Så försöker jag skapa inkluderande kommunikation + veckoplan


Hej från kontoret!
Jag har börjat med en ny vana som är så enkel, men ändå var en smärre revolution när jag kom på det. Så här är det:
På fredag eftermiddag är jag, liksom resten av världen, alltid rätt trött. Då slår jag igen datorn och tänker att jag ska sätta allt på paus tills på måndag. Jag ska inte svara på jobbmail, inte tänka på allt som ska hända i veckan osv. Detta brukar göra att jag blir väldigt stressad! Jag går och tänker på saker jag INTE får glömma på måndag och stressar upp mig över att allt som ska ske nästa vecka är en odefinierbar massa typ.
Så kom jag på: om jag sätter mig fredag eftermiddag/kväll och bara kollar igenom kalendern och planeringen och ser vad exakt jag behöver göra nästa vecka så blir allt mycket lugnare. Jag skriver en lista på alla de där sakerna jag INTE får glömma. Kollar vad som är prio och skriver även vilka dagar jag kan ta tag i de olika sakerna.
Plötsligt har mina helger blivit så mycket mindre stressiga och måndagarna mindre intensiva och jobbiga. Nu kollar jag bara min lista över saker och skriver min måndagsplanering. Så enkelt – men satt ändå så långt inne för mig! Vad konstigt det är med sådana där saker ibland alltså.

Jag har bloggat om inkluderande kommunikation på Resumé

Jag är ju med i ett nätverk som heter The Social Few som har en blogg på Resumé. I dag är det jag som bidragit med ett inlägg. Jag valde att skriva om hur jag resonerade i kommunikationen för Tech gäris, som ett exempel på inkluderande kommunikation i praktiken. För det kan verkligen vara svårt att få till inkludering i praktiken – det kräver mycket eftertanke. Jag ville därför dela med mig av min tankeprocess. Läs inlägget här:

► Case: Att skapa inkluderande kommunikation för att locka tjejer och icke-binära att testa på kodning

Den här veckan

Måndag

Idag ska jag ta tag i min måndags-lista. Rensa mailkorgen, styra upp lite olika grejor och förbereda inför föreläsning imorn. Det blir en heldag på kontoret med fullsmäckad att-göra-lista.

Tisdag

På tisdag ska jag föreläsa på kvällen på IKEA i Örebro (anmäl dig här, det är gratis!). Det ser jag verkligen fram emot! Vi ska snacka smarta hemmet, både nu och i framtiden, med fokus på hur tekniken kan ge oss tid till att ha kul och umgås tillsammans. På förmiddagen ska jag också intervjuas för en podcast på distans! Spännande!

Onsdag

Onsdag blir en skriv- och förberedelsedag. Har många föreläsningar och workshops här i mars som behöver förberedas med upplägg, manus och slides. Så det blir en heldag framför datorn på kontoret (som så många datorer). Har iallafall en lunch på stan inplanerad så det blir lite motion och socialt umgänge.

Torsdag

På torsdag är det dags för avstämningsmöte med alla i Sociala medierdagen-gänget. Eventet är i princip fullbokat så nu handlar det mest om att få alla de sista praktiska sakerna på plats. SÅ kul och spännande! Längtar till den 14 mars alltså!!!

Fredag

På fredag ska jag förbereda för en föreläsning jag ska hålla i Stockholm på lördagen, hjälpa en kompis med en fotografering och samla upp det som inte hunnits med under veckan. Typ så.

Hur ser er vecka ut? ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering