Tech gäris är igång – nu kör vi! I tre dagar ska jag lära ett gäng Örebro-gäris att koda för webben.

Nu är vi igång! 9 peppade gäris sitter framför mig just nu och vi har gått igenom hur internet funkar, hur hemsidor funkar och börjat knacka lite HTML. Just nu håller de på och skissar (med penna och papper) på sina designer för att väcka kreativiteten.

Det känns så himla kul och pirrigt att äntligen vara igång efter allt planerande och fixande. Nu kommer vi köra 3 hela dagar!

Jag kom hit till ABF:s lokaler igår för att fixa lite mys med Philips Hue-lampor och vimplar. Man vill ju skapa lite härlig atmosfär för haxande liksom.

Vi hörs på andra sidan! 😉

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

2
(Visited 177 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. clara 20 februari, 2018 at 11:45

  Så kul!! Hoppas det kommer för lite äldre personer också! 😀

  Reply
 2. Sonja 21 februari, 2018 at 06:44

  Vad är ett/en gäris? (Har inte svenska som modersmal) Tack!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 februari, 2018 at 06:48

   Gäri började som ett ord för tjej med grund i förortssvenska. Ordet fick stor spridning tack vare nätverket Street Gäris som också gett ordet dess mer inkluderande betydelse – där även icke-binära ingår. Idag används ordet just för att vara mer inkluderande i t ex grupper på Facebook (ex Växtgäris m.fl.).

   Reply
 3. Wilda 22 februari, 2018 at 18:10

  Jag är liksom tom på superlativ när det gäller dig MEN HJÄLP VAD DU ÄR FANTASTISK! Du gör så mycket bra som får mig att rysa från tårna.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *