, vilket jag ändå tycker är en rätt bra win.

Ulla dricka vatten påminnelse vätska balans vattenflaska

Jag ger Ulla 4 av 5 Teknifik-medaljer. Avdraget är främst för att Ulla inte är vattentät (!!), bara “splash proof”. Kom igen?!

I övrigt gör den det den utger sig för att göra och kan ha en bra funktion för rätt person.

Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer

Vad tror du om en sådan här produkt? Hur bra är du på att komma ihåg att dricka vatten om dagarna? 💧

* Jag fick två recensionsex av Ulla skickade till mig från företaget så jag tänkte tävla ut den ena på min Instagram @teknifik. Så om du inte redan följer mig där – passa på nu och var med och tävla!

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 554 times, 1 visits today)

10 kommentarer

 1. FREEDOMtravel 21 mars, 2018 at 12:31

  Den skulle kunna vara bra under festkvällar så man inte glömmer att varva vinet/drinken med vatten! I övrigt vet jag inte. Var 30:e minut låter för ofta. Det har ju blivit så att människor till och med dricker för mycket vatten, i och med trenden med vattenflaskor.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 mars, 2018 at 13:55

   Ah, men jag dricker ju typ en klunk varje gång så det slutar runt 1-1,5 liter sammanlagt. Men bra tanke där med festkvällen också (förutsatt att det är typen av fest där man sitter rätt still. 🙂

   Reply
 2. Sonja 22 mars, 2018 at 05:57

  Min kropp vet när jag ska dricka vatten, därför finns det signaler som törst och hunger.
  Glöm inte att markera inlägget som reklam!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 22 mars, 2018 at 07:39

   Hej Sonja! Vad skönt att du inte har en virrhjärna som min som både glömmer att äta och dricka ibland när jag är mitt uppe i något. Vet att det finns många som har samma problem också. Men helt klart är inte denna pryl något för dig då (precis som jag skrev 😉). Inlägget ska absolut inte reklam-märkas. Jag är oerhört noga med att inte felanvända märkning eftersom det är missvisande och urvattnar begreppet. Jag gör inte recensioner som reklamsamarbeten. Exakt hur detta funkar på min blogg kan du läsa i min PR och reklam-policy https://teknifik.se/reklam-och-pr-policy/

   Reply
 3. Mia Bergvall 22 mars, 2018 at 08:25

  Vilken bra pryl! Jag tillhör dem som häller i mig många liter om dagen men min sambo skulle definitivt behöva en sån!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *