Det här med att sova borta – ett hemtrevligare alternativ


Jag flänger ju en hel del till Stockholm som ni vet. Även om jag jobbar mest digitalt så behöver man fortfarande träffa människor ansikte mot ansikte ibland. Det är möten, events, pressträffar och föreläsningar som kräver min närvaro i storstaden.
Oftast försöker jag effektivisera mina resor dit genom att köra några dagar och klämma in många möten och händelser under den tiden. Men en sak som alltid blir lite av en klump i magen är det där med att sova över. Att fråga vänner och släktingar om sovplats någon enstaka gång går väl an men när det blir ofta eller gäller längre perioder kan det kännas lite jobbigare tycker jag.

Ibland bokar jag hotell bara för att jag behöver den där egentiden för att ladda batterierna efter en lång jobbdag. Men det blir ju väldigt dyrt, särskilt när det gäller flera nätter. Att bo på hotell någon gång ibland på en semester är väl en sak men när man är ute på jobb är det i längden inte riktigt lika kul.
Jag ska erkänna att jag vid ett flertal tillfällen till och med funderat på om vi borde ha en övernattningslägenhet! Sen inser jag hur dyrt och krångligt det skulle bli och överger den idén.

Därför blev jag väldigt peppad när jag blev kontaktad av Företagsbostäder, de hyr ut fullt utrustade lägenheter just för personer som behöver bo och jobba en lite längre stund i en annan stad.
Jag fick under min senaste resa till Stockholm sova över i en stor, luftig tvåa på Östermalm. Det är som den perfekta kombinationen mellan att sova över hos en kompis och på hotell.


Lägenheten är fullt utrustad för självhushåll så du kan bo fint och bekvämt i flera veckor om du vill. Efter vistelsen ingår slutstädning också! Du har den fulla friheten av en egen lägenhet och kommer och går som du vill, hänger i soffan framför TV:n, lagar mat och bjuder över vänner eller familj.

För mig var det så mysigt att få komma hem till min ”egen” lägenhet, sätta på mig myskläder och kolla lite TV på kvällen. Älskade att ha ett kök också så man kan laga mat hemma istället för att köpa mat ute hela tiden.
Så vad kostar det?
Den här typen av boende ska ju jämföras med att bo flera nätter på hotell. Minsta hyresperiod är 4 nätter. Priset varierar såklart beroende på vilken stad det gäller, storleken på lägenheten och hur lång hyresperioden är. Men ju längre du bor desto billigare blir det!
Här finns en kalkylator där du kan få ut ett ungefärligt pris. Just det, är man flera kollegor kan man ju dela också, då blir det ännu billigare.
Företagshotell har lägenheter i fler städer än Stockholm också.

Så mysigare att sitta och blogga vid sitt ”eget” skrivbord. Hela mitt dygn i lägenheten låtsades jag att jag var en framgångsrik business woman med egen, luftig lägenhet på Östermalm. Komplett med hippt juice-café prick utanför dörren.
Av en ren tillfällighet låg lägenheten också typ 400 meter från mitt första möte dagen efter så otrolig lyx med gångavstånd.

Jag kan verkligen se mig själv bo så här om jag har jobb och anledningar att vara i Stockholm en vecka eller mer. Att ha sitt eget kryp in och vara självständig, med lyxkänslan av hotell men ett billigare pris.

Brukar ni sova borta för jobb? Hur brukar ni göra?

4 reaktioner på ”Det här med att sova borta – ett hemtrevligare alternativ”

  1. Åh det är alltid så jobbigt det där att behöva be vänner om övernattning. Visst kan man väl sova nån natt på hotell men det blir ju som du säger väldigt dyrt, speciellt eftersom man då måste äta ute under hela vistelsen också. Låter ju asbra att hyra en lägenhet istället!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering