Att kolla in i februari


Hej, hoppas ni har en bra vecka så här långt. Jag har haft fullt upp med bokslut, uppdrag och lite krasslig hals och därför inte följt mina egna bestämmelser med att lägga tid varje morgon på innehållsproduktion.
För att kompensera lite för det så tänkte jag tipsa om bra saker som andra gjort och som jag tycker ni ska kolla in:

Jennifer Sandström ger grymma tips på hur man växer som bloggare

Foto: Jennifer Sandström

I måndags fick jag äran att ta över Influencers of Swedens instagram stories för en dag och gav då lite tips på hur man får sin blogg att växa.
Precis där efter läste jag det här grymma inlägget av Jennifer Sandström, som verkligen prickade in allt ihop och mer där till. Så bra!

? Så marknadsför du din blogg och får fler läsare

Linda Hörnfeldt skriver om influencers som entreprenörer

Foto: Maria Wideman / www.mariawideman.se/

Det blev här i dagarna lite ramaskri i bloggvärlden när Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister på tal om en ny yrkesutbildning för att bli youtuber och influencer uttryckte sig väldigt märkligt och olyckligt om influencers.
Linda Hörnfeldt sammanfattade så bra på sin blogg varför uttalandet var väldigt skevt och satte verkligen ord på mina känslor om det hela:

? Ensam är inte stark

Borde du täcka över din webbkamera på datorn?


Bästa The Verge har gjort en jättebra video som reder ut det här med att tejpa över sin webbkamera på datorn. Mark Zuckerberg gör det, massa technördar gör det – men borde du göra det?
Btw så är den här The Verge-reportern (som är ganska ny på youtubekanalen iallafall) min nya internetcrush. ? Hon känns som en kindred spirit. Så inspirerande!

Smarta glasögon som projicerar på din näthinna


Ytterligare en video från The Verge men tycker detta är SÅ coolt och ett steg helt i rätt riktning för augmented reality och smarta glasögon. Det är Intel som tillverkat denna prototyp som projicerar information direkt på ditt öga. Du ser bara informationen om du sneglar nedåt. Tekniken är så liten att den integreras i helt normala glasögon (så mycket snyggare en Google Glass m.fl.).
En annan sak som verkligen talar till de här glasögonens fördel är ju att de inte involverar en kamera, så alla integritetsproblem som kameror medför slipper man med en sådan här lösning.
Jag är ICKE främmande från att ha den här typen av glasögon på näsroten inom den närmsta framtiden.

Casey Neistat intervjuar Youtubes Head of Business om Logan Paul-debaklet


Har ni hängt med i hela kontroversen kring youtubern Logan Paul? Han är en ung kille som började sin karriär på Disney channel och sedan blivit jättestor som vloggare på youtube. I jakten på klick så tog han ett gigantiskt snedsteg för några veckor sedan (TW självmord).
Youtubes hantering av det hela har varit väldigt blek och företaget har fått ta många smällar under de här veckorna. Casey Neistat, en annan känd profil på youtube, bjöd för några dagar sedan in Youtubes Head of Business till sitt skrivbord för att försöka få lite svar. Bra att de ställde upp tycker jag även om de inte direkt gav jättemycket svar egentligen? Men ändå intressant!

Kropp och själ i P1 om ”Kriget om vår uppmärksamhet”


Kropp och själ i P1 gjorde ett så bra avsnitt här om dagen som handlar om hur sociala medier och appar är skapade för att hela tiden fajtas om vår uppmärksamhet.
Jätteintressant även om jag tycker att snacket om att det är beroendeframkallande och som droger kan bli lite väl alarmistiskt.

Har du något du läst eller fastnat för lite extra i veckan – tipsa gärna i kommentarerna ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Att kolla in i februari”

  1. Vilka matiga tips och tusen tack för omnämnandet. Hade precis suttit och jobbat med inlägget när jag såg dina stories och vi kändes ganska synkade – great minds think alike 😉 Förresten, statistik i WordPressappen – får man det genom ett plugin eller hur funkar det??
    Från och med igår har jag numera en liten papperslapp framför min webbkamera också – intressant video. Frågan är hur man ska göra med mikrofonen…?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!